// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

”Miting de solidaritate” cu cei evacuați din blocul Turturica, vineri, la Primăria Alba Iulia. Secretar de stat, Dana Varga: ”Și noi (romii) ne-am născut în România”

O nouă manifestație de protest, ”Mitingul solidarității”, va avea loc, vineri, la Alba Iulia, în urma evacuării persoanelor din blocul Turturica.

Dana Varga, secretar de stat în Guvernul Tudose, a anunțat, miercuri, manifestația pe Facebook.

”Vineri o sa particip impreuna cu deputatatul Daniel Vasile, secretar de stat CNCD Ilie Dinca, consilier local PSD Bumbu Niculita, presedintele AUR Alecu , la „Mitingul solidaritatii” organizat de Alianta Romilor (AUR) la primaria Alba -Iulia!
” Si noi ( romii) ne-am nascut in Romania)”

” (R) – OM = cetatean Roman !!”, a scris Dana Varga.

Mitingul a fost aprobat, a scris consilierul local, Niculiță Bumbu, pe Facebook.

”A fost aprobat mitingul din data de 20.10.2017, miting de solidaritate cu cei evacuați in strada. Toti cei care vor sa sustina acest miting sunt așteptați lânga noi. Va multumesc!”, a scris Bumbu.

Niculiță Bumbu, lider al comunității rome, a declarat, pentru ziarulunirea.ro, că Primăria Alba Iulia ar fi trebuit să se gândească la necazul persoanelor din blocul Turturica și să le construiască ceva, încă din anul 2010, de când nu au mai fost prelungite contractele de închiriere.

Niculiță Bumbu a mai spus că oamenii au refuzat adăpostul de la gară, pentru că această alternativă nu ar face decât să despartă familii, având în vedere că nu pot locui împreună, iar seara și dimineața trebuie să-l părăsească.

Totodată, el susține că oamenii cer un acoperiș deasupra capului, măsură la care primăria ar fi trebuit să se gândească din 2010.

O parte din ei încă dorm sub cerul liber, potrivit sursei citate.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

8 Răspunsuri la ”Miting de solidaritate” cu cei evacuați din blocul Turturica, vineri, la Primăria Alba Iulia. Secretar de stat, Dana Varga: ”Și noi (romii) ne-am născut în România”

 1. ilie de la uzina 19.10.2017 la 17:26

  dupa terminarea mitingului, romii se vor deplasa la locurile de munca , unde vor lucra exemplar , apoi vor achizitiona credite ipotecare si isi vor cumpara apartamente, la fel ca noi toti, cei nascuti in Romania.
  Glumesc, ei vor continua sa se victimizeze, asa cum o fac de peste 400 de ani.

 2. dolfi 19.10.2017 la 17:51

  daca v-ati nascut in Romania nu inseamna ca primiti TOTUL GRATIS de-a gata! La MUNCA!

  Protectia Copilului sa fie prezenta la acest miting si daca vor vedea cazuri de copii folositi de catre parinti, sa-i decada pe acestia din urma din drepturi!

 3. Albaiulean 19.10.2017 la 19:25

  La cei evacuati din Turturica sa li se predea cladirea morii N.Balcescu de langa gara Alba Iulia si sa-si faca locuinte in ea, ca sta nefolosita…..!Macar in birourile morii si in fostele ateliere mecanice ale morii Balcescu !!!

 4. adela 19.10.2017 la 20:08

  o gramada s-au mutat in barabant deja si stau illegal! Numai intr-o casuta pana acum nelocuita stau vreo 4 familii! Spun ca pe chirie dar nu e nimic inregistrat la anaf asa ca…

 5. mike 19.10.2017 la 20:32

  Aici ai dreptate domnule care ai spus fraza — si noi ne-am nascut in Romania — Deci a fi Roman– inseamna —a munci ,a intretine familia ta si sa-ti aduci aportul la bunul mers al tarii in care te-ai nascut– adica– sa muncesti ,sa platesti taxe si sa fi un bun cetatean cu care -TARA – sa se mindreasca — Ei,acum ce raspunzi la ceace am scris mai sus?? va includeti , sau sunteti plosnite sociale care sugeti singele tarii? Ce mama zmeului de harababura ar fi in tara ,daca toti am inceta sa lucram ,sa fim harnici, sa stam doar cu mina intinsa sau sa furam ??HA- Va-ti nascut aici, dar in creierul vostru nu functioneaza ceva –stiti voi mai bine decit mine — visati colaci in coada cainilor — that never happen– Go to work ,and you-l be respected .

 6. Sica 19.10.2017 la 23:08

  Astia isi amintesc ca sunt cetateni doar cand cer drepturi. In rest nu isi asuma nici o obligatie pentru ca nu sunt obligati. Au frecat menta gratis in locuinte care nu le apartineau zeci de ani si acum vor altele tot gratis. Le vor primi ca asa e in tenis.

 7. Andrei 20.10.2017 la 8:03

  Aveti dreptul la munca !

 8. Dorin 20.10.2017 la 13:02

  Sa nu iutam azi sunt ei….maine putem fi noi…chestiunea e foarte simpla si anume…a venit statul Roman a spus ca a-ti privatizeaza locul de munca ,adica a vandut fabrica ai ramas fara serviciu ,posimilitate de reangazare zero ,nu sunt locuri de munca ,cres impazitele texele vine cu statu cu amenzi etc..nu ai de unde sa le platesti a-ti vinde locuinta si te da afara ,adica an strada….