Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO | Modernizarea drumului comunal DC 161 în satul Vîlcan, comuna Ciuruleasa: APM Alba a dat undă verde proiectului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FOTO | Modernizarea drumului comunal DC 161 în satul Vîlcan, comuna Ciuruleasa: APM Alba a dat undă verde proiectului

Agenția pentru Protecția Mediului Alba a dat undă verde proiectului „Modernizare drum comunal DC 161 în satul Vîlcan, comuna Ciuruleasa”.

Drumul communal face legatura intre DN74 si satul Vilcan. Tronsonul de drum studiat se afla in satul Vilcan. Lungimea totala de drum comunal pe care se intervine este de 1689.0m. Datorita conditiilor actuale care sunt improprii pentru desfasurarea traficului, capacitatea de circulatie este mult redusa. Suprafata totala ocupata de lucrari este de 5935.0mp.

Din punct de vedere administrativ drumul se afla în administrarea Primariei Comunei Ciuruleasa, fiind inclus in inventarul domeniului public al Comunei Ciuruleasa – categoria de folosinta – retea cai de comunicatie.

Amplasamentul este situat la circa 400 de m de aria protejata ROSCI0339 – Padurea Povernii – Valea Cernita si sub 10 m de aria protejata ROSPA0132 – Muntii Metaliferi.

Lucrările de modernizare se vor executa pe traseul existent al drumului și presupun:• lucrări la drum- modernizare sistem rutier, acostamente; îmbunatațirea scurgerii apelor prin amenajarea rigolelor, podețelor laterale la accese, podețelor dalate; lucrări de consolidare maluri; racordarea cu drumurile laterale; siguranța circulației- semnalizare verticală și orizontală.

Citește și: Parc fotovoltaic pe o suprafață de peste 10.000 de metri pătrați, în Municipiul Blaj: APM Alba a dat undă verde proiectului

Drumurile laterale se vor racorda cu drumul propus spre modernizare si vor avea aceeasi structura rutiera. Acestea vor fi amenajate pe o lungime de minim 20,00 m.

Se va urmari traseul actual al drumului si nu vor fi necesare exproprieri pentru realizarea investitiei.

Apele pluviale de pe partea carosabila vor fi colectate prin santurile pereate si ranforsate propuse si, descarcate prin podete spre emisarii naturali din zona. Lungimea totala a santurilor propuse – 1984,00 ml.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Lovitură de teatru: Fostul viceprimar, Paul Voicu, a trecut la PSD și candidează pentru Consiliul Local

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lovitură de teatru: Fostul viceprimar, Paul Voicu, a trecut la PSD și candidează pentru Consiliul Local O adevărată lovitură de teatru a avut loc astăzi în politica locală, la depunerea listelor de candidații PSD pentru Primăria și Consiliul Local Alba Iulia. Fostul viceprimar Paul Voicu, care a fost mulți ani mâna dreaptă a lui Mircea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea