Rămâi conectat

Actualitate

Munca la negru sancţionată de ITM Alba cu amenzi de 113.800 de lei

Alexandra Mates

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

În perioada 25- 29 iunie 2012, inspectorii ITM Alba au verificat activitatea a 56 de unităţi din judeţ cu un număr de 365 de salariaţi. Astfel, în domeniul relaţiilor de muncă la cele 56 de unităţi controlate au fost identificate 267 de nereguli, fiind dispuse măsuri pentru remedierea acestora. După cum ne-a informat jr. Dorel Aurel Fiţ, inspectorul şef al ITM Alba, au fost aplicate 198 de sancţiuni din care: 8 amenzi în cuantum de 113.000 de lei (6 amenzi de 110.000 de lei) şi 190 de avertismente.

Societăţile sancţionate pentru munca la negru sunt următoarele: S.C. New Club Cafe SRL – 1 pers fără forme legale de angajare-amendă – 10.000 lei; S.C. Geo & Doina SRL – 1 pers fără forme legale de angajare- amendă – 10.000 lei; S.C. Denisa & Cosmina Forest SRL – 3 pers. fără forme legale de angajare-amendă 30.000 lei; S.C. Mada & Dia House SRL – 2 pers. fără forme legale de angajare-amendă 20.000 lei; S.C. Funny Forest SRL – 3 pers. fără forme legale de angajare-amendă 30.000 lei; Întrep. Familială Mircea Liliana Geanina – 1 pers fără forme legale de angajare- amendă – 10.000 lei şi S.C. Betel Curăţenie şi Promptitudine SRL – 10 pers. fără forme legale de angajare – plângere penală conf.art.264 alin.3. Codul Muncii -primirea în lucru a mai mult de 5 pers. fără forme legale de angajare.

Principalele deficienţe identificate în timpul controalelor au fost: primirea la muncă a persoanelor fără întocmirea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă;  nu au fost stabilite pentru toţi salariaţii atribuţiile corespunzătoare postului prin fişa postului; contractele individuale de muncă nu au fost completate cu clauze referitoare la criteriile de evaluare a activităţii profesionale a salariaţilor aplicabile la nivelul angajatorului; nu au fost duse la îndeplinire măsurile obligatorii dispuse în controalele anterioare; primirea la muncă a persoanelor s-a realizat în absenţa certificatului medical (fişa de aptitudine); nu s-au compensat în bani la încetarea activităţii, concediile legale de odihnă neefectuate în perioada lucrată; nu se face dovada achitării drepturilor salariale către salariaţi; contractele individuale de muncă nu au fost completate cu clauze privind criteriile de evaluare a activităţii profesionale a salariaţilor; regulamentul intern nu conţine dispoziţii referitoare la criteriile şi procedurile de evaluare profesională a salariaţilor; registrul general de evidenţă al salariaţilor în format electronic nu se păstrează la sediul societăţii.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, inspectorii ITM Alba au verificat 15 societăţi, la care au identificat 45 de nereguli, situaţii în care au fost dispuse măsuri pentru intrarea în legalitate. Totodată, au fost aplicate 45 de sancţiuni: o amendă în valoare de 4.000 de lei şi 44 de avertismente.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Polițiștii locali amenință că vor intra în grevă de avertisment chiar în ziua alegerilor din 9 iunie: ”Nu cedăm!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Polițiștii locali amenință că vor intra în grevă de avertisment chiar în ziua alegerilor din 9 iunie: ”Nu cedăm!” Polițiștii locali amenință că vor intra în grevă de avertisment chiar în ziua alegerilor din 9 iunie: ”Nu cedăm!”. La protestul din fața Guvernului, polițiștii locali veniți din toată țara au cerut sporuri pentru condiții speciale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea