Rămâi conectat

Ştirea zilei

MUCEGAI pe holuri, în cancelarie și direcțiune la un colegiu din Alba Iulia. Sancțiuni aplicate de DSP Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

DSP Alba a efectuat în luna ianuarie 2020 controale la Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian”, în urma unor reclamații. Inspectorii au constatat mai multe nereguli igienico-sanitare, iar conducerea unității a fost sancționată cu avertisment.

Inspectorii DSP Alba s-au deplasat în teren de unde au prelevat probele, iar în urma anlizelor  s-a constat existența mucegaiului în cancelarie, direcțiune și holuri de tranzit. DSP Alba a cerut unității de învățământ luarea măsurilor pentru îndepărtarea mucegaiului.

„Am primit două reclamații de la Colegiul Econimic „Dionisie Pop Marțian”, cărora noi le-am dat curs. Una dintre ele viza prelevarea de probe de pe suprafețe, de pe podea, cu privire la posibila existența a mucegaiului. Noi am prelevat probele, am făcut analizele. În urma analizelor, marea majoritate a celor semnalate s-au confirmat. Am cerut unității să ia măsuri pentru îndepărtarea mucegaiului și soluționarea neconformităților”, a precizat pentru ziarulunirea.ro, Alexandru Sinea, directorul DSP Alba.

„În urma controlului efectuat Ia Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian”, cu recoltări de probe de laborator (teste aeromicrofloră), s-a constatat prezenta parțială a mucegaiului în anumite puncte din cancelarie, direcțiune și holuri de tranzit (recoltarea s-a efectuat în mai multe puncte din fiecare locație menționată).

În baza rezultatelor de laborator (buletin analiză nr. 24 din 20.01.2020). a fost sancționată conducerea unității cu avertisment conform O.G nr.2/2001, recomandându-se reefectuarea cu maximă exigență a lucrărilor zilnice de dezinfecție și curățenie

Menționăm că unitatea a efectuat conform graficului prevăzut de legislația în vigoare Ord. M. S. nr. 119/2014. lucrări de dezinfecție și dezinsecție generală (trimestrial), ultima acțiune fiind executată în luna decembrie 2019”, se arată în rezultatul anchetei DSP Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea