Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Necazurile oamenilor din cartierul Meridian: ”Înotăm în noroaie și zgomot mai mare decât clubul de Karturi, numai un aeroport ar putea să ne producă”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Joi, 29 ianuarie, secretariatul PSD Alba anunța o conferință de presă la care vor participa deputatul Călin Potor și doi consilieri. La sediul PSD Alba se aflau și două doamne, Amalia Petrov și Daniela Oltean, care au venit cu intenția de a vorbi jurnaliștilor despre necazurile celor 80 de familii, care domiciliază în cartierul Meridian din Alba Iulia (strada Costache Negruzzi, în apropiere de Alba Mall). Problemele prezentate de Amalia Petrov au fost: neasfaltarea drumurilor și zgomotul infernal produs de clubul de Karturi din apropiere.

Imobilele din cartierul Meridian s-au construit în anul 2006, iar oamenii se arată nemulțumiți că trebuie să ”înoate prin noroaie” și compară stradă cu Evul Mediu.

Amalia Petrov03”Nu ai nicio șansă să ieși cu căruciorul, iarna nici într-un caz. Eu circul mult pe jos și mă opresc de fiecare dată la Alba Mall să-mi spăl încălțămintea. Sunt străzi în Alba Iulia pe care se locuiește din 2009 sau 2010 si sunt asfaltate. Noi din 2006 stăm și trăim ca în Evul Mediu”, a spus Amalia Petrov.

Un număr de 16 persoane au fost, pentru prima dată în 2009, în audiență la Mircea Hava ”ocazie cu care domnul primar ne-a promis că va face ceva frumos. Citez: vom face ceva frumos cu iluminat și spații verzi”, a arătat Amalia Petrov. Iluminatul s-a rezolvat în 2009 ”iar până atunci, înotam prin noroaie și umblam cu lanternele”. ”Primarul sugera să punem dale. Am spus, foarte bine! Mă duc la Hăpria, la Ampoița și străzile sunt asfaltate. Am încercat să intrăm în audiențe de nenumărate ori dar nu ne bagă nimeni în seamă. În 2009, l-am întâlnit pe primar, în plină campanie, și i-am spus că avem o problemă pe Costache Negruzzi. I-am zis aveți utilajele pe Livezi, îndreptați-ne și nouă drumul că ne rupem mașina în două. A spus, păi nu se poate doamna Petrov, lucrarea e pe Livezile. Am zis, știți ce, nici la noi nu se poate cu voturile. Într-o săptămână a fost și s-a rezolvat”, a mai spus Amalia Petrov.

Citeşte şi: Cartierul „Meridian” din Alba Iulia – în epoca medievală: Gropi, bălţi şi noroi pe străzi. Cetăţenii reclamă

Doamna în cauză susține că nu are legătură cu PSD-ul, ba chiar mai mult a arătat disprețuitor spre tabloul fostului președinte Ion Iliescu și a precizat că dorește doar să facă cunoscute problemele oamenilor din cartier. A spus că prezența ei la conferință a fost ca urmare a unei vizite a deputatului Potor în zonă.

Cartierul Meridian are circuit închis iar străzile se întind pe aproximativ un kilometru. Oamenii nu ar avea nevoie de trotuare. Doamna Petrov a precizat că terenurile au fost predate Primăriei, pentru ca străzile să fie asfaltate. Din 2006 spune că nu mai poate purta tocuri, iar când are întâlniri mai importante trebuie să aibă încălțăminte de schimb, în plasă.

A doua problemă prezentată a fost acordarea autorizației pentru înființarea unui club de Karturi în vecinătatea cartierului.

”Cum domnul viceprimar Șerdean poate să autorizeze un club de Karturi, cu program de la 8.00 dimineața, la 10.00 seara, de luni până duminică inclusiv?! Clubul SpeedKart, prezintă la măsurători, că sunt băieți deștepți, un Kart de copii. Distinsul domn, care s-a ocupat de măsurători a găsit de cuviință să nu se informeze ce karturi are acest club. Are doar de copii sau și de adulți. Face o măsurătoare la relanti, cu un kart de copii, iar răspunsul primăriei este că se încadrează. Am luat legătura cu familia Potopea care sunt administratorii acestei firme. Doamna ne spune că dânsa dacă dorește poate să-și facă discotecă în aer liber. Nici nu m-ar mira. Câtă vreme un club de karturi funcționează într-un cartier de locuințe. Activitatea cu karturile a început din 2007, ulterior construirii locuințelor”, a spus doamna Petrov.

Prima plângere legată de Clubul de Karturi a fost făcută în 2011.

”Un zgomot mai mare numai un aeroport ar putea să ne producă. Ne deranjează și noxele, când este o zi mai aglomerată. Un zgomot mai mare doar un aeroport ar putea să producă”, a mai spus doamna Petrov.

Prin afirmațiile făcute la conferința de presă, Petrov Amalia, s-a arătat nemulțumită de mai multe instituții ale statului.

[nggallery id=2970]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea