Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Modernizarea a două drumuri de exploatație agricolă din comuna Horea: Licitația de aproape 7 MILIOANE de lei, lansată în SEAP

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Modernizarea a două drumuri de exploatație agricolă din comuna Horea: Licitația de aproape 7 MILIOANE de lei, lansată în SEAP

Primăria comunei Horea a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru lucrări de construcții de drumuri în cadrul proiectului „Modernizare drumuri de exploatație agricolă în comuna Horea, județul Alba”. Valoarea totală estimată a contractului este de 6.757.062.11 de lei, fără TVA.

Prin obiectivul de investiţii se urmăreşte modernizarea a două sectoare de drumuri de exploataţie agricolă, după cum urmează:

1. Drum de exploataţie agricolă 1 (DN1R – Mătişeşti – Steuini): L= 7.630,fld W;

2. Drum de exploataţie agricolă 2 (DC204 – Pătruşeşti): L=5,205,00 m;

Lungimea totală studiată a celor două sectoare de drum este de 12.835,00 m.

Prin obiectivul de investiţii se preconizează că se va ocupa o suprafaţă de aproximativ 64.702,00 mp, suprafaţă aparţinând domeniului public al comunei Horea.

Drumul de exploataţie agricolă 1 (DN1R – Mătişeşti – Steuini) se regăseşte la poz. 88 în Inventarul bunurilor care aparţin domeniului public al comunei Horea. Extrasul de carte funciară (Numărul cadastral / nr. topografic) este 70421. Suprata terenului este de 40.976,00 mp şi se află în proprietatea comunei Horea, find amplasată în extravilan.

Drumul de exploataţie agricolă 2 (DC204 – Pătruşeşti) se regăseşte la poz. 87 în Inventarul bunurilor care aparţin domeniului public al comunei Horea. Extrasul de carte funciară (Numărul cadastral / nr. topografic) este 70402. Suprata terenului este de 29.023,00 mp şi se află în proprietatea comunei Horea, find amplasată în extravilan.

Din punct de vedere financiar, obiectivul propus presupune identificarea soluţiilor tehnice optime astfel incat sa se ajunga la o valoare de investiţie minima, dar care sa asigure condiţii corespunzătoare de confort si siguranţa in trafic.

Modernizarea celor două sectoare de drum constă în realizarea:

  • Lucrărilor de terasamente (decapare teren vegetal, săpătură si umplutura),
  • Straturilor ce formează sistemul rutier proiectat,
  • Amenajării intersecţiilor cu drumurile laterale,
  • Dispozitivelor pentru colectarea si evacuarea apelor de suprafaţa,
  • Lucrărilor pentru asigurarea siguranţei rutiere.

Având în vedere starea actuală a sectoarelor de drum studiate, soluţia tehnică adoptată va urmări realizarea unui sistem rutier nou, cu o imbracaminte formata dintr-un strat de piatra spartă împănată, asigurându-se atât planeitatea suprafeţei de rulare cât şi obţinerea condiţiilor de siguranţa şi confort necesare derulării circulaţiei rutiere.

FOTO: arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean, CAMPIOANĂ BALCANICĂ la Culturism și Fitness: ”O cupă în care am strâns toate speranțele, lacrimile, durerile și bucuriile a mii de ore de antrenament”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean, CAMPIOANĂ BALCANICĂ la Culturism și Fitness: ”O cupă în care am strâns toate speranțele, lacrimile, durerile și bucuriile a mii de ore de antrenament” Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean este CAMPIOANĂ BALCANICĂ la Culturism și Fitnes. Performanța remarcabilă a fost anunțată chiar de sportivă pe pagina de Facebook: ”O cupă în care am strâns […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea