Rămâi conectat

Actualitate

„Neutralitatea internetului”, garantată la nivelul Uniunii Europene: Un furnizor de acces nu poate privilegia anumite aplicaţii sau servicii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Într-o decizie adoptată marţi, 15 septembrie, Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a statuat principiul egalităţii de tratament şi de acces pentru conţinutul online, principiu cunoscut ca ‘neutralitatea internetului’, semnalează AFP, preluată de Agerpres.

Instanţa a considerat că un furnizor de acces nu poate privilegia anumite aplicaţii sau servicii prin acordarea de acces nelimitat, dacă serviciile concurente sunt supuse unor măsuri de blocare sau de încetinire a traficului.

Decizia are la origine două oferte ale furnizorului ungar de servicii internet Telenor, care nu ţine cont de traficul de date la accesarea anumitor site-uri sau servicii, cum ar fi Facebook, Facebook Messenger, Instagram, Twitter, Viber sau Whatsapp, ori a unor fluxuri de muzică, de exemplu Apple Music, Deezer, Spotify şi Tidal. La epuizarea volumului de date achitat, utilizatorii aveau în continuare acces la acestea, în timp ce navigarea la alte adrese era blocată sau încetinită.

‘Astfel de oferte grupate sunt de natură să amplifice utilizarea aplicaţiilor şi serviciilor privilegiate, respectiv să determine utilizarea mai puţin frecventă a altor aplicaţii şi altor servicii disponibile’, a arătat CJUE.

Ofertele respective încalcă reglementarea europeană care ‘consacră principiul esenţial de deschidere a internetului (denumit mai uzual ‘neutralitatea netului’)’, a apreciat Curtea în primul dosar în care a fost solicitată să interpreteze regulamentul respectiv.

Sursa: g4media.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Explozie de locuri de muncă la stat în 2024: 5.000 de posturi noi, doar în luna august. În ce domenii s-au făcut cele mai multe angajări

Bera Larisa

Publicat

în

Explozie de locuri de muncă la stat în 2024: 5.000 de posturi noi, doar în luna august. În ce domenii s-au făcut cele mai multe angajări Conform unei platforme de angajări online, 20.000 de posturi noi au fost scoase la bătaie în acest an, dintre care 5.000 doar în luna august. 10% din totatul ofertelor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea