Monalisa Borza a promovat concursul pentru postul de inspector școlar general adjunct al IȘJ Alba

Monalisa Borza a promovat concursul pentru unul dintre cele două posturi de inspector general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Alba. Celălalt post a rămas vacant, după ce niciun candidat nu s-a înscris, Ministerul Educației urmând să numească un dascăl prin detașare, în condițiile legii.

Monalisa Borza și Alexandru Dăncilă ocupă, interimar, posturile de inspector școlar general adjunct.

Alexandru Dăncilă nu a putut să se înscrie pentru concursul de inspector general adjunct deoarece nu îndeplinește una dintre condițiile impuse de minister – să fi lucrat cel puțin cinci ani în învățământ în ultimii 10 – acesta fiind primar al municipiului Sebeș în perioada 2012 – 2014.

Monalisa Borza a susținut probleme luni și marți.

La concurs poate candida personalul didactic care îndeplinește, cumulativ, următoarele condiții:

 1. a)     este membru al corpului național de experți în managementul educațional;
  b)     este absolvent al unei instituții de învățământ superior, cu diplomă de licență;
  c)      este personal didactic titular în învățământ și are gradul didactic I sau titlul științific de doctor;
  d)     are o vechime în învățământul preuniversitar de cel puțin 8 ani, dintre care cel puțin 5 în ultimii 10 ani;
  e)     a obținut calificativul “foarte bine” în ultimii 5 ani şcolari încheiaţi și nu a fost sancționat disciplinar în anul școlar curent;
  f)       are recomandare/caracterizare vizând calitățile profesionale, manageriale și morale din partea consiliului profesoral al unității de învățământ sau din partea consiliului de administrație al inspectoratului școlar ori recomandarea senatului universității sau a organului de conducere al instituției în care candidatul își desfășoară activitatea la data înscrierii la concurs;
  g)     nu a desfășurat poliție politică și nu a fost lipsit de dreptul de a ocupa o funcție de conducere în învățământ prin hotărâre judecătorească definitivă de condamnare penală;
  h)     este apt din punct de vedere medical pentru îndeplinirea funcției, conform prevederilor art. 234 alin (1) din Legea nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare;
  i)       la data susținerii concursului nu a împlinit vârsta standard de pensionare.

Concursul se organizează în baza Metodologiei de organizare și desfășurare a concursului pentru ocuparea funcțiilor de inspector școlar general, inspector școlar general adjunct din inspectoratele școlare și de director al casei corpului didactic, aprobată prin OMECTS nr. 5557/07.10.2011, cu modificările şi completările ulterioare.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

12 Comentarii

AI 04.04.2017 at 15:14

S-a desteptat doamna de la concursul corect pe care nu a fost in stare sa-l promoveze? Abia acum, cand a concurat sub ,,egida“ PSD a reusit, dupa cum se stia dinainte.

pilu 04.04.2017 at 18:47

Sub egida PSD tot prostu si tampitu se transforma in superintelectual si savant.

DANA 04.04.2017 at 20:29

Cine mă cunoaște știe despre mine că nu sunt deloc o susținătoare a PSD-ului. Despre Monalisa însă, pe care o cunosc mai bine decât dumneavoastră care ați făcut comentariul răutăcios la adresa ei, vă pot spune că este o doamnă foarte inteligentă, care știe ce trebuie și cum trebuie făcut, care de-a lungul timpului a dovedit prin întreaga activitate desfășurată în slujba școlii că este un om dedicat profesiei pe care o are, și, mai mult în pofida funcțiilor pe care vremelnic le-a ocupat, a rămas același om, consecvent unor principii. Credeți-mă, chiar își merită funcția pe care o deține! Ar merita chiar mai mult!

ba 04.04.2017 at 17:32

SERIOS ???

spetsnaz 04.04.2017 at 18:58

Daaaa ??? Darrr,….DARULLLL,…căt,….cătttt ??? Sau doamna o fi neam cu Einstein ??? Eu nu stiu,politicul asta chiar crede,ca-n tara asta,toti sint prosti,sau zombii ???

Larisa 04.04.2017 at 22:24

Doamna Monalisa chiar este capabila! Felicitari si mult succes!

cosmina 05.04.2017 at 1:28

Serios? Cum o intoarceti ca la Braila! Spre informarea dvs AI, doamna Borza isi merita postul sau functia! A trudit si a scolit copii care azi au cucerit lumea ! I-a facut sa viseze, sa isi contureze un drum pe care sa il urmeze! Din mana ei, azi unii sunt medici, avocati, translatori, ingineri, simpli muncitori; oricare dintre ei sunt oameni cu educatia celor sapte ani de acasa strunita maiestos de aceasta extraordinara invatatoare!

AI 05.04.2017 at 10:35

Oda carmaciului iubit! Credeti ca e unicat d-na Monalisa? Toti cei care au ajuns ,,medici, avocati, translatori, ingineri, simpli muncitori” in tara asta au avut dascali, nu i-a invata d-na M. pe toti. Sunt atatia dascali in Romania care au facut lucruri bune, poate chiar mai multe si mai bune.
Va contraziceti, o laudati pe d-na, dar sustineti ca toti fostii elevi ,,sunt oameni cu educatia celor sapte ani de acasa”, pe care nu au primit-o de la d-na Monalisa, ci de la parinti. Eu nu minimalizez rolul dumneaei ca dascal, eu doar subliniez faptul ca a promovat in functie pe cale politica, nu pe competenta, asa ca ar trebui sa fim mai retinuti cu laudele. Nu orice bun profesionist poate fi si bun conducator. De ce nu a promovat concursul care s-a desfasurat corect? Un om decent si cu atatea merite cate insirati dv. nu s-ar fi prezentat la un concurs al carui rezultat se cunostea dinainte, dupa ce l-a picat pe primul.

sile de la scularie 05.04.2017 at 14:08

Dar profesorii de la gimnaziu, de la liceu, universitarii, n-au niciun merit in succesele oamenilor pe care ii enumerati? Ori e exclusiv meritul tovarasei invatatoare?
Eu, personal, pentru ca ne-a dat-o pe Monalisa, ii multumesc lui Leonardo.

pilu 05.04.2017 at 19:01

Lele Cosmina, ce vrei sa spui ? Ca ceilalti invataori au produs numai someri ? Mult ai mai ”gandit” pana ai produs cele de mai sus ?

Anica 06.04.2017 at 0:37

Daca ar fi sa facem o lista cu cei aflati in acest moment in ISJ Alba pe criterii competenta, d-na Borza ar fi cu siguranta printre primii, daca nu chiar prima!
Asa ca nu mai vorbiti in necunostinta de cauza si lasati jos ochelarii de cal: in primul rand conteaza OMUL si abia apoi apartenenta politica.
Eu cel putin stiu ce vorbesc! Am muncit cot la cot cu d-na si e un profesionist care stie ce face!

AI 06.04.2017 at 14:57

Tocmai asta e problema, ca cei din ISJ, ca din multe institutii de stat, nu au promovat pe competenta, ci pe criterii politice, indiferent de partidul aflat la putere.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...