Ziarul Unirea

„Moţii şi teiuşenii m-au trimis în Parlament să mă lupt pentru drepturile lor”

PNL - Alegeri Locale Partiale - 27 iunie

– D-le deputat, din noiembrie 2008, de când aţi fost ales în Parlament şi până în prezent aţi reuşit, potrivit site-ului Camerei Deputaţilor, să realizaţi un număr de 62 de iniţiative  legislative, din care un număr de 50 numai în anul 2010. Dintre acestea un număr de 5 au fost adoptate de către Parlamentul României şi au devenit astfel legi, din acest punct de vedere situându-vă pe primul loc în rândul parlamentarilor de Alba. Nu o spunem doar noi, ci mai multe publicaţii şi site-uri de presă fără să încercăm să ştirbim cu nimic rezultatele bune obţinute şi de către ceilalţi parlamentari de Alba. Ca urmare, v-aş întreba direct care sunt cele 5 iniţiative legislative adoptate şi cât sunt ele de importante pentru locuitorii judeţului Alba, respectiv pentru cei din zonele Munţii Apuseni şi Teiuş, ale căror interese le reprezentaţi direct în forul legislativ al ţării?

– Cele 5 legi au o mare importanţă pentru toţi locuitorii judeţului, dar îndeosebi pentru cei din Munţii Apuseni şi din celelalte zone montane. O primă mare realizare o consider adoptarea proiectului de lege pentru completarea art. 62, alin (3) din Legea nr. 46/2008 privind Codul Silvic, respectiv ceea ce a devenit ulterior Legea nr. 156/2010. Prin votarea iniţiativei legislative, în cadrul acestei legi au mai fost adăugate un număr de două aliniate, alin. 3.1 şi alin. 3.2, astfel încât persoanelor fizice cărora li se aplică prevederile Legii nr. 33/1996 privind repunerea în unele drepturi economice  a locuitorilor Munţilor Apuseni, cu modificările şi completările ulterioare, să poată exploata, în regie proprie, un volum de masă lemnoasă de până la 20 de metri cubi/an din pădurile pe care le au în proprietate. Pentru cetăţenii din zona Munţilor Apuseni acest lucru reprezintă un mare avantaj, deoarece chiar dacă, prin lege, beneficiau de o cantitate de masă lemnosă în vederea valorificării, ei nu aveau  dreptul de a face acest lucru în regie proprie, ci doar prin intermediul unor firme specializate atestate  (agreate!) în domeniu, lucru care mărea destul de mult  preţul de cumpărare, deşi, practic, operaţiunile de exploatare le făceau tot ei. Astfel, am reuşit să elimin această verigă intermediară, care doar le lua moţilor bani destui de mulţi  în plus  şi îi mai şi purta pe drumuri.
Prin acestă modificare moţii au revenit la forma tradiţională de exploatare, astfel că acum li se permite din nou să intre fiecare cu calul în pădure să-şi tragă lemnul, fără a mai apela la tot felul de firme ce deţin  utilaje performante mai ales în distrugerea pădurilor şi accesoriilor acestora.
Un lucru a fost şi este clar pentru mine: moţii, ca de altfel şi teiuşenii m-au trimis în Parlament să mă lupt pentru drepturile lor. Nu am fost  şi nu voi fi niciodată de acord ca pădurile moţilor să fie exploatate de firme străine precum Wertholz (din Austria) sau Holzindustrie, ci în primul rând de moţi, respectiv de către proprietarii de drept ale acestora. Ei trebuie să fie beneficiarii pădurilor lor. Dacă chiar vor firmele mari străine sau cele din ţară să vină în sprijinul lor,  n-au decât să vină să achiziţioneze de la ei materialul lemnos, la preţuri convenabile pentru ambele părţi, nu numai pentru ele. Tot pentru proprietarii de păduri am reuşit, pentru prima dată în istoria silviculturii, ca printr-un act normativ să măresc termenul de valabilitate a actelor de transport (avize de expediţie sau bonuri de vânzare) de la 24 de ore la 72 de ore, lucru care  a venit în sprijinul  transportatorilor deoarece de multe ori erau puşi în situaţia de a le fi confiscat materialul lemnos,  întrucât  nu se puteau încadra în acest termen limită, mult prea mic. De asemenea, tot printr-un amendament la Codul Silvic am reuşit să transfer drumurile forestiere din proprietatea statului (Regia Naţională a Pădurilor) în proprietatea publică administrată de consiliile locale. Acest lucru dă acum posibilitatea administraţiilor locale din judeţul nostru, ca de altfel din toată ţara  de a putea depune proiecte pe Măsura 125 în vederea modernizării drumurilor forestiere şi agricole prin absorbţia fondurilor structurale europene. Şi nu este deloc vorba de bani puţini ce pot fi absorbiţi pe această măsură, ci de circa 450 de milioane de euro la nivel de ţară. Deja în judeţ au fost elaborate mai multe proiecte de către comunităţile locale care  au fost sau urmează să fie depuse, selectate, finanţate şi în cele din urmă modernizate. La fel de adevărat este că, tot printr-o iniţiativă legislativă privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, prin adoptarea unor modificări la Legea 171/2010 am reuşit să punem de acord Codul Silvic cu aceasta iar sancţiunile să fie unitare şi aplicate prompt celor ce nu respectă regimul de exploatare a masei lemnoase conform prevederilor legale în vigoare.
Celelalte propuneri legislative adoptate şi transformate în legi, la care am fost coautor, se referă la modificarea Legii nr.84/2003 pentru  modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr.119/1999 privind auditul public intern şi controlul preventiv (Legea 234/2010), modificări şi completări la  regimul de import a îngrăşămintelor (Legea 232/2010) şi modificarea şi completarea Legii nr.491/2003 privind plantele medicinale şi aromatice (Legea nr. 239/2010).
– Din câte ştiu aţi reuşit să impuneţi şi un amendament la legea pensiilor, care vine în sprijinul celor din oraşul Zlatna şi localităţile din jur.
– Este adevărat. Am făcut acest lucru chiar dacă zona amintită nu este situată pe raza colegiului în care am fost ales pentru a-i ajuta şi eu cu ceva  pe aceşti oameni, deoarece prea mult au avut de suferit. Astfel, printr-un amendament depus în toamna anului trecut, am reuşit modificarea Legii pensiilor nr.19/2000 printr-un nou articol – 65 (4) care prevede că „persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în zonele  afectate de poluarea remanentă datorită extracţiei şi prelucrării minereurilor neferoase cu conţinut de cupru, plumb, sulf, cadmiu, arsenic, zinc etc. din oraşele Zlatna, Copşa Mică, Baia Mare şi pe o rază de 8 kilometri în jurul acestor localităţi, vor beneficia de reducerea  vârstei standard de pensionare cu 2 ani”. Îi informez pe cei din Zlatna că am  cerut   deja  de la OCOT Alba o schiţă privind localităţile care se încadrează pe o rază de 8 kilometri, pentru  a o transmite  Casei Judeţene de Pensii Alba. În mare, cred că  în această hotărâre se încadrează locuitorii localităţilor Meteş, Feneş, Almaşu Mare şi Izvorul Ampoiului.
– Mai aveţi deja proiecte de legi foarte importante care îşi aşteaptă rândul la comisiile de specialitate din cele două Camere sau la Senat. Despre ce proiecte de lege este vorba?
– Multe dintre acestea se referă la problemele stringente ale  cetăţenilor din colegiul meu, Munţii Apuseni – Teiuş, dar deopotrivă şi la ale celor din judeţ, probleme pe care le-au ridicat fie cu ocazia întâlnirilor săptămânale pe care le-am avut în teritoriu, fie la numeroasele audienţe şi întâlniri la cabinetele parlamentare de la Câmpeni, Abrud, Baia de Arieş sau Teiuş. În acest context m-aş referi măcar la două dintre acestea. Un proiect de lege vizează reducerea impozitului pentru autoturismele de teren ARO, deoarece zeci de cetăţeni din zonele Apuseni, Teiuş, Vinţu de Jos sau de pe Valea Sebeşului m-au contactat sau mi-au înaintat memorii pentru a-i ajuta în această problemă, întrucât de câţiva ani buni plătesc impozite anuale de circa  25 de milioane de lei vechi pentru acestea, sumă ce este chiar mai mare decât valoarea de piaţă a autovehicolelor. Am întocmit un proiect de lege care vizează reducerea impozitului datorat de proprietarii acestor autoturisme  la circa 400 de lei/an, proiect pentru care mă voi bate în continuare pentru a fi adoptat. Acesta se  află în prezent la comisia de buget – finanţe şi urmează să fie armonizat cu un Ordin al ministrului finanţelor ce se va da ulterior. Un alt amendament l-am depus  pentru modificarea Legii vânătorii (407) prin care  sper că va  dispărea pentru totdeauna gestionarul „consacrat” al fondurilor de vânătoare (AJVPS-urile), fondurile de vânătoare urmând să fie scoase la licitaţie publică, fără a li se mai da acestora dreptul de preemţiune. Iniţiativa legislativă se află încă la comisia de specialitate din Camera Deputaţilor, deşi multe fonduri de vânătoare din judeţul Alba, în număr de 10, au fost solicitate pentru atribuire directă de către asociaţii private de vânătoare din judeţ, lucru pe care l-am susţinut tot timpul şi-l voi susţine şi în continuare. Din păcate,  modificarea Legii nr.407 pe care vreau s-o obţin se va mai putea aplica doar de la următorul ciclu de licitaţie al fondurilor de vânătoare, deoarece acestea  au fost deja scoase la licitaţie.
– Întrucât faceţi parte din Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Camera Deputaţilor, ce aţi reuşit să faceţi pentru agricultorii şi micii fermieri din judeţul nostru?
– Împreună cu conjudeţeanul nostru, dl. profesor universitar Valeriu Tabără, actualul ministru al Agriculturii, dar care a fost până deunăzi şi preşedintele acestei comisii, care îmi este totodată şi un prieten apropiat, am susţinut cât am putut  acordarea unor subvenţii cât mai bune pentru agricultori, pentru crescătorii de animale şi pentru apicultori, reuşind  să asigurăm în bună parte majorarea acestora atât din fondurile guvernamentale cât şi din cele europene. O asemenea  majorare am obţinut-o în domeniul creşterii vacilor cu lapte din zonele defavorizate prin subvenţii acordate prin Fondul European de Garantare Agricolă  (FEGA). Măsura de sprijin pentru aceşti crescători de animale din zonele defavorizate este în vigoare din 21 iulie 2010. Până în prezent s-au derulat  două etape de depunere a cererilor la centrele APIA, dar mulţi dintre cetăţenii în cauză n-au prea ştiut de ele. Îi informez acum că mai au posibilitatea de a-şi depune cererile la centrele APIA, deoarece termenul iniţial pentru depunerea cererilor pentru acest an era 21 ianuarie a.c., însă el a fost prelungit de către Ministerul Agriculturii până la 15 februarie 2011 tocmai pentru a putea beneficia câţi mai mulţi fermieri de această subvenţie, care  nu este de neglijat deoarece poate ajunge până la 250 de euro/vacă cu lapte. Aş mai menţiona că sprijinul se acordă pentru un efectiv compus între două şi maximum 15 vaci cu lapte. Efectivul de animale pentru care se solicită sprijin financiar  trebuie să fie înscris în Registrul Naţional al Exploataţiilor şi să  fie menţinut în exploataţie pe perioada derulării schemei de subvenţionare.
– Ca fost primar de comună (la Horea) timp de 4 mandate, având deci o bună experienţă în administraţie, ştiu că aţi avut  în ultima vreme mai multe iniţiative în domeniul îmbunătăţirii activităţii administraţiei publice locale şi chiar de modificare a  legii privind alegerea deputaţilor şi senatorilor în Parlamentul României. Ce ne puteţi spune în acest sens?
– Sunt vreo 4 iniţiative depuse de mine ca principal autor care privesc modificarea Legii nr.215 a administraţiei publice locale, precum şi a  legilor electorale pentru viitoarele alegeri locale şi parlamentare. Acestea se referă la posibilitatea alegerii primarilor de localităţi, dar şi a senatorilor şi deputaţilor  într-un singur tur majoritar de scrutin, precum şi la posibilitatea alegerii viceprimarilor din rândul consilierilor locali, la propunerea primarilor. Avantajul principal pe care îl reprezintă aceste modificări ale legilor amintite, care sper că o să fie aprobate de către Parlament, îl reprezintă în primul rând economisirea unor mari sume de bani de la bugetul de stat, prin organizarea unui singur tur de scrutin. Dar la fel de important este că, pe viitor, s-ar putea alege în fruntea localităţilor cei mai buni candidaţi, fără a se mai putea coaliza, în cadrul celui de-al doilea tur de scrutin 2-3 candidaţi de pe locurile 2,3,4 etc şi astfel, prin tot felul de tertipuri electorale să-l dea jos pe cel care a obţinut în primul tur sufragiul cel mai mare din partea electoratului, fiind de altfel şi cel mai bun.
– Deşi ar mai fi poate foarte multe de spus, încercăm, din lipsă de spaţiu, să ne apropiem de final. Ce aţi dori să mai spuneţi totuşi  cetăţenilor judeţului, respectiv cititorilor ziarului Unirea?
– Aş mai preciza că m-am străduit, pe cât m-au ţinut puterile,  prin amendamente depuse, să ajut şi financiar primăriile, cele 32 de unităţi şcolare din colegiul meu, precum şi peste 40 de unităţi de cult, indiferent de culoarea politică a primarilor. Iar sumele întotdeauna când am reuşit să le obţin le-am împărţit în mod egal, pentru a nu se supăra nimeni.  Astfel, au beneficiat de aceleaşi  sume de bani şi unităţile şcolare sau de cult din localităţile unde primarii sunt de la PSD, PNL, UDMR sau PRM, precum cele din localităţile Arieşeni, Bistra, Scărişoara, Câmpeni, Vadu Moţilor, Sohodol, Rimetea, Râmeţ, Livezile, Bucium, Ciuruleasa, Poşaga, Stremţ şi Întregalde, din totalul celor 30 de unităţi administrativ – teritoriale din cadrul colegiului meu. Totodată, prin construirea complexului turistic „Ambasada moţilor” de la Săftica – Bucureşti, fără a lăsa impresia cuiva  că vreau să mă laud, cred că am reuşit să fac multe şi pentru promovarea turistică şi culturală a  zonei Munţilor Apuseni şi chiar a întregului judeţ Alba. Aş aminti faptul că, prin efortul propriu depus, cu sprijinul PDL Alba şi al primarilor, până în prezent au poposit aici peste 600 de elevi din  Munţii Apuseni, din zona Teiuşului, de pe Valea Sebeşului (Şugag) şi  de la Şpring, care au avut astfel posibilitatea (cei mai mulţi pentru prima oară în viaţă) să viziteze pe lângă complexul turistic moţesc şi unele obiective turistice de cea mai mare importanţă din  Bucureşti, precum muzee naţionale, Circul Globus, Palatul Parlamentului, Palatul Cotroceni etc. Totodată, formaţiile culturale ale elevilor, prin spectacolele susţinute, au promovat bogăţia tradiţiilor cultural-artistice ale zonelor din care provin şi implicit ale judeţului Alba.
– Mult succes în activitatea viitoare.
Tinu MATEŞ

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

OFICIAL| 3.697 cazuri noi de coronavirus în România. Bilanțul total ajunge la 676.968 de îmbolnăviri

Marți, 12 ianuarie 2021, Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității noul bilanț al pandemiei de COVID-19 în România. Până… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Alba Iulia REVINE la SCENARIUL ROȘU. Incidența de infectare a ajuns la 3 cazuri/1000 de locuitori

Deși carantinarea Municipiului Alba Iulia a „dat roade” în ceea ce privește scăderea numărului de persoane infectate, orașul nostru a… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL: Starea de alertă, PRELUNGITĂ cu încă 30 de zile: Măsurile și restricțiile care vor trebui respectate

Prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă, începând de miercuri, 13 ianuarie a fost aprobată de către Guvernul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

VIDEO| PERCHEZIȚII în Alba și alte județe din țară într-un dosar cu acuzaţii de fals de monedă: Cum opera gruparea infracţională

Ofițerii BCCO Piteşti au efectuat marţi, 12 ianuarie, mai multe percheziţii domiciliare, în judeţele Alba, Sibiu, Arad şi Bacău, într-un… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

FOTO| ACCIDENT MORTAL în Cluj: Doi adulți și o fetiță de NUMAI 6 ani, DECEDAȚI, după coliziunea autoturismului cu un camion

Un accident rutier mortal a avut loc astăzi, 23 iunie, în județul Cluj, unde un autoturism a fost lovit de… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DOCUMENT| Comuna Stremț în scenariul ROȘU, Ocna Mureș, Cetatea de Baltă și Sântimbru în scenariul GALBEN. Măsuri pentru următoarele 14 zile stabilite de CJSU Alba

În urma ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, s-a dispus menținerea în scenariul roșu a localității Stremț și în… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DOCUMENT| Orașul Abrud SCAPĂ de restricții. Incidența de infectare a scăzut sub 1,5/1000 de locuitori

Datorită scăderii incidenței cazurilor de coronavirus sub 1.5 la mie, orașul Abrud scapă de restricțiile impuse prevenirii răspândirii noului coronavirus,… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

21 Comentarii

Felicitari pt. complexul motesc,dar pt.pensii ,,ba,,... 27 ianuarie 2011 at 6:51

Pentru complexul motesc de langa Bucuresti va felicit,dar pentru ca nu v-ati opus taierii pensiilor si salariilor nu va pot aprecia si de ati sti ce nemultumita e lumea de PDL-isti de nu cred ca mai intrati in parlament …..Ce zici de ,,prefetutu,,,din Av.Iancu si Mioara ce au scapat de la ,,calisca,,..?? si cu ajutorul cui ????

relu 27 ianuarie 2011 at 8:03

Care drepturi? de a fura padurea?

sorina 27 ianuarie 2011 at 8:27

Cum v-ati luptat domnule deputat pentru scaderea salariilor bugetarilor, taierea pensiilor, nedreptatea facuta mamelor, taierea sumelor primite de veteranii de razboi, pierderea a sute de mii de locuri de munca? Ati votat pentru toate acestea. Rusine sa va fie!

rosety 27 ianuarie 2011 at 8:55

OARE CUM NU-TI ESTE RUSINE MAI LOAZA SI TRADATOR ALMOTILOR VOTIND LEGEA EDUCATIEI INTININD LIMBA ROMANASI AI VINDUT-O UNGURILOR. MARE NEWSIMTIT ESTI MAI MAZGALITULE SI URIT MIROSITOR AI TAIAT PENSIILE AI TAIAT SALARIILE NE-AI LUAT VIATA MAI NESIMTITULE SI ACUM VII SA SPUI IDIOTULE CA APERI IN TERESELE CUI? ALE UNGURILOR COADA DE TOPOR SI TRADATOR OORDINAR CE ESTI.

Didi Spania 27 ianuarie 2011 at 9:39

Domnule Olar toata stima si respectul pentru munca depusa in Parlament in favoarea cetatenilo pe care-i reprezentati,Cu toate ca ati depus unele amendamente care dauneaza grav viitorul Muntilor Apusen si nu numai.Dumneavoastra trebuie sa stopati pe cit posibil defrisarile padurilor si sa incurajati replantarea lor.Va inteleg ca pe toata lumea nu puteti sa multumiti si stopind defrisarea padurilor vati pune Motii in cap.Chiar Dv.aveti doua gatere de taiat,nu stiu daca mai functioneaza,pe vremea cind erati primar functionau.Dar acest lucru trebuie sa se intimple ca altfel va fi dezastru.Dupa cum arata comentarile de mai sus lumea nu e prea multumita,chiar daca sint facute si de catre unii Inculti si fara scoala precum Rosety.Iertatil ca e un rebut al omenirii.

Toma 27 ianuarie 2011 at 9:49

Oralule, ai votat legea invatamantului prin care se desfiinteaza zeci de scoli din tara motilor dar se infiinteaza scoli in limba hungara cu doar 3 elevi. Sa-ti fie rusine otreapa!

HH 27 ianuarie 2011 at 11:28

O DATA PE SAPTAMANA APARE CATE UN ARTICOL PLATIT DE HOTUL OLAR.

ioana 27 ianuarie 2011 at 11:39

Felicitari domnule deputat pentru tot ce ati realizat pina-n prezent, v-am admirat intotdeauna pentru forta si tenacitatea de care ati dat dovada si pot sa comentez ca cine va cunoaste cu adevarat stie ca sunteti un om de mare omenie cu un suflet mare care daca a realizat ceva dupa cum comenteaza carcotasii de mai sus a realizat atit pentru el cat si pentru cei din jurul sau; tineti-o tot asa si la mai mare; inca odata felicitari si multa bafta pe viitor.

ovidiu 27 ianuarie 2011 at 11:50

DOMNULE DEPUTAT NIMENI NU POATE FI PERFECT PE LUMEA ASTA DAR DUMNEAVOASTRA MACAR V-ATI STRADUIT SA REALIZATI CEVA SI PENTU CEI DIN MUNTII APUSENI SI FITI LINISTIT MOTI VA IUBESC SI DACA DUMNEAVOASTRA VRETI SIGUR VE-TI MAI PRIMI ODATA MANDATUL LOR; SPRE NECAZUL DUSMANILOR ………………………….

NECUNOSCUT 27 ianuarie 2011 at 12:53

Idiotule numara ca din 10 comentarii facute la acest articol pina la ora 12 si 50 minute ,9 sunt impotriva ta si doar unu te lauda si acela este pupincurist portocaliu, hotule sa-ti fie rusine de intreg judetul si mai ales de cei care te-au trimis in parlament si drept multumita ai votat pentru taierea, salariilor bugetarilor, pensiilor,indemnizatiilor pentru mame, alocatiile complementare, reducerea somajului etc, etc, RUSINE VOUA TUTUROR PARLAMENTARILOR DE ALBA care a-ti votat impotriva conjudetenilor vostrii sa nu mai aveti curajul sa ne cereti votul , INCAPABILILOR.

Nicu 27 ianuarie 2011 at 13:51

Domnule Olar, sunteti unul dintre cei care v-ati batut joc de aceasta tara.Sunteti unul dintre cei care ati votat impotriva romanilor. Ce veti spune motilor atunci cand va intreaba cine le-a taiat pensile?Ce le veti spune atunci cand va vor intreba cine le-a inchis scolile? Veti spue ca opozitia e de vine pentru ca nu a fost in sala la vot?
Credeti ca legea educatiei va avea un avantaj pentru moti?
V-ati batut joc de oamenii care v-au ales!!!
Multumesc!

Da! 27 ianuarie 2011 at 15:13

Horea se rasuceste in mormant stiind ca ai votat legea educatiei….l-ati VANDUT inca odata!RUSINE …slugoi nenorocit!

Hortycultorul 27 ianuarie 2011 at 15:26

Motii nu sunt mai romani ca toti ceilalti. Au trimis reprezentant – un on dupa chipul si asemanarea lor. In rest tot felul de epitete si comparatii mai mult sau mai putin culturale fiecare dupa filtrul de perceptie pe care il are. Olar s-a regimentat si capatuit, in rest are de infruntat sipatia celora care l-au ales.
ca a vandut ungurilor … nu e prost cine cere, prost e cine da. Apoi ungurii si Basescu conduc tarisoara asta lui Horea, Iancu & co. Bravii de moti sunt spectatori ca Florin Piersic la cinema Republica!

rosca 27 ianuarie 2011 at 18:31

Da tu desteptule, socoteala celor care te’au votat de ce le’ati taiat la pensionari din pensie pt. CAS si impozit, dupa ce o viata ei au platit aceste impozite. Arata’te tu in fata oamenilor nu la presa lui tinu, care e mot de al tau si sa ai curaj sa stai in fata neamurilor tale, care au facut greselaa sa te aleaga unde nu de fapt nu aveau ce cauta.
Asta pt ca ai votat legea invatamintului pt UNGURI.
Nu ai tu neamuri pensionari care te blastama ?
Nu ai tu copii de moti care te blastama ca merg pe jos la scoli undeva departe ?
Nu ai tu mame de moti carora le’ai taiat concediul maternal ?
Nu ai tu militari moti carora le’ai taiat pensiile ?
Ai votat ca un prostul tot ce ti’au pus in fata nebunii TAI !!!
Daca mai un dram de mandrie moteasca, mai speli de pacate doar dind demisia din gasca in care esti !

vadit rusine 27 ianuarie 2011 at 19:04

1. Ma intreb ce ar fi daca nu ar mai exista presa, nici cu bine nici cu rau!?!
2. Ar mai exista aceste ecouri care se sparg de zidurile Cotroceniului sau Casei Poporului (parlament) si chiar de capul nostru?
3. Român = aerian, agasant, agramat, amenintator, anemic, alarmat, bautor, brutal, „BUN”, comentator, „CĂLIT” calic, dezamagit, dependent, dovedit, fitos, „HOTARÂT”, influentabil, „RUSINOS”, nerusinat, „SERIOS”, neserios, oţărât, puturos, razbunator, slugarnic, „MUNCITOR” si VAI DE CAPUL LUI istoria o spune nu eu… mai adaugati voi la punctul 3 ce atribute va mai trec prin minte, comentati… si haideti sa vedem unde se termina.

vadit rusine 27 ianuarie 2011 at 19:46

no comment?

nicu 27 ianuarie 2011 at 20:34

De ce te lauzi ca ai realizat un cistig de doi ani reducere la pensie pt. cei care au locuit 30 de ani in zonele de exploatare a cuprului ?cind locuitorii din jurul exploatarii cuprului Rosia Poieni,mai precis LUPSA-MUSCA pe a carui teritoriu se afla 70% din aceasta exploatare,ca si celelalte localitati invecinate,ROSIA,CORNA, BUCIUM,etc unde nu mai gasesti fructe de calitate de cind se exploateaza acest zacamint(spre exemplu nu se mai fac prunele nici pt.gust de cum pt. prelucrare,ca de altfel si celelalte,mere,pere,etc),iar despre aceasta zona nu ati pomenit nimic (chiar daca va laudati ca sunte-ti mot ),si prin urmare noi chiar suferim din acesta cauza,iar rasplata o vom afla in ceruri,NU?

vadit rusine 27 ianuarie 2011 at 20:52

🙂 Da super, da ia intreaba-i daca ei cred in ceruri!!!

nicolae 27 ianuarie 2011 at 23:15

Sincer sa fiu,nu va cunosc bine domnule Olar,dar ca locuitor al comunei Intregalde,sunt foarte nemultumit de felul in care s-a procedat cu restituirea padurilor ,unica mostenire ce mi-a ramas de la parintii si bunicii mei,am fost supus la tot felul de sicane din partea primarului Lupse,din acea perioada,din partea functionarei ,agent agricol,al primariei care si-a permis sa faca sa dispara pur si simplu extrasele de CF pe care le-am depus,cu complicitatea comisiei judetene,realitatea este ca din peste 20 ha de padure am titlu de proprietate pe 1ha,daca va considerati un sustinator al motilor demonstrati-o daca nu … va rog sa-mi spuneti cum ,cui sa ma adresez pentru a-mi dobandi dreptul de proprietate,drept pentru care lupt din 1990,va multumesc.

x-boy 28 ianuarie 2011 at 0:38

domnu olar.pt teiuseni ce ai facut.inafara de vreo 2 3 chefuri nu ai facut nimik in teius

rodica 28 ianuarie 2011 at 21:46

Sa mai lasati c…………le in pace ca din cauza lor nu va puteti ocupa de problemele din parlament va ocupati prea mult timp cu femeile si nu mai aveti timp si de problemele oamenilor tara motilor nu va intereseaza sau ati uitat problemele motilor , aveti mai multe absente decat prezente in parlament rusine sa va fie si votati legi care sunt in defavoarea motilor , acest articol de mai sus in legatura cu padurea motilor este o minciuna chiar dumneavoastra aveti cele mai multe gatere pe zona HOREA chiar cu investitori straini …va stiam un mot mai hotarat dar se pare ca sunteti un om usor influentabil si nu in ultimul rind un mincinos …RUSINE

Comentariile sunt oprite