Nemulțumiri privind interzicerea pășunatului – Prefectul de Alba solicită revizuirea Legii vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic

Paul Voicu - Primar 2020

Prefectul judeţului Alba, domnul Gheorghe Feneşer s-a întâlnit joi, 3 decembrie a.c. cu reprezentanţi ai asociaţiilor crescătorilor de animale din judeţ şi Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor Alba, pentru a discuta nemulţumirile acestora privind interzicerea păşunatului oilor în terenurile agricole începând cu data de 06 decembrie a.c. Conform Legii nr.407/2006, Legea vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic modificată prin Legea nr. 149/2015, art. 23, aliniat c. păşunatul animalelor domestice în terenul agricol este interzis în perioada 6 decembrie şi 24 aprilie.

comunicat prefectura”În urma discuţiilor purtate cu reprezentanţii asociaţiilor crescătorilor de animale din judeţ, voi face o intervenţie la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale prin care voi solicita eliminarea sau cel puţin revizuirea paragrafului din Legea vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic, care prevede interzicerea păşunatului animalelor domestice în terenurile agricole în perioada 6 decembrie şi 24 aprilie. Consider că nu este posibil să ţii oile închise în ţarc pe o perioadă atât de lungă. Voi cere totodată şi sprijinul parlamentarilor judeţului nostru pentru a mă susţine în acest demers” a precizat prefectul Gheorghe Feneşer. (Z.U.)

ELIT

Instituţia Prefectului – judeţul Alba

Mihail David - 2020

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

Unul 3 decembrie 2015 at 19:01

„Cada para malaiata, in gura lui batafleata”! Pentru niste snobi, care si-au descoperit peste noapte, „microbul” vanatorii, nu ai voie sa pasti oile pe terenurile agricole! De cand Asociatiile de vanatori, comanda pe terenurile propietate personala, si de cand Primariile pot incheia contracte de exploatare a terenurilor private, cu Asociatiile de snobi, unde ii dreptul de propietate? Aviz Asociatiilor de producatori agricoli, atacati legea la Curtea Constitutionala, si apoi la CEDO, in caz de refuz, si veti avea castig de cauza, ca nimeni nu poate comanda cand se pune problema de exploatarea unei propietati personale! Aceste terenuri sunt „propietate particulara”, tot anul, si nu numai vara!

gelu 3 decembrie 2015 at 20:48

eu zic sa se interzica raliurile pe care le fac unii cu motoscutere,motcilete si amsini 4X$,astea distrug pasunile nu oile ca s-a pasunat in muntii nostri de milenii pentru ca ciobanii traiesc in armonie cu natura ,natura este distrusa de acesti domni care fac legi strambe. Chiar si in golurile alpine au brazdat astea cu motoarele lor pamantul.

gelu 4 decembrie 2015 at 9:20

CITI JUDECATORI,PROCURORI SAU POLITISTI AU OI, CEREM D-LUI PREFECT O STATISTICA SA VEDEM ADEVARATII PROPRIETARI
.SLUGILE PASUNEAZA IN PADURI SI NIMENI NE LE FACE NIMIC.PAZNICII TREBUIE SA MEARGA IN CONTROL INSOTITI DE POLITIE ,CARE CEA CU OI

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...