Nici un cadru medical al secției de boli infecțioase a SJU Alba Iulia NU a fost infectat cu COVID-19, de la începutul pandemiei: 74 de pacienți pozitivi, tratați în unitate

Nici un cadru medical al secției de boli infecțioase a SJU Alba Iulia NU a fost infectat cu COVID-19, de la începutul pandemiei: 74 de pacienți pozitivi, tratați în unitate

Marți, 12 mai 2020, se împlinesc 8 săptămâni de când secția de boli infecțioase a SJU Alba Iulia a fost inclusă pe lista unităților medicale care acordă îngrijiri de specialitate cazurilor suspecte și confirmate de COVID-19.

Din fericire, nici un cadru medical din cadrul acestei secții nu s-a infectat cu noul coronavirus (SARS-CoV-2), în condițiile în care de la începutul evoluției pandemiei și până în prezent au fost internați 74 de pacienți pozitivi. Totodată, în cadrul secției, în acest răstimp, au fost internați și 71 de pacienți suspecți, în cazul cărora, ulterior, rezultatele analizelor de laborator au ieșit negative.

ELIT

În total, personalul medico-sanitar din cadrul secției special amenajate pentru tratarea cazurilor de COVID-19, a beneficiat de 97 de teste pentru depistarea bolii, toate fiind cu rezultat negativ. Practic, toate cadrele medicale au fost testate de cel puțin trei ori, la interval de 14-15 zile, iar în această perioadă se efectuează a patra tură de analize de laborator.

La această oră, în cadrul secției sunt internate 11 cazuri diagnosticate cu COVID-19, boală cauzată de infectarea cu noul coronavirus (SARS-CoV-2).

Transmitem tuturor să respecte cu strictețe măsurile și recomandările autorităților implicate în combaterea pandemiei.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...