Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Modernizarea drumului care leagă Ceru Băcăinți de Dumbrăvița: Licitația de peste 3.500.000 de lei, lansată în SEAP

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Modernizarea drumului care leagă Ceru Băcăinți de Dumbrăvița: Licitația de peste 3.500.000 de lei a fost lansată în SEAP

Primăria comunei Ceru-Băcăinți a lansat recent, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru lucrări în cadrul proiectului „Modernizare drum de interes local Dumbravita (DS 5, DS 25, DS 3) in comuna Ceru Bacainti, judetul Alba”. Valoarea totală estimată a investiției este de 3.599.102 de lei.

Investiţia ce urmează a fi realizată se află în România, judeţul Alba, comuna Ceru-Băcăinţi, teritoriul extravilan al localităţii Dumbrăviţa.

Drumul studiat asigura legătură rutiera directă/indirectă cu drumul judeţean DJ 107 U (107 U: DJ 107A – Băcăinţi – Ceru-Băcăinţi – Comuna Ceru-Bacainti – Cucuta – Bolovăneşti -Valea Mare – Bulbuc (DC 60), respectiv drumul judeţean DJ 107 A: Alba Iulia – Pârâu lui Mihai – Vurpăr – Câmpu Goblii – Dealu Ferului – Mereteu – Blandiana – Sărăcsău -lim.jud.Hunedoara).

Drumul Dumbrăviţa are punctul de plecare (km. 0+000), punctul final al sectorului asfaltat al Drumului sătesc DS 5 (proiect realizat prin FEADR prin programul PNDR – GAL -Măsură 19.2 ’’Infrastructura rutieră de interes local”).

Amplasamentul pe care se vor realiza lucrările de modernizare se identifică cu suprafaţa existentă a drumului studiat, nefiind necesară ocuparea de terenuri noi. Din punct de vedere administrativ, sectorul de drum propus pentru modernizare face parte din domeniul public, fiind în administrarea comunei Ceru-Băcăinţi.

Citește și: Un drum din comuna Ceru Băcăinți va fi modernizat: Proiectul a primit undă verde de la APM Alba

Documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţii a fost întocmită de S.C. SYSTEM CONS. S.R.L. din mun. Alba Iulia. Prin Hotărârea Consiliul Local al comunei Ceru Bacaiti nr. 22/27.04.2023 a fost aprobată documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţii, a indicatorilor tehnico – economici şi a devizului general pentru obiectivul de investiţie, „Modernizare drum de interes local Dumbravita DS 5, DS 25, DS 3) in comuna Ceru Bacainti, judeţul Alba” cu o valoare totală de 4.661.245,00 lei inclusiv TVA, din care C+M 4.282.931,38 lei inclusiv TVA.

Obiectul prezentei achiziţii publice îl reprezintă execuţia lucrărilor aferente obiectivului de investiţie „Modernizare drum de interes local Dumbravita DS 5, DS 25, DS 3) in comuna Ceru Bacainti, judeţul Alba”

Conform proiectului tehnic, sunt prezentaţi caţiva parametri tehnici specifici lucrărilor de drumuri:

Drum Dumbrăviţa:

Denumire domeniu public: Drumuri săteşti DS 5 -> DS 25 -> DS 3.

Suprapuneri: DS 5 (km. 0-000 – 1+120) / DS 25 (km. 1+120 – 1+660) / DS 3 (km. 1+660 – 2+250) .

Lungimea totala studiata este de 2.250,00 m.

Prin obiectivul de investiţie se preconizează că se va ocupa o suprafaţă de aproximativ 12.950,00 mp, suprafaţă aparţinând domeniului public al comunei.

Modernizarea sectorului de drum constă în realizarea:

lucrărilor de terasamente (decapare teren vegetal, săpătură si umplutura),
lucrărilor de consolidare necesare,
straturilor ce formează sistemul rutier proiectat,
dispozitivelor pentru colectarea si evacuarea apelor de suprafaţa,
lucrărilor pentru asigurarea siguranţei rutiere.

Având în vedere starea actuală a sectorului de drum studiat, soluţia tehnică adoptată va urmări realizarea unui sistem rutier suplu nou, cu o imbracaminte formata din doua straturi de asfalt, asigurându-se atât planeitatea suprafeţei de rulare cât şi obţinerea condiţiilor de siguranţa şi confort necesare desfăşurării circulaţiei rutiere.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

După ce au decontat servicii turistice FICTIVE, cinci POLIȚIȘTI din IPJ Alba, obligați la efectuarea a 30 de zile de muncă în folosul comunității. ”Siguranță și încredere” !

Unirea Ziarul

Publicat

în

După ce au decontat servicii turistice FICTIVE, cinci POLIȚIȘTI din IPJ Alba, obligați la efectuarea a 30 de zile de muncă în folosul comunității. ”Siguranță și încredere” ! Cinci polițiști din IPJ Alba au scăpat de un dosar penal pentru fals și înșelăciune, după ce au decontat ilegal contravaloarea unor servicii turistice de care nu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea