MOAȘTELE Sfântului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor, scoase de Patriarhia Română pe străzile capitalei

Duminică, după oficierea Sfintei Liturghii, moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou au fost scoase din Catedrala Patriarhală și purtate în procesiune pe străzile Capitalei.

Procesiunea restrânsă, formată din 3 autovehicule, a fost condusă de Episcopul vicar patriarhal Varlaam Ploieșteanul, scrie basilica.ro.

ELIT

De pe Dealul Patriarhiei, moaștele au fost duse spre Spitalul Municipal – Politehnica – Mihai Bravu până la Institutul „Matei Balș”, unde a avut loc o primă oprire și a fost rostită o ectenie.

Pe tot parcursul traseului clericii au rostit rugăciuni către Sfântul Dimitrie pentru izbăvirea de boală și încetarea epidemiei de coronavirus.

Procesiunea a continuat spre Spitalul „Victor Babeș” unde s-a făcut o nouă oprire și s-au rostit rugăciuni. Mai departe, alaiul a mers spre Piața Victoriei – Universitate (oprire cu ectenie) – Unirii.

Revenită la baza Dealului Patriarhiei, procesiunea s-a oprit la Crucea Brâncovenească unde a fost rostită încă o ectenie, iar moaștele au fost reașezate în catedrală.

Sfântul Dimitrie cel Nou a fost invocat în rugăciune de bucureșteni și în urmă cu două secole pentru încetarea epidemiei de ciumă bubonică (1815). Atunci, la fel, moaștele sale au fost purtate prin Capitală și numărul de îmbolnăviri a scăzut foarte mult. De asemenea, Ocrotitorul Bucureștilor a fost purtat în procesiuni și în timpul secetei din 1827 sau al holerei din 1831.

Sursa: stiripesurse.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419