Nelu Tătaru, avertisment dur: „Scenariile pe care le vedeam în martie-aprilie în Spania şi Italia se pot repeta şi la noi”

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a avertizat că am putea ajunge în situația în care au fost Italia și Spania, la începutul pandemiei, dacă nu se vor respecta regulile date de autorități, iar numărul persoanelor care ajung la spital va crește.

„Suntem pe acel trend crescător, dar scăzând ca şi intensitate a creşterii numărului de cazuri de la o zi la alta – nu suntem în scădere – suntem în momentul în care, dacă respectăm următoarele săptămâni nişte lucruri, ar trebui să ajungem la un platou (…). Eu aş vrea să se stabilească la 1.200, la 1.300, dar el se poate stabili la 1.500. Dar 1.500 la 10 zile înseamnă încă 300 de cazuri în plus pe terapie intensivă”, a declarat Nelu Tătaru, luni seară, la TVR.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Ministrul a mai spus că numărul de cazuri noi ar trebui să scadă cam într-o săptămână şi jumătate, dacă toată lumea respectă regulile. „Dacă nu vom respecta aceste reguli, vom asista la o creştere accentuată de la o zi la alta, la o suprapopulare a spitalelor, la o aglomerare a UPU sau a secţiilor ATI, iar scenariile pe care le vedeam în martie-aprilie în Spania şi Italia se pot repeta şi la noi”, a avertizat Tătaru.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Luni, MS a anunţat că în urma testelor efectuate la nivel naţional, faţă de ultima raportare, au fost înregistrate 823 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până pe 3 august, 2432 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19 au decedat, iar la ATI sunt internaţi 419 pacienţi.

Sursa: stiripesurse.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419