Rămâi conectat

Ştirea zilei

Nicolae Dobra, senator – raport de activitate (II)

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

După cum afirmam şi în prima parte a acestei intervenţii pe care o fac în faţa dumneavoastră, a cetăţenilor, aştept doar de la dumneavoastră, singurii pe care-i consider superiorii mei, să evaluaţi şi să apreciaţi activitatea mea. Dumneavoastră sunteţi singurii care puteţi confirma, eventual puteţi infirma, dacă v-am reprezentat bine, sau ba! Am dezvăluit deja sebeşenilor, celor ce nu accesează www.alesiivoteaza.ro, prin paginile cotidianului „Unirea”, ce anume consider că am făcut pentru a le îmbunătăţi viaţa. O promisiune pe care mi-am onorat-o faţă de ei a fost centura ocolitoare a Sebeşului, printr-un lobby aproape până la limita stresului, la nivel de minister. Am lăsat deoparte orice reticenţă politicoasă şi am stat efectiv pe capul celor de la minister, aproape zi de zi, până când proiectul a fost „bătut în cuie”, cum se spune.
Acelaşi lucru îl fac acum şi pentru municipiul Blaj. Am avut îndelungi discuţii la minister pentru ca în bugetul de anul viitor să fie cuprins studiul de fezabilitate pentru centura ocolitoare a Blajului, iar în anii următori sper ca şi acest proiect să se concretizeze. Eu, oricum, voi lupta pentru el, aşa cum am luptat pentru cel din Sebeş. Aş vrea, în acest context, să le reamintesc blăjenilor, şi nu numai lor, că pentru mine nu a contat culoarea politică atunci când am făcut lobby pentru atragerea de fonduri în colegiul meu, iar asta pot s-o confirme toţi primarii care mi-au fost colegi de partid şi pe care pot să-i asigur că nu mi-am schimbat caracterul şi nici aprecierea faţă de ei, odată cu schimbarea partidului, din motive asupra cărora nu mai insist, pentru că le-am expus deja. Celor din Blaj aş vrea să le reamintesc că în urma intervenţiei mele s-au obţinut fonduri pentru rezolvarea unor proiecte aflate în derulare şi că, împreună cu primarul Gheorghe Rotar (un primar foarte implicat în problemele municipiului pe care-l administrează) am bătut mult „cărările Bucureştilor” pentru a găsi soluţii în construirea unei săli de sport (soluţie care se află încă în aşteptare, dar care cred că se va găsi într-un viitor mandat, tot prin lobby), precum şi pentru sprijinirea firmei Bosch în a rezolva anumite probleme pe lângă Guvernul României, în vederea creării de noi locuri de muncă la Blaj.
Aiudenii, trebuie să afle şi ei că fondurile pentru modernizarea şcolilor şi cele pentru spitalul de pneumoftiziologie s-au datorat tot insistenţei cu care am bătut pe la uşile cabinetelor de la Bucureşti. De asemenea, cetăţenii din Ocna Mureş cred că au aflat deja că eu am fost cel ce a intervenit hotărâtor pentru alocarea de fonduri în momentul dezastrului provocat de prăbuşirea terenului din centrul oraşului, am rezolvat în prima fază problema UPSOM prin facilitarea accesului acestei firme la gaz ieftin şi ulterior am intermediat cu nişte investitori importanţi pentru a-i determina să investească în industria sării, iar în acest moment au fost deja elaborate proiecte pentru crearea de locuri de muncă. Mai enumăr, în treacăt, câteva localităţi din mediul rural, ale căror probleme nu m-au lăsat indiferent în perioada mandatului meu, respectiv comunele Câlnic (care a reuşit să-şi cumpere şcoala), Doştat, Roşia de Secaş, Cenade, Valea Lungă (pentru construirea căminului cultural), Cetatea de Baltă, Jidvei, Şona, Fărău, Rădeşti, Mirăslău, Crăciunel, Hopârta, Noşlac, Lopadea Nouă şi Unirea (pentru a finaliza lucrările de apă şi canalizare). Primarii m-au văzut în teritoriu şi ştiu că i-am sprijinit, cetăţenii de asemenea, iar atunci când nu am fost în teritoriu am fost „cu jalba-n proţap”, pentru ei, la Bucureşti.
Acestea toate vi le reamintesc, pentru a putea să apreciaţi obiectiv dumneavoastră, cetăţenii, activitatea mea!

Senator, cu voia dumneavoastră
Nicolae DOBRA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie” Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. Programul de funcționare a supermarketurilor din România nu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea