Municipiul Alba Iulia intră în SCENARIUL ROȘU: Care sunt consecințele

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Municipiul Alba Iulia a depășit miercuri rata incidenței de 3 cazuri la mia de locuitori, fiind la acest moment 3.11/1000 de locuitori. Astfel municipiul va intra în scenariul roșu.

În prezent, în Alba Iulia sunt înregistrate un număr de 233 cazuri active de COVID-19, raportate oficial la nivelul municipiului.

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

Scenariul roșu, considerat de avarie, înseamnă că într-o localitate sunt mai mult de trei persoane depistate pozitiv la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

Toate unitățile de învățământ vor trece la scenariul roșu, ceea ce înseamnă că elevii vor face ore exclusiv online. Decizia este valabilă și pentru activitățile desfășurate în creșele din municipiu.

De asemenea, purtarea măștii de protecție va fi obligatorie în toate spațiile publice.

Potrivit HOTĂRÂRII nr. 49 din 13.10.2020 privind propunerea prelungirii stării de alertă și a măsurilor necesar a fi aplicate pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în orașele în care incidența depășește 3/1000 se iau următoarele măsuri:

Organizarea și desfășurarea activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este permisă, cu participarea publicului este interzisă la depășirea incidenței de 3/1.000 de locuitori.

Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor este interzisă la depășirea incidenței de 3/1.000 de locuitori.

Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, se desfășoară al)doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități în județele/localitățile unde este depășită incidența de 3/1.000 de locuitori în ultimele 14 zile.

Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este interzisă la depășirea incidenței de 3/1.000 de locuitori.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419