Rămâi conectat

Politică Administrație

Mircea Trifu, supărat pe CL Alba Iulia, pentru anularea ”City Race”: ”Bine că au bani pentru sărbătorile câmpeneşti unde se tăvălesc în noroi alături de cai şi sarmale”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

După ce în urmă cu o săptămâna a adresat o scrisoare deschisă şefului CJ Alba, Ion Dumitrel, în termenii cei mai civilizaţi, aproape implorându-l pe acesta să-şi folosească diplomaţia pentru a preveni stoparea evenimentului sportiv ”City Race”, la aflarea veştii că acesta nu va mai avea loc, Mircea Trifu (care și-a anunțat, recent, candidatura la Primăria Alba Iulia), s-a dezlănţuit împotriva consiliului local al municipiului:

mircea trifu alba iulia city race„Este una din acţiunile nepăsătoare ale acestui S.R.L. numit Consiliul Local Alba Iulia, care are doi patroni. Cum pot fi oamenii ăştia atât de cinici, eu nu pot să înţeleg. Aprobă fără responsabilitate ca aproapeo treime din bugetul local să meargă la o singură firmă care dă şomerii gratis cu autobuzul prin oraş, şi când e vorba de o acţiune civilizată, de clasă europeană, o stopează. Bine că au bani pentru sărbătorile câmpeneşti de pe dealurile de la Micești și Oarda unde se tăvălesc în noroi alături de cai şi sarmale. Este groaznic ce se întâmplă, dar probabil scopul e să ajungem Capitala subculturii, nu a culturiii”, a afirmat acesta, vizibil afectat de anularea evenimentului sportiv la care participă de la prima sa ediţie.

Declarația lui Mircea Trifu vine la câteva zile după ce Asociaţia Sport La Orice Vârstă, care trebuia să organizeze competiția, a anunțat că ”pune STOP proiectului Alba Iulia City Race din cauza lipsei de interes, susţinere şi comunicare din partea Primăriei Alba Iulia şi a Consiliului Judeţean Alba”.

”Pe scurt, dacă în 2014 la prima ediţie cele două instituţii şi-au dorit foarte mult evenimentul pe care de altfel l-au şi iniţiat contactându-ne (contribuind cu o sumă consistentă la poate cel mai mare fond de premiere oferit la un concurs în România, precum şi la alte cheltuieli, oferind deschidere şi interes maxim), în 2015 la cea de a 2-a ediţie lucrurile s-au schimbat (suma finanţată s-a înjumătăţit, iar colaborarea a avut mult de suferit, noi fiind la un pas de a anula evenimentul). Imediat după ediţia 2015 am trimis o multume de mailuri, rapoarte, propuneri pentru 2016, toate rămase fără răspuns, singura certitudine fiind că Consiliul Judeţean Alba nu mai este interesat de acest subiect. Totuşi, în noiembrie am avut o întâlnire cu managerul oraşului Alba Iulia care ne-a promis suportul instituţiei, după ce a studiat bugetul evenimentului din 2016, propus de noi. Rezultatul (oarecum nefiresc în urma discuţiei) a fost înjumătăţirea din nou a finanţării pentru 2016 comparativ cu 2015… potrivit şedinţei de Consiliu de la sfârşitul lui ianuarie 2016.

Neînţelegând numeroasele incertitudini, comunicarea defectuoasă, dar înţelegând pe deplin că Alba Iulia City Race nu poate fi o competiţie low-cost făcută într-o lună din contribuţiile participanţilor, noi, Asociaţia Sport La Orice Vârstă am decis să anulăm pe o perioadă nedeterminată acest proiect, după o lungă şi atentă analiza.

Concluzia este tristă, aceea că cei care conduc Alba nu mai sunt la fel de interesaţi de ceea ce a devenit în doar 2 ani cel mai mare şi important eveniment sportiv al oraşului Alba Iulia şi al judeţului Alba din toate timpurile. De ce oare, Retorică, sigur că da.

Cer scuze sponsorilor contactaţi şi unii dintre ei contractaţi pentru acest eveniment şi vă cer scuze şi vouă dragi prieteni alergători pentru acest insucces al nostru ca organizatori în continuarea unui proiect deosebit.

Dar… vă invităm la celelalte concursuri ale noastre din 2016, după cum vă invităm şi să fiţi pe fază, pregătim ceva special pentru voi!”, a scris pe un site de socializare Lucian Al Marii, preşedinte-fondator al Asociației Sport La Orice Vârstă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea