Ziarul Unirea

Mircea Trifu, supărat pe CL Alba Iulia, pentru anularea ”City Race”: ”Bine că au bani pentru sărbătorile câmpeneşti unde se tăvălesc în noroi alături de cai şi sarmale”

După ce în urmă cu o săptămâna a adresat o scrisoare deschisă şefului CJ Alba, Ion Dumitrel, în termenii cei mai civilizaţi, aproape implorându-l pe acesta să-şi folosească diplomaţia pentru a preveni stoparea evenimentului sportiv ”City Race”, la aflarea veştii că acesta nu va mai avea loc, Mircea Trifu (care și-a anunțat, recent, candidatura la Primăria Alba Iulia), s-a dezlănţuit împotriva consiliului local al municipiului:

mircea trifu alba iulia city race„Este una din acţiunile nepăsătoare ale acestui S.R.L. numit Consiliul Local Alba Iulia, care are doi patroni. Cum pot fi oamenii ăştia atât de cinici, eu nu pot să înţeleg. Aprobă fără responsabilitate ca aproapeo treime din bugetul local să meargă la o singură firmă care dă şomerii gratis cu autobuzul prin oraş, şi când e vorba de o acţiune civilizată, de clasă europeană, o stopează. Bine că au bani pentru sărbătorile câmpeneşti de pe dealurile de la Micești și Oarda unde se tăvălesc în noroi alături de cai şi sarmale. Este groaznic ce se întâmplă, dar probabil scopul e să ajungem Capitala subculturii, nu a culturiii”, a afirmat acesta, vizibil afectat de anularea evenimentului sportiv la care participă de la prima sa ediţie.

ELIT

Declarația lui Mircea Trifu vine la câteva zile după ce Asociaţia Sport La Orice Vârstă, care trebuia să organizeze competiția, a anunțat că ”pune STOP proiectului Alba Iulia City Race din cauza lipsei de interes, susţinere şi comunicare din partea Primăriei Alba Iulia şi a Consiliului Judeţean Alba”.

”Pe scurt, dacă în 2014 la prima ediţie cele două instituţii şi-au dorit foarte mult evenimentul pe care de altfel l-au şi iniţiat contactându-ne (contribuind cu o sumă consistentă la poate cel mai mare fond de premiere oferit la un concurs în România, precum şi la alte cheltuieli, oferind deschidere şi interes maxim), în 2015 la cea de a 2-a ediţie lucrurile s-au schimbat (suma finanţată s-a înjumătăţit, iar colaborarea a avut mult de suferit, noi fiind la un pas de a anula evenimentul). Imediat după ediţia 2015 am trimis o multume de mailuri, rapoarte, propuneri pentru 2016, toate rămase fără răspuns, singura certitudine fiind că Consiliul Judeţean Alba nu mai este interesat de acest subiect. Totuşi, în noiembrie am avut o întâlnire cu managerul oraşului Alba Iulia care ne-a promis suportul instituţiei, după ce a studiat bugetul evenimentului din 2016, propus de noi. Rezultatul (oarecum nefiresc în urma discuţiei) a fost înjumătăţirea din nou a finanţării pentru 2016 comparativ cu 2015… potrivit şedinţei de Consiliu de la sfârşitul lui ianuarie 2016.

Neînţelegând numeroasele incertitudini, comunicarea defectuoasă, dar înţelegând pe deplin că Alba Iulia City Race nu poate fi o competiţie low-cost făcută într-o lună din contribuţiile participanţilor, noi, Asociaţia Sport La Orice Vârstă am decis să anulăm pe o perioadă nedeterminată acest proiect, după o lungă şi atentă analiza.

ADEZIUNE PLUS ALBA

Concluzia este tristă, aceea că cei care conduc Alba nu mai sunt la fel de interesaţi de ceea ce a devenit în doar 2 ani cel mai mare şi important eveniment sportiv al oraşului Alba Iulia şi al judeţului Alba din toate timpurile. De ce oare, Retorică, sigur că da.

Cer scuze sponsorilor contactaţi şi unii dintre ei contractaţi pentru acest eveniment şi vă cer scuze şi vouă dragi prieteni alergători pentru acest insucces al nostru ca organizatori în continuarea unui proiect deosebit.

Dar… vă invităm la celelalte concursuri ale noastre din 2016, după cum vă invităm şi să fiţi pe fază, pregătim ceva special pentru voi!”, a scris pe un site de socializare Lucian Al Marii, preşedinte-fondator al Asociației Sport La Orice Vârstă.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă| Călin Mătieș, PSD Alba: Bătaie de joc la adresa PRODUCĂTORILOR LOCALI la Alba Iulia!

Haosul Guvernului PNL-USR(PLUS)=0 se propagă perfect și la Alba Iulia, acolo unde administrația județeană și cea locală își dau perfect… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

5 Comentarii

S 6 februarie 2016 at 14:40

Trifule, nu numai Consiliol local trebuie sa finanteze, finanteaza si tu, ca tot te declari „om de afaceri(negostor de piei de closca)”!

Ene 6 februarie 2016 at 19:29

Vai de el candidat de primar! Cum sa conduca ăsta orașul daca nici până acum n-a aflat că serbările ale câmpenești de care vorbește nu sunt finanțate cu niciun ban de la bugetul orașului, ci sunt finanțate de PNL și sponsori. Vezi diiferenta domnule candidat? Dacă n-o vezi, vai de priceperea ta în administrație!
Sau poate că vrei să obții voturi propagând minciuni și mistificând adevăruri?

Marius 6 februarie 2016 at 21:42

Domnu Marius, de ce te iei de prietenii tai de la PDL? Ti-au stricat jucaria personala? De ce nu iei deloc atitudine pe alte subiecte mult mult mai grave infaptuite de prietenii tai de la PDL?
Asa-i ca-i nasol cand ti se intampla tie?

Bogdan 7 februarie 2016 at 9:10

-)))

Marius 7 februarie 2016 at 14:34

Ce sa-i faci, am si eu „falitii mei”, si am facut „un adevarat cult al personalitatii”, pentru Trif si Piticul Atomic! „Imi plac la nebunie”, derbedei, impostorii, si snobii(il „ador”, pe Sañedru, pentru „snobism”, mai ales cu vanatoarea, dar si cu impostura)! Fii sigur, ca nu imi place de „juvetele” Dumitrel, dar la o analiza atenta, si obiectiva, cei din fostul PDL, sunt „ca niste sfinti”, comparati, cu „subnormalii din vechiul PNL(mai ales la Alba, unde ii „lucratura Senatorului „Fonfo”)!

Comentariile sunt oprite