Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Sport

Miruna Măda și Denisa Mărcuș, ciclistele din Alba, locul întâi la prima etapă de ciclocross

Dan HENEGAR

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Miruna Măda și Denisa Mărcuș, ciclistele din Alba, locul întâi la prima etapă de ciclocross

Miruna Măda și Denisa Mărcuș, cliclistele din Alba legitimate la CSM Mediaș, s-au clasat pe locul întâi la prima etapă din Cupa Națională de ciclocross, o dublă victorie pentru sportivele din Stremț.

Miruna Măda (din Geoagiu de Sus), în primul an la categoria Elite (cea mai puternică) a tinut ritmul cu băieții Elite și Under 23, timp de o oră, în cele 6 tururi, pe un traseu solicitant, în curtea Domeniului Cantacuzino, din Florești (Prahova). Nici Denisa Maria Mărcuș (din Geomal) nu s-a lăsat mai prejos, la primul său concurs de ciclocross trecându-și în drept medalia de aur. Radu Măda (fratele Mirunei) s-a clasat pe locul 4, la prima sa participare la ciclocross, în condițiile unor adversari mult mai experimentați. Cupa Națională cuprinde 6 etape prevăzute pe parcursul lunilor octombrie, noiembrie și decembrie și un Campionat Național, programat în luna ianuarie 2025.

Ciclocross-ul este o disciplină distinctă a ciclismului, care acoperă perioada de toamnă-iarnă, necesita o pregătire diferită de mountain bike și se desfășoară pe un traseu cu obstacole iar ritmul este unul susținut, cu urcări abrupte, scurte, alternate de coborâri rapide si sinuoase. Traseul este pigmentat cu porțiuni de noroi, nisip și contrapante alunecoase, care fac parcursul și mai dificil.

Sportivii din Alba vor participa week-end ul viitor la Cupa Europeană de ciclocross ce va avea loc la Vatra Dornei iar în 17 noiembrie vor concura la ultima etapa din Cupa Europeană, în Slovacia, la Samorin.

Un start excelent în întrecerile de ciclocross, pentru competitorii din județ, după performanțele înregistrate la montain bike unde Miruna Măda a devenit campioană națională la XCE (cross country eliminator) și a luat argint la Cupa României de XCO la junioare, Roberto Burța (din Sebeș, legitimat la CSU Scott Târgu Mueș) – dublu campion național la XCE și XCO, iar Radu Măda a cucerit medala de argint la Cupa României de XCO (cadeți).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, două victorii și o înfrângere în primul turneu Under 19

Dan HENEGAR

Publicat

în

Volei Alba Blaj, două victorii și o înfrângere în primul turneu Under 19 În primul turneu de volei feminin Under 19, Volei Alba Blaj a înregistrat două victorii și o înfrângere, competiția disputându-se la Târgu Mureș, în Sala de Sport a Școlii Gimnaziale „Romulus Guga”. Echipa pregătită, la fel ca în stagiunea anterioară, de antrenorul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea