Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Modernizarea a două drumuri de exploatație agricolă în comuna Horea: Licitația de aproape 7 MILIOANE de lei a fost lansată în SEAP

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Modernizarea a două drumuri de exploatație agricolă în comuna Horea: Licitația de aproape 7 MILIOANE de lei a fost lansată în SEAP

Primăria comunei Horea a lansat recent, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru execuția unor lucrări în cadrul proiectului „Modernizarea drumuri de exploatație agricolă în comuna Horea, județul Alba”. Valoarea totală a investiției este de 6.757.062,11 de lei, fără TVA.

Prin obiectivul de investiţie se urmăreşte modernizarea a două sectoare de drumuri de exploataţie agricolă, după cum urmează:

1. Drum de exploataţie agricolă 1 (DN1R – Mătişeşti – Steuini): L= 7.630,00 m;

2. Drum ce exploataţie agricolă 2 (DC204 – Pătruşeşti): L=5.205,00 m;

Lungimea totală studiată a celor două sectoare de drum este de 12.835,00 m.

Sectoarele de drum studiate sunt într-o stare tehnică şi de viabilitate total necorespunzătoare pentru desfăşurarea traficului în condiţii normale.

Drumurile agricole investigate prezintă degradări specifice drumurilor de pământ şi pietruite, datorită acestui fapt în perioadele umede circulaţia se desfăşoară în condiţii foarte grele uneori este chiar imposibilă.

Gropile şi denivelările din carosabilul existent, provoacă degradarea prematură a autovehiculelor, stresul utilizatorilor şi impun o viteză de deplasare redusă şi în condiţii improprii, acest fapt fiind un impediment deosebit de important în calea investitorilor care ar putea contribui la dezvoltarea comunităţii rurale.

Sectoarele investigate sunt într-o stare de degradare avansată, fapt ce a condus ca pe acestea să se producă a serie de degradări specifice drumurilor de pământ şi pietruite de tipul denivelărilor, gropilor, făgaşelor şi burduşirilor, aceste degradări îngreunând foarte mult desfăşurarea circulaţiei în perioadele umede.

Dispozitivele de colectare şi evacuare a apelor de suprafaţă, respectiv şanţurile sunt inexistente pe majoritatea traseelor analizate, iar podeţele existente sunt total necorespunzătoare din punct de vedere a stării tehnice, iar pe unele sectoare acestea lipsesc.

În concluzie modernizarea drumurilor agricole din comuna Horea este importantă pentru zona în care se situează din punct de vedere tehnic şi social, iar realizarea lucrării va îmbunătăţii considerabil starea tehnică a părţii carosabile şi implicit confortul şi siguranţa circulaţiei.

De asemenea condiţiile de mediu se vor ameliora, iar drumurile locale din zonă vor fi degrevate de circulaţia maşinilor şi utilajelor agricole din zona aferentă drumurilor agricole modernizate.

Oportunitatea realizării investiţiei rezidă din disponibilitatea sursei de finanţare nerambursabilă complementara fondurilor disponibile la nivel local, care va determina realizarea proiectului de investiţie.

Structura rutiera adoptata

Sistemul rutier proiectat pentru :

1. Drum de exploataţie agricolă 1 (DN1R – Mătişeşti -Steuini): L= 7.630,00 m;

2. Drum de exploataţie agricolă 2 (DC204 – Pătruşeşti): L=5.205,00 m; este următorul:

= 15,0 cm piatră spartă împănată, conform SR 13242;

= 15,0 cm balast conform SR EN 13242;

= 21,0 cm blocaj din piatră brută.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean, CAMPIOANĂ BALCANICĂ la Culturism și Fitness: ”O cupă în care am strâns toate speranțele, lacrimile, durerile și bucuriile a mii de ore de antrenament”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean, CAMPIOANĂ BALCANICĂ la Culturism și Fitness: ”O cupă în care am strâns toate speranțele, lacrimile, durerile și bucuriile a mii de ore de antrenament” Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean este CAMPIOANĂ BALCANICĂ la Culturism și Fitnes. Performanța remarcabilă a fost anunțată chiar de sportivă pe pagina de Facebook: ”O cupă în care am strâns […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea