Rămâi conectat

Actualitate

Noi audieri la DNA în dosarul subvențiilor de la STP

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Primarul Mircea Hava s-a prezentat în această dimineață din nou la DNA unde a stat mai puțin de o oră. La ieșire singura declarație a fost dată de avocat, care a spus că audierea a durat atât de puțin din cauză că au lipsit niște martori.

Potrivit unor surse din apropierea anchetei este vorba despre ultimele audieri în dosarul în care 11 persoane, funcționari din Primăria Alba Iulia dar și angajați ai firmei STP Alba Iulia sunt cercetați pentru acordarea în mod nelegal de subvenții pentru transportul local.

Se pare că cercetările procurorilor se apropie de final. Mâine Consiliul Local Alba Iulia va trebui să hotărască, la solicitarea DNA Alba Iulia, dacă se constituie parte civilă, în plus Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis cererea procurorilor DNA – Serviciul Teritorial Alba Iulia şi a desemnat Curtea de Apel Timişoara ca instanţă competentă să judece acest dosar.

Reamintim că audierile au început în luna februarie 2012, existând suspiciuni legate de felul cum primăria a făcut în perioada 2008 – 2009 deconturile pentru pensionarii din Alba Iulia care beneficiază de gratuitate pentru transportul public local, în condiţiile în care nu a existat un regulament în acest sens. Se pare că decontarea sumelor se făcea doar pe baza tabelelor furnizate de Casa Judeţeană de Pensii.

În dosarul 213/P/2011 din 17.02.2012 sunt urmărite penal 11 persoane: primarul Mircea Hava – în calitate de învinuit, pentru săvârşirea infracţiunii de acordare de subvenţii cu încălcarea legii iar Paul Voicu, Ioan Bogăţan, Oliviu Gaspar (Biroul Transport, Liberă Iniţiativă şi Comercial – Direcţia Cheltuieli, Primăria Alba Iulia), secretarul Primăriei, Marcel Jeler, şeful departamentului economic, Teofila Ţâr, Stelian Constantin Nicola (directorul STP),  şi alte 4 persoane (funcționari din primărie şi angajați ai STP Alba) sunt cercetaţi pentru complicitate la infracţiunea de acordare de subvenţii cu încălcarea legii, neurmărirea destinaţiei subvenţiei conform legii, conform constatării făcute de DNA Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate

Bogdan Ilea

Publicat

în

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate Prin intermediul unui ordin semnat de președintele CNAS și publicat în Monitorul Oficial, s-a introdus o nouă regulă referitoare la prelungirea valabilității adeverinței înlocuitoare a Cardului Național de Asigurări de Sănătate până la momentul emiterii cardului duplicat. Citește și: Cardul de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea