Rămâi conectat

Politică Administrație

Monica Macovei, la Alba Iulia, despre restructurarea Parchetului General: Peste jumătate trebuie să plece

Dragoş Suciu

Publicat

în

Fostul ministru al Justiției Monica Macovei a afirmat, sâmbătă, la Alba Iulia, vorbind despre restructurarea Parchetului General, că peste jumătate dintre angajați ”ar trebui să plece”, ea opinând că sunt oameni care ”stau acolo și fac foarte puțin spre deloc”.

”Eu am făcut un plan de restructurare a Parchetului General. Peste jumătate trebuie să plece. Sunt oameni care stau acolo și fac foarte puțin spre deloc. Sunt servicii total ineficiente. Am lăsat acest plan, dar nu s-a mai întâmplat nimic cu el. Eu aș face asta și la alte instituții și chiar la toate instituțiile publice”, a spus Macovei.

Macovei01

Fostul ministru al Justiției a arătat, în acest sens, că trebuie făcut un ”audit pe circuitul hârtiilor” pentru a vedea câte persoane sunt implicate și de câte ai, de fapt, nevoie, pentru eficiența instituției.

”Faci un audit pe circuitul hârtiilor: ce face o hârtie, de unde pleacă, de la acela care o scrie până când pleacă din instituție. Cât durează și cine o semnează. Unul pe resurse umane, câți oameni sunt implicați într-o operațiune. Da? De orice fel, de la angajare, de la repartizare, de la arhivă. Câți sunt implicați și de câți ai tu cu adevărat nevoie, eficiența instituției. Și o să vedem exact ce trebuie să schimbăm. Pe parchetul General eu vă spun că am făcut în 2005 asta și făcusem și reducerile. Ei au scos pensionarii, adică nu au mai ocupat locurile rămase libere în urma pensionării, dar nu e suficient. Să meargă mai departe”, a arătat Macovei.

Europarlamentarul Monica Macovei a adăugat că sunt multe secții în cadrul Parchetului General la care unul sau doi procurori pot face ceea ce fac, acum, șapte sau opt.

Monica Macovei a fost prezentă, sâmbătă, la Alba Iulia, la lansarea candidaților M10, din județul Alba, la alegerile locale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei Comuna Ocoliș în parteneriat cu comuna Sălciua urmează să cumpere un microbuz electric destinat transportului în comun. Acesta urmează să parcurgă curse regulate între cele două comune. „Urmează să achiziționăm un microbuz electric, care va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea