Necazurile oamenilor din cartierul Meridian: ”Înotăm în noroaie și zgomot mai mare decât clubul de Karturi, numai un aeroport ar putea să ne producă”

Joi, 29 ianuarie, secretariatul PSD Alba anunța o conferință de presă la care vor participa deputatul Călin Potor și doi consilieri. La sediul PSD Alba se aflau și două doamne, Amalia Petrov și Daniela Oltean, care au venit cu intenția de a vorbi jurnaliștilor despre necazurile celor 80 de familii, care domiciliază în cartierul Meridian din Alba Iulia (strada Costache Negruzzi, în apropiere de Alba Mall). Problemele prezentate de Amalia Petrov au fost: neasfaltarea drumurilor și zgomotul infernal produs de clubul de Karturi din apropiere.

Imobilele din cartierul Meridian s-au construit în anul 2006, iar oamenii se arată nemulțumiți că trebuie să ”înoate prin noroaie” și compară stradă cu Evul Mediu.

ELIT

Amalia Petrov03”Nu ai nicio șansă să ieși cu căruciorul, iarna nici într-un caz. Eu circul mult pe jos și mă opresc de fiecare dată la Alba Mall să-mi spăl încălțămintea. Sunt străzi în Alba Iulia pe care se locuiește din 2009 sau 2010 si sunt asfaltate. Noi din 2006 stăm și trăim ca în Evul Mediu”, a spus Amalia Petrov.

Un număr de 16 persoane au fost, pentru prima dată în 2009, în audiență la Mircea Hava ”ocazie cu care domnul primar ne-a promis că va face ceva frumos. Citez: vom face ceva frumos cu iluminat și spații verzi”, a arătat Amalia Petrov. Iluminatul s-a rezolvat în 2009 ”iar până atunci, înotam prin noroaie și umblam cu lanternele”. ”Primarul sugera să punem dale. Am spus, foarte bine! Mă duc la Hăpria, la Ampoița și străzile sunt asfaltate. Am încercat să intrăm în audiențe de nenumărate ori dar nu ne bagă nimeni în seamă. În 2009, l-am întâlnit pe primar, în plină campanie, și i-am spus că avem o problemă pe Costache Negruzzi. I-am zis aveți utilajele pe Livezi, îndreptați-ne și nouă drumul că ne rupem mașina în două. A spus, păi nu se poate doamna Petrov, lucrarea e pe Livezile. Am zis, știți ce, nici la noi nu se poate cu voturile. Într-o săptămână a fost și s-a rezolvat”, a mai spus Amalia Petrov.

Citeşte şi: Cartierul „Meridian” din Alba Iulia – în epoca medievală: Gropi, bălţi şi noroi pe străzi. Cetăţenii reclamă

Doamna în cauză susține că nu are legătură cu PSD-ul, ba chiar mai mult a arătat disprețuitor spre tabloul fostului președinte Ion Iliescu și a precizat că dorește doar să facă cunoscute problemele oamenilor din cartier. A spus că prezența ei la conferință a fost ca urmare a unei vizite a deputatului Potor în zonă.

Cartierul Meridian are circuit închis iar străzile se întind pe aproximativ un kilometru. Oamenii nu ar avea nevoie de trotuare. Doamna Petrov a precizat că terenurile au fost predate Primăriei, pentru ca străzile să fie asfaltate. Din 2006 spune că nu mai poate purta tocuri, iar când are întâlniri mai importante trebuie să aibă încălțăminte de schimb, în plasă.

A doua problemă prezentată a fost acordarea autorizației pentru înființarea unui club de Karturi în vecinătatea cartierului.

”Cum domnul viceprimar Șerdean poate să autorizeze un club de Karturi, cu program de la 8.00 dimineața, la 10.00 seara, de luni până duminică inclusiv?! Clubul SpeedKart, prezintă la măsurători, că sunt băieți deștepți, un Kart de copii. Distinsul domn, care s-a ocupat de măsurători a găsit de cuviință să nu se informeze ce karturi are acest club. Are doar de copii sau și de adulți. Face o măsurătoare la relanti, cu un kart de copii, iar răspunsul primăriei este că se încadrează. Am luat legătura cu familia Potopea care sunt administratorii acestei firme. Doamna ne spune că dânsa dacă dorește poate să-și facă discotecă în aer liber. Nici nu m-ar mira. Câtă vreme un club de karturi funcționează într-un cartier de locuințe. Activitatea cu karturile a început din 2007, ulterior construirii locuințelor”, a spus doamna Petrov.

Prima plângere legată de Clubul de Karturi a fost făcută în 2011.

”Un zgomot mai mare numai un aeroport ar putea să ne producă. Ne deranjează și noxele, când este o zi mai aglomerată. Un zgomot mai mare doar un aeroport ar putea să producă”, a mai spus doamna Petrov.

Prin afirmațiile făcute la conferința de presă, Petrov Amalia, s-a arătat nemulțumită de mai multe instituții ale statului.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

OFICIAL| 3.697 cazuri noi de coronavirus în România. Bilanțul total ajunge la 676.968 de îmbolnăviri

Marți, 12 ianuarie 2021, Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității noul bilanț al pandemiei de COVID-19 în România. Până… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DOCUMENT| Orașul Abrud SCAPĂ de restricții. Incidența de infectare a scăzut sub 1,5/1000 de locuitori

Datorită scăderii incidenței cazurilor de coronavirus sub 1.5 la mie, orașul Abrud scapă de restricțiile impuse prevenirii răspândirii noului coronavirus,… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

VIDEO| PERCHEZIȚII în Alba și alte județe din țară într-un dosar cu acuzaţii de fals de monedă: Cum opera gruparea infracţională

Ofițerii BCCO Piteşti au efectuat marţi, 12 ianuarie, mai multe percheziţii domiciliare, în judeţele Alba, Sibiu, Arad şi Bacău, într-un… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Alba Iulia REVINE la SCENARIUL ROȘU. Incidența de infectare a ajuns la 3 cazuri/1000 de locuitori

Deși carantinarea Municipiului Alba Iulia a „dat roade” în ceea ce privește scăderea numărului de persoane infectate, orașul nostru a… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL: Starea de alertă, PRELUNGITĂ cu încă 30 de zile: Măsurile și restricțiile care vor trebui respectate

Prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă, începând de miercuri, 13 ianuarie a fost aprobată de către Guvernul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DOCUMENT| Comuna Stremț în scenariul ROȘU, Ocna Mureș, Cetatea de Baltă și Sântimbru în scenariul GALBEN. Măsuri pentru următoarele 14 zile stabilite de CJSU Alba

În urma ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, s-a dispus menținerea în scenariul roșu a localității Stremț și în… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

16 Comentarii

cici1800 29 ianuarie 2015 at 19:12

stai la coada mamaie pentru asfalt! exista multe strazi neasfaltate care sunt mai vechi de 2006.
pune-ti si voi mana la mana si aduceti o lama sa va niveleze drumul sau vrei 2-3 bascule de piatra de cariera.

in legatura cu carturile, nu asa se rezolva; luati un avocat si sariti pe ei daca credeti ca aveti dreptate.
v-ati invatat ca toti pilosii sa va rezolve primaria toate nevoie…

doar cici 1 februarie 2015 at 23:20

Nivelarea cu lama e treaba primariei pentru ca e drumul ei. Dar 100 de nivelari costa cat un asfalt. Asa ca… Am citit in presa ca au fost cazuri cand unii au chemat lama, iar dupa ce s-a apucat de treaba, altii au chemat politia care a amendat lama pentru lucrari neautorizate. Deci?
Si despre ce pilosi vorbesti? Despre domnul Potor cumva? Am apelat la dumnealui in calitate de deputat de Alba Iulia. Este alesul nostru, al tuturor. Prin fisa postului ia nota despre necazurile alegatorilor si face totul ca sa-i ajute. N-am inteles cine e pilosul si cine e pila?

raul 29 ianuarie 2015 at 21:41

Poate ar mai bine sa mearga locuitorii cartierului Meridian la intermediarii care au facilitat smecheria lui Alexa, adica Casa Pronto.

jmecher 1 februarie 2015 at 21:22

si ce sa faca alexa sau casa pronto? asfaltarea e treaba primariei. dar daca primarul nu ne vrea… nici noi nu-l mai vrem.

Malus Dacus 30 ianuarie 2015 at 8:48

Extraordinar ce coincidente! Acuma au ajuns la PSD cu plângerile dar cand au cumpărat povesti pe pâine de la Meridian erau cei mai smecheri, iar acum trebuie sa ii ajute altcineva. Câtă ipocrizie, si câtă mojicie. Acum vreo trei ani erau cu ăia de la PNL și urlau, după aia cu primarul si urlau. Cu toată lumea numai sa își rezolve problema lor, ca au luat țeapă. Dacă ar trebui administrația să rezolve toate țepele imobiliare nu ar mai avea buget!

HH 30 ianuarie 2015 at 11:37

Parca si „plansetele lor”, nu mai au acelasi „ecou”, de cand Piticul Atomic, a foat „amortit”! Lipseste, acea nuanta fina de „psihopatie”, de la acest „limbric atomic”, bolnav de „Sindromul Piticului(Complexul lui Napoleon)”!

urlatoarea 30 ianuarie 2015 at 12:54

Se pare ca e singura solutie, altfel primaria nu ne baga in seama. La fel a trebuit sa urlam pentru fiecare utilitate. Nu vad unde este mojicia. Cel mai probabil la primarie. La fel ca teapa care tot cu ajutorul primariei a venit.

mocanul 30 ianuarie 2015 at 9:12

Doamna Petrov care nu poti umbla pe tocuri, ia du-te matale cand ai timp si fa o vizita la toate strazile situate intre Kaufland si intrarea in Micesti , strazile alea cu nume mocanesti: Bistra, Scarisoara , Abrudului,etc… multe din ele cu peste 10 ani vechime,… si dupa-aia spune-mi si mie cum a fost plimbarea pe tocuri pe acolo????

lola 30 ianuarie 2015 at 12:38

Dar ai cerut vreodata asfalt pe strazile alea? Daca nu ceri, primaria crede ca asa-ti place, cu noroi.

HH 30 ianuarie 2015 at 11:33

Ce sa le faci, „saracii”, au crezut, ca au dat „tunul·, dar de fapt „au luat tzeapa”!

tunarul 30 ianuarie 2015 at 12:44

Sa ai parte de cat mai multe „tunuri” de-astea!

carcotas 30 ianuarie 2015 at 16:34

Astia de la sate ce sa mai zica? stau de zeci de ani fara asfalt. Asfalt exista de la intrarea in sat pana la sediul primariei,,,dupa aceea ..passs .Si satenii se opresc la kaufland sa-si spele incaltamintea de noroi.

e-lector 1 februarie 2015 at 21:18

Despre care sate vorbesti? Ai fost de curand pe la Hapria, de exemplu? E asfaltata si ultima ulita. Deci se poate. Ala primar, este?

Dorin SERDEAN 31 ianuarie 2015 at 10:11

Stimata doamna, eu nu am autorizat de unul singur functionarea clubului de karting despre care vorbiti. Pentru punerea in aplicare a proiectului respectiv semnatura mea a fost ultima procedura necesara dintr-un sir de proceduri derulate incepand cu anul 2007: comisia de urbanism a CL, hotararea de Consiliu Local votata de majoritatea consilierilor locali, avizari, aprobari si autorizari date ulterior acestei hotarari a CL de catre birourile „Urbanism”, „Autorizari”,etc. Sunt exact aceiasi pasi pe care i-a parcurs si realizarea proiectului imobiliar „Meridian”, stiati inca din anii 2006- 2007 ca veti fi vecini cu acest club de karting, situatia reala fiind aceea ca aceste proiecte s-au derulat aproape simultan. Acest club de karting functioneaza legal diin punctul nostru de vedere iar raspunsurile indoielilor pe care le aveti in acest sens va rog sa le cautati la alte institutii ale statului despre care mentionati in declaratia dvs.
Spre informarea dvs. corecta, eu sunt consilier local doar din iunie 2012 si viceprimar din luna iulie 2012 asa ca va rog sa nu ma acuzati de ceva ce mie imi este strain. Va multumesc.

kartinguitul 2 februarie 2015 at 0:42

Si daca doamna spune ca e o problema, dumneata nu poti verifica despre ce este vorba? Un lucru care nu iti este strain din moment ce ai semnat. Exista multe solutii, de la protectia fonica a pistei, pana la mutarea clubului in afara orasului. Ori esti viceprimar, ori nu mai esti! Chiar nu mai conteaza cine a fost intai, oul sau gaina.
Si de unde sa stie stimata doamna despre modul si timpul de derulare a proiectelor din primarie?
Cat despre proiectul meridian, ala cu siguranta a sarit niste pasi, sau i-a dezordonat. Daca si proiectul clubului de karting s-a desfasurat la fel ca meridianul, atunci despre ce vorbim?

Mircea 1 februarie 2015 at 21:48

Multumesc domnului Potor, care in calitate de deputat de Alba Iulia a fost deosebit de sensibil la sesizarea mea. Toata stima! Sper ca anul viitor sa preia primaria. Mult succes!
Senatorul de Alba Iulia, Atanasiu, caruia i-am trimis acelasi mesaj, nici macar nu mi-a raspuns la email.

Comentariile sunt oprite