Rămâi conectat

Ştirea zilei

”Miting de solidaritate” cu cei evacuați din blocul Turturica, vineri, la Primăria Alba Iulia. Secretar de stat, Dana Varga: ”Și noi (romii) ne-am născut în România”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O nouă manifestație de protest, ”Mitingul solidarității”, va avea loc, vineri, la Alba Iulia, în urma evacuării persoanelor din blocul Turturica.

Dana Varga, secretar de stat în Guvernul Tudose, a anunțat, miercuri, manifestația pe Facebook.

”Vineri o sa particip impreuna cu deputatatul Daniel Vasile, secretar de stat CNCD Ilie Dinca, consilier local PSD Bumbu Niculita, presedintele AUR Alecu , la „Mitingul solidaritatii” organizat de Alianta Romilor (AUR) la primaria Alba -Iulia!
” Si noi ( romii) ne-am nascut in Romania)”

” (R) – OM = cetatean Roman !!”, a scris Dana Varga.

Mitingul a fost aprobat, a scris consilierul local, Niculiță Bumbu, pe Facebook.

”A fost aprobat mitingul din data de 20.10.2017, miting de solidaritate cu cei evacuați in strada. Toti cei care vor sa sustina acest miting sunt așteptați lânga noi. Va multumesc!”, a scris Bumbu.

Niculiță Bumbu, lider al comunității rome, a declarat, pentru ziarulunirea.ro, că Primăria Alba Iulia ar fi trebuit să se gândească la necazul persoanelor din blocul Turturica și să le construiască ceva, încă din anul 2010, de când nu au mai fost prelungite contractele de închiriere.

Niculiță Bumbu a mai spus că oamenii au refuzat adăpostul de la gară, pentru că această alternativă nu ar face decât să despartă familii, având în vedere că nu pot locui împreună, iar seara și dimineața trebuie să-l părăsească.

Totodată, el susține că oamenii cer un acoperiș deasupra capului, măsură la care primăria ar fi trebuit să se gândească din 2010.

O parte din ei încă dorm sub cerul liber, potrivit sursei citate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea