Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

New York, lovit de un viscol mortal, chiar în ziua de Crăciun 

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
New York, lovit de un viscol mortal, chiar în ziua de Crăciun

În ziua de Crăciun, un viscol mortal a lovit Buffalo, New York, blocând oamenii în mașini, provocând pene de curent și crescând bilanțul victimelor vremii rele care lovește Statele Unite.

Douăzeci și opt de persoane au murit până acum în incidente legate de vreme în întreaga țară, potrivit unui bilanț al NBC News. CNN a raportat un total de 26 de decese.

Executivul comitatului Erie, Mark Poloncarz, a declarat că bilanțul victimelor furtunii a crescut de la trei la șapte în cursul nopții în regiunea Buffalo, în vestul îndepărtat al statului New York, unde zăpada de duminică a adus acumularea totală de zăpadă la aproape un metru și jumătate.

Unul dintre cei patru morți de duminică dimineața a fost găsit în mașină, iar alții în băncile de zăpadă, a declarat Poloncarz, adăugând că numărul morților ar putea crește în continuare.

„Acesta nu este Crăciunul pe care l-a sperat l-am așteptat, dar încercați să aveți un Crăciun cât mai vesel astăzi”, a declarat Poloncarz pe Twitter duminică. „Cele mai profunde condoleanțe familiilor care au pierdut persoane dragi”.

Christina Klaffka, o rezidentă din North Buffalo, în vârstă de 39 de ani, a privit șindrila de pe casa vecinului ei și a ascultat cum geamurile sale se zdruncină din cauza „vântului asemănător unui uragan”. Ea a rămas fără curent electric împreună cu întregul cartier sâmbătă seara, iar duminică dimineața era încă fără electricitate.

„Televizorul meu a continuat să pâlpâie în timp ce încercam să mă uit la meciul dintre Buffalo Bills și Chicago Bears. Am rămas fără curent la scurt timp după al treilea sfert de oră”, a spus ea.

Mașinile au fost blocate sub mormane de zăpadă de 1,5 metri în cartierul ei, a spus Klaffka, iar pentru duminică seară sunt prognozate încă mai multe ninsori.

Guvernatorul statului New York, Kathy Hochul, a declarat duminică reporterilor că a luat legătura cu Casa Albă și că administrația Biden va sprijini cererea statului de a obține o declarație federală de dezastru.

„Aceasta va rămâne în istorie ca fiind cea mai devastatoare furtună din Buffalo. Aceasta este de neuitat și suntem încă în mijlocul ei”, a declarat Hochul.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea