Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Negocierile cu sindicatele din educație vor avea loc duminică, cu o zi înaintea grevei profesorilor, anunță Ciucă

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Negocierile cu sindicatele din educație vor avea loc duminică, cu o zi înaintea grevei profesorilor, anunță Ciucă

Premierul și liderul PNL, Nicolae Ciucă, a anunțat sâmbătă, 20 mai, că a convocat pentru ziua următoare, la ora 12.00, noi discuții cu sindicatele din Educație, la sediul Guvernului, ca să oprească greva anunțată pentru luni.

„Soluția pentru revendicările sindicatelor din educație este în legea salarizării unitare. În consecință, PNL reiterează că Ministerul Muncii are toată susținerea coaliției pentru a realiza legea salarizării unitare și reforma pensiilor speciale, într-un timp cât mai scurt. PNL dorește ca revendicările profesorilor să fie soluționate de urgență, ca și problema pensiilor speciale”, a transmis, sâmbătă, Ciucă.

El a adăugat că „tranziția la guvernare trebuie să se producă rapid, fără sincope, pentru a menține stabilitatea și echilibrul guvernării. Doar cu seriozitate și responsabilitate putem depăși acest moment și asigura o guvernare funcțională pe mai departe”.

„PNL a cerut respectarea Protocolului și evitarea unor discuții pe funcții și persoane, pentru a nu ne îndepărta de la adevăratele probleme ale românilor”, a mai punctat președintele PNL, drept răspuns după afirmațiile liderului PSD, Marcel Ciolacu.

Președintele social-democrat anunțase cu câteva ore mai înainte că prioritatea politică trebuie să fie „rezolvarea solicitărilor sindicatelor”, dar și reforma pensiilor speciale și a propus suspendarea negocierilor PSD-PNL-UDMR pentru noul Guvern al cărui premier va fi el. Kellemen Hunor a spus că este de acord.

Reprezentanţii federaţiilor sindicale din educaţie vor declanşa greva generală peste două zile, adică luni, 22 mai. Printre revendicări se numără majorarea salariilor, plecând de la principiul ca salariul profesorului debutant să fie cel puţin egal cu salariul mediu brut pe economie, adică 6.789 de lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Din luna mai 2024, modificări temporare în circulația unor trenuri internaționale

Unirea Ziarul

Publicat

în

Din luna mai 2024, modificări temporare în circulația unor trenuri internaționale În urma închiderii totale a circulaţiei feroviare între stațiile Bekescsaba – Lokoshaza, petnru efectuarea unor lucrări la infrastructura feroviară de către administrația ungară – MAV Start, la sfârșitul lunii viitoare vor interveni modificări în circulaţia trenurilor CFR Călători. Dintre acestea, trenurile Ister și Dacia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea