Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Modernizarea sistemului de iluminat stradal în orașul Cugir: Licitația de peste 1 MILION de lei, lansată în SEAP

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Modernizarea sistemului de iluminat stradal în orașul Cugir: Licitația de peste 1 MILION de lei, lansată în SEAP

Primăria orașului Cugir a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru lucrări în cadrul proiectului „Modernizarea sistemului de iluminat stradal în orașul Cugir”. Valoarea totală a investiției, fără TVA este de 1.090.920 de lei.

Alimentarea cu energie electrica se realizează prin punctele de aprindere existente amplasate pe stâlpii din beton in imediata apropiere a posturilor de transformare.

Posturile de transformare, componentele reţelei de distribuţie a energiei electrice care alimentează cu energie electrică instalaţiile de iluminat public, branşamentele, instalaţiile de forţă, instalaţiile de legare la pământ, instalaţiile de automatizări, măsura şi control etc. sunt în proprietatea şi administrarea operatorului de distribuţie.

Punctele de aprindere, aparatele de iluminat, inclusiv accesoriile de montaj ale acestora sunt în administrarea oraşului Cugir.

Sistemul de iluminat este intr-o situaţie precară iar în continuare sunt prezentate principalele deficienţe constatate:

– Iluminatul existent acoperă în totalitate străzile oraşului – nu există corpuri de iluminat lipsă. Au fost identificate un număr de 584 corpuri de iluminat şi un număr de 584 stâlpi existenţi;

– nu este în conformitate cu normele şi standardele în vigoare , respectiv SREN 13201;

– Sursele de lumină utilizate sunt învechite şi cu randament scăzut;

– Consolele de fixare pe stâlpi sunt deteriorate, nu au un aspect uniform având lungimi şi unghiuri de înclinare diferite;

– Iluminat insuficient pentru securitatea conducătorilor auto şi totodată a trotuarelor pentru protecţia pietonilor contra agresiunilor;

– Consumul de energie electrică ridicat.

Astfel se propune modernizarea sistemului de iluminat public existent.

Analizând situaţia iluminatului stradal la nivelul obiectivului de investiţii stabilit în oraşul Cugir, judeţul Alba, alcătuit din componentele principale, corpuri de iluminat în număr de 584 buc. şi un număr de 584 de stâlpi, se constată faptul că iluminatul public nu este corespunzător asigurat, accesul populaţiei la serviciul de iluminat public poate fi considerat discriminator, consumul de energie este relativ mare, calitatea iluminatului public scăzută , în completarea celorlalte servicii asigurate deja locuitorilor din zona studiată, se pune problema modernizării sistemului de iluminat public.

Prin aceasta măsură se urmăreşte:

  • creşterea gradului de securitate a cetăţenilor din cadrul comunităţii şi, de asemenea, creşterea gradului de siguranţă a circulaţiei rutiere şi pietonale.
  • reducerea poluării luminoase şi a poluării cu emisii C02*
  • reducerea riscului de accidente rutiere , reducerea numărului de agresiuni contra persoanelor, îmbunătăţirea orientării în trafic, îmbunătăţirea climatului social şi cultural prin creşterea siguranţei activităţilor pe durata nopţii.
  • reduce substanţial numărul de agresiuni fizice, conducând la creşterea încrederii populaţiei pe timpul nopţii.
  • scăderea infracţionalităţii şi securitate sporită.

Se propune:

  • Demontarea a 584 lămpi cu sodiu existente si a armaturilor aferente acetora;
  • Montarea a 584 lămpi LED 20W, 30W, 40W, console, brăţări de fixare si cablu de alimentare cu energie electrică a corpurilor de iluminat, astfel:
    • 220 lămpi de 20W;
    • 316 lămpi de 30W;
    • 48 lămpi de 40W;
  • Înlocuirea braţelor de lampa cu braţe de lampa de otel galvanízate si bratari galvanízate.
  • Implementare sistem de dimming şi telemanagement inclusiv montare /dotare echipamente


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea