Rămâi conectat

Politică Administrație

Nepriceperea administrativă a lui Florin Roman este la fel de gogonată ca şi minciunile

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Supărare mare şi ameninţări. Aşa reacţionează liberalii atunci când li se spune adevărul verde în faţă. Supărat ar fi trebuit să fiu eu pentru modul suburban în care mi s-a adresat domnul Gabriel Pleşa. Dar nu sunt. Reacţia lui arată că i-am lovit unde-i doare. Au fost atât de supăraţi că li s-a văzut adevărata faţă, încât şi raţiunea i-a părăsit. Altfel nu-mi explic ameninţarea lui Gabriel Pleşa (făcută la comanda Omului Marilor Gogoşi) cum că de acum încolo grupul consilierilor liberali îi va sta ca un ghimpe-n coastă lui Mircea Hava. Din experienţa anilor precedenţi, asta înseamnă că liberalii se vor opune la tot ceea ce înseamnă proiect viabil şi fezabil în Alba Iulia. Până mai ieri au încercat să obţină câştig politic din realizările şi ideile altora. După ce le-am pus oglinda în faţă şi am arătat imaginea şi alegătorilor, liberalii au revenit brusc, la singura lor obsesie: să se opună tuturor proiectelor lui Mircea Hava şi echipei sale din Primăria Alba Iulia. S-au opus şi până acum încercând să blocheze aproape orice proiect. Rezultatul opoziţiei lor se vede în străzile modernizate până acum, în extinderea şi modernizarea reţelelor de utilităţi pendinte de administraţia locală (apă potabilă şi canalizare), în lucrările de Florin Roman02modernizare a unor străzi din Miceşti, Pâclişa, Partoş, Oarda, Bărăbanţ, în continuarea modernizării străzii Tudor Vladimirescu (tronsonul dintre BCR şi Magazinul Unirea), în Cetatea refăcută unde, da, liberalii nu au decât „meritul” de a se fi opus, în unităţi de învăţământ confortabile… În ciuda opoziţiei liberalilor, Alba Iulia a primit titlul de Destinaţie Europeană de Excelenţă. A fost nominalizată în cadrul competiţiei Europa Nostra, a obţinut un rating Moody’s la acelaşi rang cu Budapesta sau Zagrebul… Liberalii au văzut şi ei asta şi au încercat să profite de realizările altora. Supăraţi, acum s-au răzgândit şi ne spun că se vor opune din nou primăriei.
Omul Marilor Gogoşi nu i-a dictat domnului Gabriel Pleşa nimic legat de proiectul liberal fantasmagoric – Alba Iulia Capitală Culturală 2020. De ce? Pentru că unicul proiect liberal a eşuat lamentabil şi liberalii se străduiesc să-l uite şi să ne facă pe toţi să-l uităm. Alt proiect liberal pentru Alba Iulia nu există. Liberalii au doar proiecte personale pe care dezmembrarea USL le năruie. Sunt furioşi şi frustraţi, îi înţelegem, dar să ameninţi cetăţenii că vei fi un ghimpe pentru cei care de ani de zile demonstrează prin rezultate că gândesc şi muncesc pentru Alba Iulia şi albaiulieni este o gravă eroare politică. Nu pot decât să fiu mulţumit că i-am provocat să-şi arate adevăratul chip, adevăratele intenţii.
Din afirmaţiile referitoare la Sala Polivalentă de care liberalii se leagă cu disperarea înecatului politic, aflăm cât de puţin se pricep ei la administraţie. Acuză Omul Marilor Gogoşi sub semnătura lui Gabriel Pleşa că pe lista de investiţii „la punctul 19 apare suma de 70.000 de lei pentru documentaţia tehnică a proiectului privind Sala Polivalentă”. Deci liberalii au văzut Sala Polivelentă pe o listă de investiţii pe care n-au întocmit-o ei, ci executivul primăriei. Dar se mai laudă şi că ei au oferit soluţia de finanţare – Programul Operaţional Regional 2014 -2020. Ce chestie! De parcă până acum Primăria Municipiului Alba Iulia nu ar fi exploatat la maximum această sursă de finanţare şi vin acum liberalii să le deschidă ochii! Ba mai dau şi lecţii. „Din ce am văzut noi, din ce s-a inclus în proiectul de buget (cei 70.000 de lei pentru DOCUMENTAŢIE TEHNICĂ – n.a.) primarul Hava pare că vrea să construiască nişte căsuţe de chibrituri cu care vrea să dea peste gură albaiulienilor care comentează”, spune Gabriel Pleşa la dictarea Omului Marilor Gogoşi. Nepriceperea lor administrativă curge valuri. Şi-n plus sunt şi uituci. Cu doar câteva rânduri mai sus, chiar ei spuneau că cei 70.000 de lei sunt destinaţi doar DOCUMENTAŢIEI TEHNICE. Învăţat ani întregi cu salarii lunare nete de aproape 70.000 de lei din banii publici în perioada când a fost angajat al CSA (actuala ASF), Omul Marilor Gogoşi poate socoti suma derizorie. Vorbim totuşi de 700 de milioane de lei vechi pentru proiectare! Liberalilor obişnuiţi să bage mâna adânc în banii publici şi apoi să-i acuze pe alţii li se pare puţin. Pe lângă habarnismul administrativ, Omul Marilor Gogoşi îşi dezvăluie singur duplicitatea. Este aceasta o mostră de cameleonism? Este!
Omul Marilor Gogoşi nu scapă nicio ocazie să mai spună o minciună. Îşi arogă meritul includerii în proiectul autostrăzii Sebeş – Turda a nodului rutier de la nordul municipiului Alba Iulia. Uită să spună că meritul este de fapt al lui Mircea Hava care a refuzat să acorde certificatul de urbanism condiţionându-l tocmai de includerea nodului de Nord-zona km 16, ca fiind o prioritate atât de interes local, cât şi de interes strategic naţional. În acest sens s-a purtat corespondenţă scrisă cu cei de la CNADR care astfel au şi răspuns că acceptă solicitările Primăriei Alba Iulia, respectiv nodul rutier Sud – km 7+800 şi nodul rutier Nord – km 16. Dar ce l-a mai acuzat atunci Florin Roman pe Mircea Hava că se opune autostrăzii, că vrea Alba Iulia izolată. Nu este deloc aşa! Ştiind că traseul este inclus în reţeaua europeană de autostrăzi, Mircea Hava a forţat şi a câştigat. Cine se laudă că a rezolvat? Omul Marilor Gogoşi.
Un subiect cu care ne „asasinează” Florin Roman şi liberalii este acuzaţia că Mircea Hava nu creează prin acţiunile lui locuri de muncă, insinuându-se că şomajul în Alba Iulia este foarte ridicat. Datele Direcţiei Regionale de Statistică Alba contrazic însă asta. La sfârşitul anului 2013, şomajul în Alba Iulia era de 3,9 la sută, mai mic decât 5,7 la sută cât este la nivel naţional, mult mai mic decât în Sebeş – 6,4 la sută, Cugir (primar liberal) – 4,4 la sută, Aiud (primar liberal) – 7,9 la sută, Câmpeni (primar liberal) – 7,4 la sută. Nu l-am văzut niciodată pe Florin Roman îngrijorat de rata şomajului în acesta oraşe. În campania din 2012, PNL, ca parte a USL, a promis că vor crea în colegiul I Alba (Alba Iulia, Ciugud, Berghin, Ohaba, Daia Română) 3000 locuri de muncă, oare unde sunt? În perioada 2007 – 2008, când PNL a guvernat singur, şi în perioada 2012 – 2014, alături de PSD, nu au adus nici un investitor, să înţeleg că ei se ocupă doar cu trâmbiţatul şi atacul la persoană şi nu cu realizatul.
O altă idee fixă a lui Florin Roman (din cele puţine pe care le are) sunt spaţiile verzi din Alba Iulia. Este vorba de fapt, de o altă mistificare. Se încearcă acreditarea ideii că tăind cei 128 de arbori şi 3 arbuşti din parcul Custozza şi zona istorică s-a tăiat unul dintre plămânii verzi ai oraşului. Florin Roman „uită” să spună că în ultimii doi ani primăria a plantat în oraş peste 1000 de arbori, din care peste 600 în zona istorică. 120 de arbori noi se plantează chiar în aceste zile. Dacă vorbim despre arbuşti, gard viu şi trandafiri, cifrele sunt impresionante – peste 17.500 de bucăţi. Adică au fost plantaţi de circa 7 ori mai mulţi arbori decât s-au tăiat!
Citeam ieri un interviu cu candidatul Florin Roman la alegerile europarlamentare. Citeam şi mă cruceam de câtă nepricepere zace în acest candidat. Spunea nici mai mult, nici mai puţin decât că: „Alegerile pentru Parlamentul European sunt importante şi pentru că în perioada 2014 – 2020, fondurile europene reprezintă o necesitate stringentă pentru dezvoltarea României”. Ultima parte a afirmaţiei este corectă. Doar că bugetul UE până în 2020 a fost deja aprobat de actualul Parlament European, iar execuţia lui revine COMISIEI EUROPENE, NU PARLAMENTULUI EUROPEAN, care poate doar monitoriza dacă s-a executat corect, dar nu poate interveni în alocarea fondurilor, în contradicţie cu afirmaţiile profund eronate ale lui Florin Roman că „în cadrul programului 2014 – 2020 pot fi obţinute fonduri pentru Spitalul Judeţean Alba (…), pentru şcolile din Alba, sala polivalentă din Alba Iulia”. Pot fi obţinute fonduri, dar ele nu au nicio legătură cu alegerea lui Florin Roman ca europarlamentar, aşa cum încearcă el să prostească lumea.
În cele din urmă, dar nu în ultimul rând, Florin Roman mă atacă pentru că nu am câştigat alegerile la Primăria Sebeş. E adevărat, le-am pierdut la mustaţă. Dar eu măcar am avut curajul unei candidaturi nominale. El nu are decât curajul candidaturilor pe listă. Halal! Dacă a ajuns vicepreşedinte al CJ Alba nu este pentru că l-a ales lumea pe el pentru meritele sale, ci este pentru că s-a votat masiv pro USL. Atât!

Dorin NISTOR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba Deoarece rețeaua existentă nu acoperă întreaga rază a comunei Daia Română, administrația se pregătește de reabilitarea și extinderea rețelei de alimentare cu apă sau apă uzată. Se propune realizarea rețelei de alimentare cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea