Nelu Tătaru: „Dacă sunt 3 cazuri în 3 clase, școala se închide, iar copiii și profesorii intră în izolare timp de 14 zile”

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat marți că în cazul în care vor fi trei cazuri de COVID-19, în trei clase din școală, atunci aceasta se va închide, iar elevii și profesorii vor intra în izolare timp de 14 zile.

“Dacă sunt 3 cazuri în 3 clase, școala se închide, iar copiii și profesorii intră în izolare timp de 14 zile”, a declarat Nelu Tătaru în cadrul conferinței de presă.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Ministrul a subliniat că autorităţile îşi doresc şi consideră că multe şcoli pot desfăşura activitatea în condiţiile scenariului 1, dar, a adăugat el, rămâne la latitudinea conducerii fiecărei unităţi şcolare.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

“Regulile impuse în condiţiile unei pandemii le vom respecta, în funcţie de fiecare scenariu în parte. Vrem şi considerăm că cele mai multe şcoli pot desfăşura o activitate într-un scenariu 1, ceea ce este de dorit, dar rămâne la latitudinea şi libertatea adaptării celor trei scenarii la fiecare unitate şcolară în parte”, a mai spus Tătaru.

Sursa: libertatea.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419