Rămâi conectat

Ştirea zilei

Municipiul Alba Iulia, reper turistic pe ”Ruta Împăraților Romani”

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Municipiul Alba Iulia a fost selectat de către Ministerul Turismului prin Autoritatea Naţională pentru Turism şi Asociaţia Mioritics România, în Rutele Culturale din zona inferioară şi de mijloc a Dunării, respectiv în “Ruta Împăraţilor Romani”.

Din România au fost propuse 13 situri, evaluate pe baza criteriilor întocmite de compania Horwath HTL Croaţia – specializată în studii şi cercetări de piaţă în turism. În urma evaluărilor au fost desemnate câştigătoare 5 sit-uri: Albă Iulia – Castrul Roman, Roşia Montană – Galeriile Romane, Sarmisegetusa – Colonia Ulpia Traiana Augusta Dacica, Constanța – Cetatea Histria şi Adamclisi.

Acest proiect internaţional este finanţat din fonduri europene cu sprijinul Comisiei Europene, prin Programul cadru pentru competitivitate şi inovaţie (CIP) şi Programul pentru inovaţie şi antreprenoriat (EIP). El este parte a cererii de proiecte lanstă de Comisia Europeană: Trans-natinoal cooperation projects on European Cultural Routes.

Oiectivul principal îl constituie diversificarea ofertei turistice europene şi creşterea vizibilităţii zonei Dunării inferioare şi de mijloc, ca o destinaţie atractivă şi durabilă, prin dezvoltarea a doua rute culturale în România, Bulgaria, Croaţia şi Serbia: Ruta împăraţilor romani şi Ruta vinului.

Beneficiile directe sunt în primul rând de promovare turistică şi consolidare a poziţiei oraşului nostru pe harta turismului cultural european.  Este evident că titluri precum EDEN sau acest demers, sunt acţiuni concrete prin care notorietatea patrimoniului cultural istoric de care dispunem se va traduce în creşterea numărului de turişti”, a declarat primarul Mircea Hava.

Prima acţiune de promovare a acestui proiect o constituie prezenţa acestor situri la Târgul de Turism de la Berlin, în cadrul Centrului Dunărean de Competențe – Belgrad. Cu această ocazie va fi lansat site-ul de internet al Rutei împăraţilor romani “danube.travel”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea