Rămâi conectat

Economie

Muncim pentru stat aproape cinci luni pe an

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Anul trecut, peste 40 la sută din PIB-ul României s-a dus pe cheltuieli bugetare, ceea ce înseamnă că muncim pentru stat 149 de zile, adică cinci luni (fără o zi) dintr-un an. Ieri a fost Ziua libertăţii fiscale, zi în care cetăţenii români au scăpat de povara fiscală şi nu mai muncesc pentru stat, ci pentru ei. Ziua libertăţii fiscale este un indicator care ilustrează povara fiscală dintr-o ţară. Indicatorul se calculează ca raport, în procente, între totalitatea cheltuielilor publice şi produsul intern brut, raport care se transformă apoi în număr de zile dintr-un an. Astfel, contribuabilii înţeleg mai bine ce procent din bogăţia unei ţări, creată într-un an, este cheltuit de Guvern. În ţara noastră, cheltuielile bugetare au ajuns anul trecut la 40,8 la sută din PIB, deci 40,8 la sută din avuţia produsă în 2010 a fost cheltuită de altcineva, nu de cei care au realizat-o. Din fiecare 100 de lei produsă într-un an, cetăţenii români rămân cu 59,2 lei. (A.D.T.)


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Comunicat de presă finalizare proiect „Investiţii în echipamente medicale şi eficientizarea energetică a societăţii DERMISANA MEDICAL SRL”

Andreea Ștefan

Publicat

în

Comunicat de presă Titlul proiectului: “Investiţii în echipamente medicale şi eficientizarea energetică a societăţii DERMISANA MEDICAL SRL” Numele beneficiarului: DERMISANA MEDICAL SRL Numele programului: Acțiunea 4.1.1 Investiții în activități productive Numele Autoritatii de Management: Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene Valoarea totala a proiectului: 1.120.365,25 lei Valoarea finantarii nerambursabile: 988.820,00 lei Data inceperii implementarii proiectului: 19.03.2023 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare