Rămâi conectat

Actualitate

Municipiul Alba Iulia curăţat „Kaizen” de 300 de milioane de lei vechi

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ieri, peste 100 de VOLUNTARI au participat la o acţiune, prima dintr-o serie, ne asigură reprezentantul Institutului Kaizen din România, principalul organizator al evenimentului. Acţiunea a avut două laturi – teoretică şi practică – destinate dezvoltării conştiinţei individuale în sensul translatării şi respectării la nivel de comunitate a regulilor şi standardelor existente la locul de muncă, un loc de muncă dintr-o firmă unde se practică managementul Kaizen. Să vedem: conform site-ului ro.kaizen.com „Kaizen este atât o filosofie, cât şi o abordare sistematică pentru îmbunătăţirea proceselor. Această abordare poate fi învăţată de oricine şi poate fi aplicată oriunde.” Deci şi la Alba Iulia! Acţiunea la care au participat, repet, peste 100 de VOLUNTARI aproape dublu faţă de celelalte localităţi unde au avut loc activităţi similare, a constat în prezentarea teoretică a filosofiei Kaizen şi a cazurilor de succes, iar partea practică a constat într-o acţiune de curăţenie desfăşurată în Piaţa Consiliul Europei din Alba Iulia, o zonă nu prea mizerabilă. Avem pe raza municipiului, e drept mai la periferie, zone care într-adevăr ar fi avut nevoie de expertiza şi meticulozitatea japoneză. Acţiuni de curăţenie, bazate pe voluntariat au mai avut loc de-a lungul timpului la Alba Iulia fiind organizate fie de administraţia locală, fie de organizaţii non-guvernamentale, ultima dată cu ocazia Zilei de curăţenie naţională „Let’s do’it Romania!”, 24 septembrie 2011. Acestor acţiuni le-a lipsit partea de teoretizare, dar numărul participanţilor şi cantitatea de gunoi strânsă a fost mai mare, cu cheltuieli mai mici.
Acţiunea de ieri de la Alba Iulia este parte a proiectului „Strălucire japoneză pentru oraşele României” derulat de Institutul Kaizen România în colaborare cu AOTS România (Asociaţia de Instruire în Management Japonez) şi CLEAN UP din Japonia, un proiect în care Alba Iulia apare alături de Braşov şi Timişoara. Pentru buna desfăşurare a acţiunii de voluntariat Consiliul local Alba Iulia în calitatea de partener a alocat suma de până la 15.000 de lei din bugetul local pe anul 2011 capitolul cultură, conform art. 12 din Hotărârea Consiliului Local nr. 274 din 31 august 2011. Tot partener pentru această acţiune este şi Consiliul Judeţean Alba, care a alocat după cum am aflat aceeaşi sumă. De pe site-un Institutului Kaizen România am mai aflat că  în 25 octombrie 2011 va avea loc o instruire cu „directorii din Alba la compania Hirschmann” din Târgu Mureş, o acţiune unde, am dedus din informaţiile extrem de lapidare de pe site, CJ Alba este partener. Una peste alta curăţenia de tip Kaizen a municipiului Alba Iulia a costat 300 de milioane de lei vechi. Câţi saci de plastic şi mănuşi poţi cumpăra de banii ăştia?
Anca DINICĂ


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pentru ce vehicule NU mai e nevoie de ITP. Ce mașini trebuie să facă ITP-ul la 6 luni – lege adoptată în Parlament

Unirea Ziarul

Publicat

în

Pentru ce vehicule NU mai e nevoie de ITP. Ce mașini trebuie să facă ITP-ul la 6 luni – lege adoptată în Parlament Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului 3/2024 pentru modificarea unor acte normative din domeniul transportului rutier. Astfel, sunt exceptate de la obligaţia de a efectua inspecţia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea