Nelu Tătaru: „Precauțiile trebuie să existe în continuare, tocmai pentru că vorbim de o posibilă relaxare după 15 mai”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, sâmbătă, 9 mai, că numărul cazurilor de COVID-19 nu este în scădere în România și că precauțiile trebuie să existe în continuare. Declarația vine în aceeași zi în care MAI a anunțat o serie de relaxări.

„Suntem în acest moment într-un scenariu în care avem patologie și infectare în tot ce înseamnă persoane instituționalizate și cămine de bătrâni, persoane care îngrijesc aceste persoane, precum și corpul medical. Sunt secții care sunt expuse, primirile de urgențe, terapiile intensive, secțiile de boli infecțioase. Precauțiile trebuie să existe în continuare, tocmai pentru că vorbim de o posibilă relaxare după 15 mai”, a declarat ministrul Sănătații, Nelu Tătaru, după vizita la Unitatea de Suport Medical Covid-19 Târgu Mureș.

ELIT

În ceea ce privește evoluția pandemiei, ministrul Sănătății a avertizat că în România nu început ca numărul de cazuri de COVID-19 să scadă și că ne aflăm abia într-o fază în care numărul de infectări se stabilizează.

“Până să ajungem până după 15 mai, prefer să discut despre aceste măsuri de precauție. Suntem încă pe acel platou, nu suntem într-o scădere, suntem într-o reglare a numărului de cazuri, constante. Rămânem totuși la 300 de cazuri noi, ceea ce înseamnă că trebuie să avem și să respectăm aceste precauții. Rog societatea civilă la distanțare socială și autoizolare”, a mai precizat ministrul Sănătății.

Mihail David - 2020

sursa: stiripesurse.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...