Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Modernizarea și extindere Școlii Generale Câmpeni: Licitația de peste 6 MILIOANE de lei, lansată în SEAP

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Modernizarea și extindere Școlii Generale Câmpeni: Licitația de peste 6 MILIOANE de lei, lansată în SEAP

Primăria orașului Câmpeni a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru servicii de proiectare faza PT, DE, PAC, verificara tehnică a proiectării, asigurare asistență tehnică din partea proiectantului pe perioada de execuție a lucrărilor și să execute lucrările, în cadrul proiectului „Modernizare și extindere Școala Generală Câmpeni”. Valoarea totală a investiției este de 6.385.232,22 de lei, fără TVA.

Construcţia supusă analizei prin intermediul acestui proiect a fost contruită în jurul anului 1983.

Regimul de înălţime este P+3E cu o suprafaţă construită de 597,00 mp şi o suprafaţă desfăşurată de 2.388,00 mp. Clădirea în plan are formă de dreptunghi cu un ieşind, în care este amplasată una dintre cele două case de scară.

Amplasamentul studiat nu este situat în zona de protecţie monumentelor istorice/zone construite protejate. Terenul nu este inclus în zona protejată sau de protecţie. De asemenea imobilul nu este monument istoric.

În oraşul Cîmpeni din judeţul Alba locuiesc, conform datelor obţinute în urma recensământului din anul 2011, un număr de 7.221 de persoane dintre care 484 de elevi sunt înscrişi la Şcoala Generală din Cîmpeni.

Şcoala Generală cu clasele I-VIII Cîmpeni, situată pe strada Moţilor nr. 29, pune la dispoziţia elevilor şi a cadrelor didactice următoarele spaţii: laborator chimie, cabinet medical, contabilitate, analiză programată, birou director, secretariat, centru de informare, grup sanitar diferenţiat pe sexe, grup sanitar profesori, spaţiu centrală termică, laborator fizică, cancelarie, depozit materiale didactice, laborator informatică, sală soft, laborator ştiinţe naturale, cabinet logopedie, cabinet geografie şi 12 săli de clasă. În acest moment sălile de clasă şi laboratoarele se află într-o stare ce necesită modernizare.

Cu toate că numărul copiilor înscrişi este într-o uşoară scădere din anul 2015 până în prezent, spaţiile pentru desfăşurarea activităţilor educaţionale sunt insuficiente şi dotate necorespunzător desfăşurării activităţilor didactice.

Astfel prin prezenta investiţie se propune modernizarea şi extinderea Şcolii Generale Cîmpeni, în vederea facilitării accesului populaţiei la educaţia de bază, asigurându-se astfel posibilitatea pentru toţi copiii, din oraş, de a frecventa învăţământul din clasele gimnaziale.

Obiectivul general al acestei investiţiei constă în creşterea calităţii vieţii populaţiei prin îmbunătăţirea serviciilor educaţionale la nivelului oraşului Cîmpeni, prin intermediul reabilitării, modernizării şi extinderii Şcolii Generale din oraş.

De asemenea, prin intermediul acestei investiţii, Primăria Oraşului Cîmpeni îşi propune respectarea obiectivelor privind Strategia locală de dezvoltare durabilă a Oraşului Cîmpeni prin asigurarea unor medii de învăţare de calitate, care să stimuleze dezvoltarea competenţelor solicitate pe piaţa forţei de muncă şi alinierea standardelor de calitate a vieţii urbane la exigenţele U.E.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

MESAJE cu URARI și FELICITARI de Florii 2024: Trimite un mesaj prin SMS persoanelor care își serbează onomastica

Ziarul Unirea

Publicat

în

MESAJE de FLORII • URARI de Florii și FELICITARI de Florii 2024: Mesaj de Florii prin SMS persoanelor care își serbează onomastica Credincioșii sărbătoresc duminică, Floriile, ocazie cu care le poți trimite un mesaj, o urare, o felicitare, persoanelor care își serbează onomastica. Duminica Floriilor (sau Floriile) este o sărbătoare creștină fără dată exactă, comemorată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea