Modernizarea infrastructurii stradale, şcolare şi medicale, pe lista de priorităţi a administraţiei din Cugir
Modernizarea infrastructurii stradale, şcolare şi medicale, pe lista de priorităţi a administraţiei din Cugir
Pentru anul 2022, în Cugir se află în derulare numeroase proiecte ale administraţiei locale, iar potrivit primarului Adrian Teban, cea mai complexă investiţie se referă la modernizarea tuturor străzilor cu transport public de călători. În prezent se lucrează pe străzile Ion Creangă, 1 Decembrie, I.B. Deleanu, Mihai Viteazul din Cugir și pe strada Principală din Vinerea.
Pe fiecare stradă vor fi amenajate trotuare, piste de biciclete, vor fi modernizate stații de autobuz. Totodată, se află în faza de achiziție autobuzele hibrid și sistemele de management al traficului. „Pe lângă străzile cuprinse în proiectul de mobilitate, vom mai moderniza alte 23 de străzi, majoritatea din Cindeni, și încă 9 străzi din zona Râul Mic, prin intermediul a două proiecte care vizează îmbunătățirea condițiilor de viață din zonele arondate școlilor «Singidava» și «Iosif Pervain». Suntem aproape de finalizarea proiectelor tehnice și probabil în curând vom demara lucrările efectiv”, susține edilul Cugirului.
Am aflat că până în luna mai se vor termina lucrările la Secția Maternitate-Ginecologie, prima clădire publică cu sistem de încălzire bazat pe pompe de căldură, care va avea un impact major asupra reducerii costurilor cu energia. Tot în sensul eficientizării energetice sunt în derulare sau vor fi demarate în aproximativ două luni lucrări la majoritatea școlilor și grădinițelor din oraș, acestea urmând a fi modernizate și dotate cu panouri solare.
„Și nu putem să nu amintim de o altă investiţie importantă pe care ne pregătim să o începem în primăvară și care vizează modernizarea iluminatului public pe 36 de străzi din Cugir și Vinerea. Vom avea un sistem inovativ pentru control și monitorizare de la distanță a sistemului de iluminat public, bazat pe tehnologie wireless. Nu cred că greșim dacă spunem că este pentru prima dată în istoria Cugirului când sunt derulate simultan atâtea investiții. Dorim ca administrația locală să gestioneze lucrurile astfel încât să fie evitate posibilele blocaje – ne referim atât la cele financiare, cât și la circulația rutieră și activitatea școlară. Lucrurile sunt complexe, chiar complicate și sperăm că le vom duce la bun sfârșit în termenele stabilite.
Vă dau un singur exemplu: la proiectul de mobilitate avem prevăzute inclusiv îngroparea rețelelor de electricitate, operațiune care depinde foare mult de S.C. Electrica, precum și mutarea unor rețele de gaz, care va depinde de S.C. Eon Gaz. Din experiența pe care am avut-o până acum, lucrurile acestea durează, în mare parte din cauza procedurilor acestor instituții. Mai mult decât atât, proiectele pe care le avem sunt în stadii diferite, astfel că este necesară o bună coordonare pentru a le putea implementa împreună, în bune condiții”, a precizat Adrian Teban.
Constantin PREDESCU
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Tehnica „spoofing”, o nouă metodă de înșelăciune: Cum poți rămâne fără bani în cont în urma unor apeluri de la falși angajați ai băncilor
Tehnica „spoofing”, o nouă metodă de înșelăciune: Cum poți rămâne fără bani în cont în urma unor apeluri de la falși angajați ai băncilor În ultima perioadă, au fost înregistrate mai multe cazuri prin care au fost comise fapte de natură penală, utilizându-se tehnica „spoofing”. Autorii, folosind aplicații VoIP (voice over IP), cu numere de […]