Rămâi conectat

Ştirea zilei

Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia recrutează noi voluntari, daci și romani. Ce condiții trebuie să îndeplinească

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia va deschide o campanie de recrutare de noi voluntari, daci și romani, care, pentru a fi primiți, trebuie să îndeplinească anumite condiții, a spus, miercuri, la radio Unirea FM, Liviu Zgârciu, purtătorul de cuvânt al instituției.

daci si romani01

”În premieră o să fac un anunț. O să deschidem o campanie de recrutare pentru că deja avem mai multe costume. O recrutare atât la daci cât și la romani. Cei interesați ne pot contacta pe Facebook, pe Garda Apulum, sau la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia. Bineînțeles, trebuie să îndeplinească niște condiții. Romanii trebuie să aibă înfățișare fizică care să le poată permite să poarte lorica de legionar, care are și ea mai bine de 7-8 kilograme, să aibă capacitate intelectuală să învețe despre istoria romană, despre istoria Apulum, despre istorica antică a României și a acestor meleaguri. La daci – aici e mai complicat – trebuie să aibă înfățișare mai pitorească, așa cum vedem dacii pe columne, barba și părul lung e un atu pentru ei. Pe cei interesați, îi așteptăm. Trebuie să aibă peste 18 ani, până în 40 de ani. Deoarece evenimentele s-au înmulțit peste măsură, trebuie să aibă și timp liber, weekendurile să le permită participarea la aceste evenimente. Dacă vor veni, vor intra într-un program de training, trebuie antrenați, pregătiți, avem toamna lungă. Azi mâine va începe noul sezon”, a afirmat Liviu Zgârciu.

Garda Apulum este coordonată de Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia, prin istoricii Liviu Zgârciu și Tudor Roșu. Această trupă e compusă din voluntari albaiulieni. Garda Apulum are în componență patru formații cunoscute nu doar în județ, ci în întreaga țară cât și peste hotare. Este vorba despre Legiunea a XIII-a Gemina (romanii), Lupii Apulonului (dacii) Ludus Apulensis (trupa de gladiatori) și Magna Nemesis (trupa de dansatoare). Aceștia promovează obiectivele din Orașul Marii Uniri, cât și din județul Alba, și prezintă ceea ce s-a întâmplat pe aceste meleaguri acum aproape 2.000 de ani.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice

Unirea Ziarul

Publicat

în

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice Un bărbat a fost filmat în dimineața zilei de 20 aprilie în timp ce își perfecționa săriturile, chiar pe monumentele istorice, mai exact drumul roman Via Principalis, din cetatea Alba Iulia. În filmare se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea