Rămâi conectat

Actualitate

Munca de la cafenea, interzisă în localuri: Patronii din România nu mai tolerează să le fie ocupate mesele pentru o zi întreagă, la o consumație mică

Ziarul Unirea

Publicat

în

Munca de la cafenea, interzisă în localuri: Patronii din România nu mai tolerează să le fie ocupate mesele pentru o zi întreagă, la o consumație mică

Lucrul de la cafenea este o nouă metodă apărută în România odată cu schimbarea prin care angajații pot lucra de acasă. Cei care au nevoie doar de un laptop și de conexiune la internet ca să muncească aleg să-și desfășoare activitatea în diferite localuri.

Mulți apelează la această variantă pentru că nu au un spațiu adecvat în propria lor casă. Astfel, merg în proximitatea casei să bea o cafea sau un ceai, cu orele, pentru a-și putea face treaba. Patronii nu mai tolerează să le fie ocupate mesele pentru o zi întreagă, la o consumație de doar câteva zeci de lei.

Citește și: Peste 45 de medicamente urmează să fie suspendate la cererea Comisiei Europene. Care sunt acestea

Munca de acasă aduce avantaje, cât și dezavantaje. Cine și-a asumat că poate lucra remote ar trebui să aibă un birou și un spațiu special amenajat, dar cei care nu își permit și nici nu vor să meargă la birou, vor fi nevoiți să se reorienteze. Cafenelele nu le vor mai tolera prezența de 8 ore la masă. Patronii din HoReCa au început să le interzică să vină cu laptopurile pentru o consumație atât de mică.

Fără muncă în localurile din Cluj

Cluj Napoca este primul oraș în care locuitorii nu mai pot lucra de la cafenea. Cei care mai au acest drept sunt românii care muncesc în timpul săptămânii. Pentru weekend, când cererea este mare și patronii știu că vor încasa suficienți bani, localurile anunță interdicția.

„Este un cartonaș prin care informăm oaspeții că nu se pot utiliza laptopurile în zilele de weekend și de ce. Deja oamenii sunt obișnuiți cu regula noastră, dar și colegii noștri se apropie și le explică foarte frumos ce-ar putea să facă în timpul de calitate pe care îl petrec la noi. Prea puține situații avem în care oamenii refuză”, spune Rebeca, manager de cafenea, pentru Ștririle PRO TV.

Laptopurile, interzise la cafenea și în București

Nu doar în Cluj au început patronii să interzisă accesul cu laptopul în cafenea. În București, sunt deja localuri care au anunțat încă de la deschidere că nu sunt clădiri de birouri.

„Sunt cafenele care au adoptat acest lucru încă de când s-au deschis. O cafenea mică trebuie să rotească mesele în așa fel încât să aibă un anumit nivel al încasărilor pentru a-și plăti chiriile, materiile prime, angajații, dar și alte cafenele mai mari care au adoptat acest lucru și poate fi și din alt motiv. Când mergi la cafenea mergi să socializezi, să te relaxezi, până la urmă, nu să lucrezi”, Radu Tănase, director executiv HORECA, pentru sursa menționată anterior.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024

Bera Larisa

Publicat

în

Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024 Pe finalul anului 2024, țara noastră atinge un record istoric în ceea ce privește construcția drumurilor express și autostrăzilor, respectiv aproape 200 de km. Ultimul record înregistrat, a fost în 2013, atunci când au fost inaugurați aproape 118 kilometri. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea