Mugurel Sărbu: Managerul SC Salprest trebuie să înţeleagă că un competitor serios nu uită niciodată fair-play-ul

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Nimeni nu este mai presus de lege!

    Atunci când te simţi vinovat, cea mai simplă formă de a te disculpa este atacul. Este foarte uşor să arunci cu acuzaţii în stânga şi în dreapta, sperând astfel că vei putea fi convingător. Asta se va întâmpla doar în cazul în care toate acuzaţiile şi atacurile la anumite persoane sau instituţii au o bază reală, verificabilă. De această strategie s-a folosit şi domnul Petru Constantinescu, managerul SC Salprest SRL, şi nu o dată, în repetate rânduri, acuzând modul în care primarul municipiului Sebeş, Mugurel Liviu Sârbu, a gestionat contractul de salubrizare a municipiului Sebeş, încheiat cu firma GreenDays, câştigătoarea licitaţiei desfăşurate în anul 2009. În acest sens, credem că este datoria noastră să informăm corect cetăţenii municipiului Sebeş, fiind siguri că avem dreptate şi mai ales având convingerea că nimeni nu e mai presus de lege. Şi în acest caz, la fel ca în alte situaţii, nu am făcut decât să aplicăm legea şi să parcurgem toţi paşii în vederea atribuirii contractului de delegare prin concesiune a serviciului de salubrizare a municipiului Sebeş.
În data de 7 decembrie 2009 a avut loc licitaţia publică la care s-au prezentat 5 societăţi. În urma analizării ofertelor acestora, comisia de evaluare a întocmit Raportul Procedurii nr. 1180, prin care s-a desemnat câştigătoare a licitaţiei societatea comercială Greendays-Valorizaco Dos Lixos Proteccao Do Ambiente SA, asociată cu SC GreenDays SRL. Împotriva acestei soluţii, SC Salprest SRL a formulat o CONTESTAŢIE înaintată Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) şi înregistrată la Primăria municipiului Sebeş cu nr. 2249/26.01.2010. Contestaţia a fost comunicată şi Primăriei municipiului Sebeş, care la cererea CNSC şi-a exprimat un punct de vedere cu privire la aceasta, considerând-o doar parţial întemeiată. CNSC şi-a declinat competenţa de soluţionare în favoarea Tribunalului Bucureşti, care la rândul său şi-a declinat competenţa în favoarea CNSC-ului. Pe scurt, această contestaţie a fost precum o minge de ping-pong, plimbându-se între CNSC şi diferite instanţe de judecată care, în final, au respins-o. Astfel, contractul între Primăria municipiului Sebeş şi câştigătorul licitaţiei, SC GreenDays SRL Baia Mare, a putut fi perfectat, după ce Curtea de Apel Alba a emis o decizie irevocabilă. Deşi decizia Curţii de Apel Alba era irevocalbilă, SC Salprest SRL a înţeles să exercite împotriva acesteia o cale extraordinară de atac, cea a contestaţiei în anulare, care nu a suspendat punerea în executare a deciziei Curţii de Apel Alba. Timp de mai bine de 2 ani, domnului Constantinescu i s-a părut firesc să blocheze încheierea contractului cu firma câştigătoare şi implicit derularea acestuia. Sperăm ca măcar în al 12-lea ceas să-şi dea seama că într-adevăr nimeni nu este mai presus de lege şi să accepte faptul că într-o competiţie trebuie să ştii să fii fair-play.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

Ciciu 10 aprilie 2012 at 23:15

Taci din gura , JEG de primar , ca nu degeaba ti se spune Gainarul Sarbu , al Sebesului
Tu Gainare Sarbu stii ce este fai playul ? Ha,ha,ha !

manager ?? 11 aprilie 2012 at 11:07

De o saptamana firmele care colectau gunoiul in Sebes, au retras pubelele pe care le aveau la casele din oras, in baza adresei „primariului” cu nr. 11331/02.04.2012.
Acum, fiecare depoziteaza gunoiul menajer pe unde si in ce poate.
Daca macar tu, ma „dastept” de primar ing., economist si doctor pe deasupra – care acuzi pe altul de lipsa de management – ai fi fost bun manager si cereai noului gunoier (pe care l-ai ales nu se stie cum) sa intocmeasca iute noile contracte si sa distribuie pubelele sale si abea apoi le cereai celorlalti sa le ridice pe ale lor, ce era ?
NU DOVEDEAI CA ERAI DESTEPT ?!?!
Asa, lasi oamenii acum in ajun de Paste, cand toti fac curat si arunca ce nu le mai este de folos, sa te injure pe buna dreptate si sa se intrebe daca pot depozita gunoiul la tine in curte, pe strada spitalului, sau in parcul din fata Primariei.

Comentariile sunt oprite