Rămâi conectat

Politică Administrație

Municipiul Alba Iulia va avea un centru de informare turistică. Investiția de peste 600.000 de lei, finanțată din fonduri europene, va fi finalizată până la sfârșitul anului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Alba Iulia va avea un centru de informare turistică integrat în reţeaua naţională de informare şi promovare a destinaţiilor româneşti. Acesta va fi rezultatul direct al implementării de către administrația locală a proiectului ”Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Municipiul Alba Iulia, judeţul Alba”.

proiect1Lansarea proiectului a avut loc în cadrul unei conferințe de presă la care au participat administratorul public Nicolaie Moldovan, directorul tehnic Silvia Moldovan, managerul de proiect Iulia Dan și reprezentantul municipalității, Mihai Coșer. La întâlnire au fost prezenți și membrii echipei de implementare a proiectului.

Obiectivul general al proiectului, crearea şi dotarea Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică municipiul Alba Iulia, în scopul creşterii numărului de turişti şi a facilitării accesului acestora la informaţii, servicii de Informare şi evenimente specifice prin instituirea unui sistem integrat şi informatizat a ofertei turistice româneşti, va fi realizat în termenul de maxim 10 luni, începând cu data de 28 februarie 2015.

proiect2Finanţarea pentru crearea şi dotarea centrului de informare turistică a fost obţinută prin Programul Operaţional Regional 2007- 2013, Axa Prioritară 5 „Dezvoltare durabilă şi promovarea turismului”, Domeniul major de intervenţie 5.3 „Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare, în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică”. Valoarea totală a proiectului este de 630.000 de lei formată din 586.090 de lei valoare eligibilă (529.650 de lei din Fondul European pentru Dezvoltare Regională – FEDR, 44.718 lei din bugetul naţional şi 11.721 de lei cofinanţarea beneficiarului) şi 43.909 lei valoare neeligibilă, inclusiv TVA.

Autoritatea de Management a acestui proiect este Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, iar organism intermediar este Autoritatea Naţională pentru Turism prin Direcţia Gestionare Fonduri Comunitare pentru Turism.

Referitor la această investiție, Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia, a declarat: ”Odată cu demararea lucrărilor la Centrul de Informare Turistică începem o lungă călătorie presărată cu provocări la fiecare pas. Și nu mă refer aici la dificultatea de a ne întâmpina turiștii cu hărți, broșuri sau chiar sfaturi, ci la efortul pe care trebuie să-l facem noi, comunitatea, inclusiv industria ospitalității din Alba Iulia, pentru a ne transforma, dintr-o atracție turistică de câteva ore, într-o destinație de vacanță”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie Primarul orașului Teiuș, Mirel Vasile Hălălai, printr-o postare de ieri, 24 aprilie, de pe facebook a anunțat trei proiecte noi pentru teiușeni: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie: ”Împreună cu arhitectul orașului, Claudiu Colev am fost astăzi la București la Ministerul Dezvoltării pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea