Actualitate
Noi ajutoare pentru HoReCa: Guvernul ar putea veni cu sume concrete la a doua rectificarea bugetară
Noi ajutoare pentru HoReCa: Guvernul ar putea veni cu sume concrete la a doua rectificarea bugetară
George Agafiţei, consilier de stat în Guvern, a declarat, luni, la o dezbatere organizată de Alianţa pentru Turism că schema de ajutor HoReCa 2 va fi luată în discuţie la rectificarea bugetară din august, iar la următoarea rectificare s-ar putea veni cu o propunere concretă pe nişte sume.
„Ştiu că un subiect destul de fierbinte pentru dumneavoastră este HoReCa. Ce pot să vă spun este că se ia în discuţie pentru rectificarea bugetară din luna august pentru a se vedea liniile de finanţare posibile, urmând ca la următoarea rectificare bugetară poate să venim chiar cu propunere concretă pe nişte sume”, le-a transmis Agafiţei participanţilor la dezbatere.
El a subliniat, totodată, că a fost reglementat cadrul legislativ pentru OMD-uri (Organizaţii de Management al Turismului) prin OUG 86/2022 şi şi-a exprimat speranţa ca această formă a parteneriatului public-privat să fie una care aduce beneficii României şi care contribuie la dezvoltarea destinaţiilor turistice pe termen lung.
„Obiectivul tuturor acestor construcţii va fi atragerea atât a turiştilor români, cât şi a celor străini. Evident, responsabilitatea pentru atragerea acestor turişti revine şi Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului şi autorităţilor locale şi partenerilor privaţi. La nivelul de aplicare a principiilor OMD-urilor, Consiliul de Brand Turistic Naţional constituit anul acesta poate reprezenta modelul de bune practici ce a arătat că dialogul constant al tuturor factorilor de decizie reprezintă singura soluţie pentru o strategie şi un plan de acţiuni sustenabil. În calitate de reprezentant al prim-ministrului Nicolae Ciucă vă asigur de susţinerea întregului act guvernamental în dezvoltare a turismului românesc şi pe această cale putem vedea deja îmbunătăţiri privind simplificarea procedurii legale de angajare a străinilor în ţara noastră, dar şi un real dialog permanent privind măsurile de sprijin pentru antreprenorii români în turism”, a mai spus consilierul de stat, transmite Agerpres.
Sursa: dcbusiness.ro
Actualitate
Uniunea Europeană aprobă interzicerea vânzării de automobile pe bază de benzină și motorină: România NU a votat textul legislativ
Uniunea Europeană aprobă interzicerea vânzării de automobile pe bază de benzină și motorină: România NU a votat textul legislativ
Cele 27 de state membre ale Uniunii Europene au aprobat, marţi, un text legislativ care va pune capăt vânzării de autoturisme noi echipate cu motoare cu ardere internă din 2035, după ce Germania a obţinut o scutire pentru autoturismele care utilizează combustibili sintetici, transmit AFP şi Reuters.
Textul validat va obliga autoturismele noi să nu mai emită CO2 începând de la mijlocul deceniului următor, ceea ce înseamnă, practic, o interdicţie a comercializării de automobile care funcţionează pe bază de benzină şi motorină, precum şi a celor hibride, în beneficiul automobilelor complet electrice.
Potrivit AFP, în rândul celor 27 de state membre doar Polonia a votat împotriva acestei legi. Italia, România şi Bulgaria s-au abţinut cu prilejul votului din rândul miniştrilor europeni ai Energiei reuniţi la Bruxelles.
Anterior, ambasadorii din cele 27 de state membre UE s-au pus de acord pentru a proceda la o adoptare formală în cursul zilei de marţi, ultima etapă a unui lung proces legislativ.
Care este ținta?
Propunerea de a revizui standardele privind emisiile de CO2 ale autoturismelor şi utilitarelor face parte din pachetul „Fit for 55”. Prezentat de Comisia Europeană la data de 14 iulie 2021, acest pachet va permite UE să îşi reducă emisiile nete de gaze cu efect de seră cu cel puţin 55% până în 2030, comparativ cu nivelul din 1990, şi să ajungă la neutralitate climatică în 2050.
După luni de negocieri, Parlamentul European, Executivul comunitar şi statele membre UE au convenit anul trecut ca termen limită anul 2035 pentru retragerea maşinilor care emit dioxid de carbon. Aceste reglementări vor face imposibilă vânzarea de maşini noi cu motoare pe combustie după 2035. Dar, luna trecută, principala politică a blocului comunitar destinată să accelereze tranziţia Europei la vehiculele electrice a fost pusă pe pauză, după ce Germania şi-a exprimat, în ultimul moment, opoziţia faţă de această iniţiativă. Berlinul a dorit ca vânzările de maşini noi cu motoare pe combustie să fie permise şi după 2035, dacă utilizează combustibili sintetici.
Excepția
Sâmbătă, Comisia Europeană şi Germania au anunţat că au ajuns la un acord în disputa cu privire la interzicerea vânzării de noi autoturisme echipate cu motoare cu ardere internă. Conform acestui acord, vehiculele echipate cu motoare pe combustie vor putea fi înmatriculate şi după 2035, dacă utilizează exclusiv carburanţi neutri din punct de vedere a emisiilor de CO2, a precizat ministrul german al Transporturilor, Volker Wissing.
Actualitate
Minivacanța de PAȘTE 2023: Zile LIBERE de Paștele Ortodox și Paștele Catolic
Minivacanța de PAȘTE 2023: Zile LIBERE de Paștele Ortodox 2023 și Paștele Catolic 2023
Anual, de Paște, cu ocazia Sărbătorii Învierii Domnului, românii ortodocși și catolici se bucură de câteva zile libere din partea statului. Anul acesta, angajaţii românii vor avea o adevărată minivacanță de Paște.
Citește și: Mesaje de Paște. Urări de Paște. Felicitări de Paște care pot fi transmise prin SMS de Sfintele Paști
Mai exact, românii vor fi liberi pe 14 aprilie, în Vinerea Mare, pe 16 aprilie, în prima zi de Paște, dar și luni, pe 17 aprilie, în a doua zi de Paște 2023.
Cei care sărbătoresc Paștele Catolic vor avea libere următoarele zile: Vinerea Mare (7 aprilie), Sâmbăta Mare (8 aprilie), prima zi de Paște (9 aprilie) și a doua zi de Paște (10 aprilie).
Autorităţile au decis, pentru anul şcolar 2022-2023, ca vacanţa de primăvară 2023 să fie stabilită în aşa fel încât să încorporeze atât Paştele Catolic 2023, de pe 9 aprilie, cât şi Paştele Ortodox 2023, de pe 16 aprilie.
Citește și: Obiceiuri, tradiții și superstiții românești de Paște. Credințe și Superstiții de Paște
Astfel că vacanţa de primăvară 2023 ar urma să înceapă vineri, 7 aprilie 2023, şi să ţină până marţi, 18 aprilie 2023, ceea ce înseamnă că elevii ar urma să fie liberi pentru o perioadă de aproximativ 12 zile.
Sursa: observatornews.ro
Actualitate
119 elevi din Alba, Brașov, Cluj, Mureș, Neamț, Suceava și Sibiu au participat la Concursul de Matematică „Gheorghe Lazăr”
119 elevi din Alba, Brașov, Cluj, Mureș, Neamț, Suceava și Sibiu au participat la Concursul de Matematică „Gheorghe Lazăr”
În perioada 24 – 26 martie a avut loc la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” Sibiu ediția 21 a Concursului Interjudețean de Matematică „Gheorghe Lazăr”, după o întrerupere cauzată de pandemie.
Concursul a fost organizat, conform tradiției, de Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” Sibiu și Asociațiunea ASTRA, în colaborare cu Departamentul de Matematică și Informatică de la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu.
Concursul susține și promovează învățarea matematicii și s-a adresat elevilor claselor a VII-a – a XII-a, secțiunile matematică-informatică și științe ale naturii.
La ediția din acest an au participat 119 elevi din 7 județe: Alba, Brașov, Cluj, Mureș, Neamț, Suceava și Sibiu.
Au fost acordate 9 premii I, 8 premii II, 7 premii III, 31 de mențiuni și 16 mențiuni speciale.
Fondul de premiere, în valoarea totală de 4925 lei, a fost obținut din donații și sponsorizări prin Asociația „Gheorghe Lazăr Sibiu 2007” și Asociațiunea ASTRA, care a asigurat și medaliile oferite premianților.
Lions Club Millenium Sibiu a asigurat, și la această ediție, premii speciale, în valoare totală de 500 lei, pentru elevii cu cele mai bune rezultate obținute la concurs.
Elevii cu cele mai mari punctaje obținute la cele două secțiuni au fost recompensați cu Premiul „Gheorghe Lazăr”.
A fost organizată și o mini-sesiune de comunicări „Matematica, componentă esențială a culturii”, care l-a comemorat pe Gheorghe Lazăr (1779-1823), dascălul poporului român, personalitate marcantă a culturii naționale, fondatorul învăţământului în limba naţională din România modernă. În semn de recunoaștere a meritelor sale, 5 iunie – ziua de naștere a marelui pedagog a fost declarată prin lege Ziua învăţătorului, începând din anul 2007.
-
Opinii - Comentariiacum 21 de ore
Mesaje de Florii 2023. Idei de SMS-uri, urări și felicitări care pot fi transmise prietenilor, rudelor şi colegilor care îşi sărbătoresc onomastica
-
Opinii - Comentariiacum 21 de ore
Mesaje de Florii 2023. FELICITĂRI și URĂRI în Duminica Floriilor pentru apropiați, rude și cunoștințe
-
Actualitateacum 21 de ore
Atenție la falșii angajați ai băncilor: Poliția avertizează asupra unei fraude în mediul online
-
Actualitateacum 11 ore
TOPUL celor mai contaminate fructe și legume: Pesticide, erbicide și a alte substanțe chimice dăunătoare sănătății umane
-
Ştirea zileiacum 10 ore
FOTO| Veteranul de război maior (rtg) Iosif Cosma Roman, din Alba Iulia, împlinește astăzi venerabila vârstă de 100 de ani: A fost vecin cu fotograful Marii Uniri, Samoilă Mârza
-
Ştirea zileiacum 23 de ore
EXCLUSIV| Hotelul „Cetate” din Alba Iulia ar putea fi cumpărat de Universitatea „1 Decembrie 1918”! Cât valorează imobilul și ce destinație ar putea avea pentru UAB