Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Mulţumim pentru vorbele încurajatoare, aşteptăm avizele pentru redeschiderea urgentă a minei de la Roşia Montană

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Scrisoare deschisă domnului prim-ministru Mihai Răzvan Ungureanu

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

19 aprilie 2012
Stimate domnule prim-ministru,
Speranţa este ceea ce ne-a ţinut în viaţă în toţi aceşti ani, de când viitorul nostru şi al copiilor noştri a stat mereu sub semnul întrebării. Declaraţiile dumneavoastră televizate ne încurajează să credem cu şi mai multă tărie că a venit şi rândul nostru, al minerilor din Apuseni, să stăm cu fruntea sus şi să fim din nou mândri de istoria noastră şi de tradiţiile noastre.
Noi, locuitorii din Roşia Montană, avem reprezentanţi care au stat aproape permanent în ultima lună la Bucureşti să picheteze paşnic Ministerul Mediului, tocmai pentru că dorim să ştie toată lumea că avem nevoie de locuri de muncă şi că vrem să trăim din minerit, aşa cum au trăit multe generaţii înaintea noastră.
Vă asigurăm că şi noi, minerii din Apuseni, dorim locuri de muncă, dorim răspunsuri după atâţia ani de aşteptare, dorim ape curate în locul apelor roşii de astăzi şi dorim localităţi pline de viaţă şi de speranţă! În aşteptarea aceasta de ani de zile, tot a fost ceva bun: am putut să ne dăm seama cum gândeşte şi cum acţionează acest investitor şi am văzut că a făcut şi face multe lucruri bune, deşi până la ora actuală a primit din partea autorităţilor mai mult vorbe şi prea puţine avize.
În prezent, 500 de oameni sunt angajaţi, chiar dacă proiectul minier e tot în aşteptare. Oamenii ăştia – şi mulţi alţii – au nevoie să ştie că slujbele lor sunt sigure, stabile, că pot să-şi trimită copiii la şcoală şi că nu vor fi nevoiţi să plece în pribegie.
Noi suntem din familii de mineri, ştim cum s-a făcut minerit în Apuseni şi ştim că se poate face din nou, pe baze moderne şi sigure, pentru oameni şi pentru natură. Nu ne e teamă decât de nesiguranţă şi de lipsa unor decizii. Nu vrem să mai fim „săracii şi piperniciţii” României, vrem să redevenim fala Apusenilor!
De aceea, vă susţinem în hotărârea dumneavoastră de a urgenta decizia în privinţa proiectului minier şi vă cerem, cu tot respectul, să grăbiţi demersurile pentru eliberarea avizului de mediu şi a altor avize necesare redeschiderii minei, pentru că după atâţia ani de aşteptare şi nesiguranţă avem dreptul la o viaţă mai bună. E timpul să ştim cum va arăta viitorul nostru.
Doamne ajută!
Cristian ALBU, preşedinte
Sindicatul Viitorul Mineritului din Roşia Montană


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”? Un episcop ortodox le-a explicat credincioșilor săi de ce nu se urează „Sărbători fericite!” de Învierea Domnului. Preasfinţitul Ambrozie, episcopul Giurgiului, a vorbit despre „păcatul” pe care-l fac unii credincioși în perioada pascală. „Mulţi dintre dumneavoastră v‑aţi împărtăşit cu trupul şi sângele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea