Rămâi conectat

Curier Județean

Modernizarea infrastructurii educaționale în comuna Vințu de Jos: Dotări noi pentru 24 de săli de clasă din cadrul Şcolii Gimnaziale „Iuliu Maniu”. Licitația de peste 500.000 de lei lansată pe SEAP

Bera Larisa

Publicat

în

Modernizarea infrastructurii educaționale în comuna Vințu de Jos: Dotări noi pentru 24 de săli de clasă din cadrul Şcolii Gimnaziale „Iuliu Maniu”. Licitația de peste 500.000 de lei lansată pe SEAP

Administrația comunei Vințu de Jos, a scos licitația, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevede modernizarea a 24 de săli de clasă a școlii gimnaziale „Iuliu Maniu” și înființarea unui cabinet psihopedagogic.

Citește și: Unitățile de învățământ din Teiuș vor fi dotate cu mobilier nou: Licitația de peste 590.000 de lei, lansată în SEAP

Autoritatea contractantă, Comuna Vințu de Jos,, a aplicat pentru un proiect de finanțare în cadrul Programului Național de Redresare şi Reziliență, Pilonul VI. Politici pentru Noua Generație/ Componenta C15: Educație semnând contractul de finanțare nr. 346DOT/2023.Echipamentele şi resursele tehnologice vor contribui la înființarea şi dotarea unui laborator nou de informatică şi a unui cabinet psihopedagogic, precum și la dotarea corespunzătoare a unui număr de 24 de săli de clasă.

Şcoala Gimnazială Iuliu Maniu din Vintu de Jos a identificat prin analiza de nevoi, prin care s-au identificat necesitățile de echipamente digitale şi materiale tehnologice necesare pentru dotarea corespunzătoare a unui laborator de informatică, înființarea unui cabinet psihopedagogic, precum și dotarea unui nr. de 24 săli de clasă din cadrul Şcolii Gimnaziale luliu Maniu Vințu de Jos.

Dotarea corespunzătoare a claselor, precum şi înființarea laboratorului de informatică, și a cabinetului psihopedagogic, va aduce mai multe beneficii, printre care amintim:

– reducerea abandonului şcolar,

– creşterea gradului de digitizare a scolii;

– creşterea frecvenței școlare.

– stimularea randamentului şcolar al elevilor și, totodată, la sporirea confortului resimtit de aceştia, dar şi de profesori, pe durata orelor de curs.

Dotarea corespunzătoare a claselor va reduce abandonul şcolar şi migrarea cadrelor didactice către mediul urban şi atragerea de noi cadre didactice către mediul rural.

Achiziții în cadrul proiectului: Dotarea cu mobilier, materiale didactice şi echipamente a Şcolii Gimnaziale, Juliu Maniu Vințu de Jos/Alba, finanțat prin PNRR, Componenta C15: Educatie:

-Furnizarea de material didactic necesar înființării unui cabinet psihopedagogic, precum şi în vederea dotării unui număr de 24 de săli de clasă din cadrul Şcolii Gimnaziale „Iuliu Maniu” Vințu de Jos

-Furnizarea de mobilier necesar înființării unui cabinet psihopedagogic, precum și în vederea dotării unui număr de 24 de săli de clasă din cadrul Şcolii Gimnaziale luliu Maniu Vintu de Jos.

Realizarea achiziției va conduce la implementarea proiectului finanțat prin Planul Național de Redresare şi Reziliență, iar proiectul contribuie la îndeplinirea obiectivului Reformei 5-Adoptarea cadrului legislativ pentru digitalizarea educației şi a obiectivului reformei 6-Actualizarea cadrului législativ pentru a asigura standarde ecologice de proiectare, construcție și dotare în sistemul de învăţământ preuniversitar, finanțate prin PNRR pilonul VI Politici pentru noua generație. Componenta 15. Educație.

Asigurarea infrastructurii şi a resurselor tehnologice prin înfiinţarea unui laborator de informatică și a unui cabinet psihopedagogic și achiziționarea de echipamente informatice pentru 24 săli de clasă din cadrul Şcolii Gimnaziale „Iuliu Maniu” Vințu de Jos.

Valoarea totală estimată este de 509.992,32 lei. Data finală la care se dupun ofertele este 23.07.2024, ora 15:00.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Doliu la Consiliul Județean Alba: Camelia Lazăr, angajată a instituției, a încetat din viață la doar 49 de ani

Bera Larisa

Publicat

în

Doliu la Consiliul Județean Alba: Camelia Lazăr, angajată a instituției, a încetat din viață la doar 49 de ani Este doliu la Consiliul Județean Alba. Camelia Lazăr, angajată a instituției, a încetat din viață la doar 49 de ani. Citește și: Mesaje de condoleanțe „Draga noastră colegă, Camelia Lazăr, ne-a părăsit astăzi de dimineaţă, la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea