Moștenitorii pot face succesiunea terenurilor agricole la Primărie GRATUIT. Proiectul de lege, pe masa deputaților
Moștenitorii pot face succesiunea terenurilor agricole la Primărie GRATUIT. Proiectul de lege, pe masa deputaților
Un nou proiect de lege privind succesiunea, categorie în care intră și terenurile agricole, se află în procedura parlamentară.
Dacă documentul legislativ va primi vot favorabil din partea Executivului, atunci moștenitorii vor putea realiza succesiunea la primărie, complet gratuit, fără să plătească taxe.
Noul ministru al Agriculturii, deputatul Florin Barbu, este inițiatorul acestui proiect de lege prin care se se dorește ca procesul de succesiune să fie gratuit şi simplificat. Oficialul a explicat că această lege a luat naștere din nevoia și din dorința de a continua și finaliza procedurile de cadastrare și intabulare a tuturor imobilelor din România.
„Este un prim pas. Ideea mi-a venit din teritoriu, fiind deputat de Olt, discutând cu foarte mulți oameni în zona de sud. Și vă dau un exemplu: în Corabia există un singur notar care are 22 de unități administrativ-teritoriale, iar programarea pentru o taxă de succesiune durează. Oamenii au fost programați până în anul 2026-2027. Dacă vrem să realizăm ceva în agricultură, dacă vrem să facem comasarea terenurilor, haideți să lăsăm unitățile administrativ-teritoriale, secretarii primăriilor să facă acest proiect, acest prim plan de ieșirea din indiviziune a fiecărui moștenitor”, a spus Florin Barbu.
În prezent, proiectul de lege se află în stadiul de analiză și dezbatere la Comisia de Agricultură și la Comisia Juridică din Camera Deputaților. Pentru a fi adoptat și a deveni lege, proiectul trebuie să treacă prin votul Parlamentului. După ce a fost aprobat de Parlament, proiectul va fi trimis către președintele Klaus Iohannis pentru a fi promulgat.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Polițe RCA 2025: Șoferii plătesc tot mai mult chiar dacă tarifele sunt plafonate Oficial polițele RCA sunt plafonate, dar șoferii scot tot mai muți bani din bunzunar. Asiguratorii iau în calcul tot mai mulți factori neobișnuiși pentru creșterea tarifelor. În 2024, piața asigurărilor auto din România vine cu paradoxuri. Deși prețurile pentru polițele RCA sunt […]
PENSIA DE URMAȘ 2025: Actul fără de care unii beneficiari pot rămâne fără bani. Când trebuie depus documentul
PENSIA DE URMAȘ 2025: Actul fără de care unii beneficiari pot rămâne fără bani. Când trebuie depus documentul Mii de tineri din România care beneficiază de pensie de urmaș în urma decesului unui părinte trebuie să respecte o cerință esențială pentru a continua să primească acest sprijin financiar, și anume depunerea adeverinței care atestă că […]