Rămâi conectat

Actualitate

Mobilizarea la vot A DOBORÂT două borne formidabile: Diaspora a atins plafonul de 600.000 de voturi, iar în țară a fost depășit numărul de 8 milioane de voturi

Darius BUZGURE

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Se pare că, în cele din urmă, lumea a reușit să conștientizeze cât de important este să-și exercite dreptul de vot! Astfel, în jurul orei 18.30 au fost atinse două borne formidabile: cu câteva ore înaintea închiderii programului urnelor din Diasporă, a fost atins plafonul de 600.000 de voturi, iar în țară a fost depășit numărul de 8 milioane de voturi, cu două ore înaintea închiderii urnelor.

Ora 18.28. În diaspora este atins plafonul de 600.000 de voturi. Iar programul de votare mai are trei ore și jumătate în majoritatea țărilor vest-europene (Italia, Spania, Germania, Franța, Belgia, Olanda, Danemarca, Austria, Elveția etc.), patru ore și jumătate în alte trei țări (Marea Britanie, Irlanda, Portugalia), respectiv 7-11 ore pe continentul american (cu SUA și Canada având un potențial important).

Ora 18.32. În România a fost depășit numărul de 8 milioane de voturi. Cu două ore și jumătate înaintea închiderii urnelor, procentul de participare la vot era de 43,97%. Sunt șanse mari să urce semnificativ peste 50%.

Peste 25.000 de persoane au votat deja prin corespondență. 995.544 de votanți au fost trecuți pe liste suplimentare.

Această mobilizare formidabilă joacă în favoarea candidatului USR, Dan Barna, aflat în dispută cu candidata PSD, Viorica Dăncilă, pentru ocuparea locului 2 și calificarea în finală (unde candidatul susținut de PNL, Klaus Iohannis, are prezența garantată).

Ora 19.00. La nivel național, județul Alba se clasează pe locul 7 în topul prezenței la vot, cu un procent de aproape 50% (49,15%).

sursa: ziariștii.com


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori

Unirea Ziarul

Publicat

în

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori Utilizatorii WhatsApp vor putea folosi, în curând, filtre pentru a separa şi localiza mai rapid mesajele. WhatsApp anunţă introducerea filtrelor pentru accesarea mai rapidă a mesajelor, o funcţionalitate care seamănă cu ceea ce există de foare mulţi ani în Gmail. Vor exista trei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea