Rămâi conectat

Politică Administrație

Mircea Trifu: ”Din cauza lipsei locurilor de parcare, Alba Iulia a devenit un oraș-capcană!”

Publicat

în

Lipsa de viziune în ceea ce privește dezvoltarea orașului Alba Iulia este principala caracteristică a administrației conduse de primarul Mircea Hava. Cei peste 160.000 de euro cheltuiți anual pe delegații și diurne de către primărie au făcut ca, în realitate, orașul să nu aibă de ani buni administrație.

În lipsa primarului, plecat mai tot timpul din oraș, ba în străinătate, ba la diferite activități politice organizate de partidul din care face parte, în cadrul Primăriei Alba Iulia s-a dezvoltat un sistem de tip ”suveică”, ce fărâmă zilnic
bugetul local și, mai nou, se pune la cale un mecanism de amendare zilnică a albaiulienilor, dar și a vizitatorilor din împrejurimi care se încumetă să parcheze mașinile în oraș. Cunoscând faptul că numărul parcărilor este mult mai mic decât cel al mașinilor, Primăria municipiului Alba Iulia a implementat un sistem de ridicare a mașinilor, care funcționează asemenea unei… capcane perfecte.

În ultima ședinta a CL Alba Iulia s-au adoptat mai multe hotărâri privind planuri urbanistice zonale, care vor duce la construcția a peste 1.500 de apartamente. Deși în ultimele luni diferite asociații cetățenești, prin petiții sau acțiuni civice, materiale în presa tipărită ori în mediul online, au sesizat faptul că în cazul unor construcții noi, un loc
de parcare aferent unui apartament este mult prea puțin, din cauza faptului că unii locatari dețin mai multe mașini și, evident, aceste cartiere noi vor avea și vizitatori, CL Alba Iulia, sub presiunea conducerii totalitare, a aprobat
respectivele hotărâri fără să țină cont în nici un fel de doleanțele cetățenilor.

Elit - Gustul Desăvârșit

Personal, am depus încă de acum 6 luni solicitarea către Direcția Urbanism din cadrul Primariei munipiului Alba Iulia pentru a mă sprijini la redactarea unui proiect de hotărâre care să ducă la aprobarea a minimum 1,5 locuri de parcare aferente unui apartament, în cazul construcțiilor de blocuri ce urmează a fi realizate în următorii ani, în Alba Iulia, având ca model funcțional orașe care au aprobat de ani buni un astfel de regulament, cum ar fi, de exemplu, municipiul Cluj-Napoca.

Au fost invocate tot felul de tertipuri, prelungiri de termen, ba că este prea repede, ba că este prea târziu, ba că ”de ce nu am șapcă”, iar lunile au trecut și iată-mă constatând cu tristețe următorul fapt: Alba Iulia a devenit o capcană din cauza lipsei locurilor de parcare! Lucrurile s-ar fi putut rezolva foarte simplu dacă exista un minimum de bunavoință și rațiune, prin modificarea HCLnr. 92/2006, care a prevăzut ca la Alba Iulia locuințele colective să fie dotate doar cu un loc de parcare pentru un apartament. Din păcate, a învins dinnou, în România, interesul unui grup restrâns de oameni în detrimetrul interesului public al albaiulienilor.

Fac apel, un apel disperat, către cei ce încă mai au o picătură de onoare și respect față de noi, dar mai ales față de generațiile următoare care vor locui în orașul Alba Iulia, să mediteze la cele menționate de mine în acest material și să oprim împreună un proces nociv orașului și ireversibil!

Mircea Trifu, consilier independent – CL Alba Iulia


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

FOTO| Festivalul Internațional „Lucian Blaga” a început astăzi. Consilierul local PSD Sebeș, Radu Cristian: „Însuși orașul nostru a fost modelat după această personalitate!”

Publicat

în

Festivalul Internațional „Lucian Blaga” a început astăzi. Consilierul local PSD Sebeș, Radu Cristian: „Însuși orașul nostru a fost modelat după această personalitate!”

Festivalul Internațional „Lucian Blaga” a început astăzi, 13 mai, în mod oficial, iar omagiile pentru această personalitate culturală au început să fie prezentate de către autorități.

Radu Cristian, consilier local al municipiului Sebeș și președinte interimar al organizației PSD din oraș a scris un mesaj pe contul său personal de socializare, cu ocazia acestei zile.

„Spunem START Festivalului Internațional „Lucian Blaga”, la Sebeș!

Elit - Gustul Desăvârșit

Astăzi, în compania parlamentarilor Radu Tuhuț și Călin Gheorghe Matieș, a domnului secretar de stat Daniel Zdrânc și a primarului orașului Teiuș, Mirel Hălălai, am depus o coroană de flori la statuia ilustrului nostru scriitor.

Așa cum se cuvine la un eveniment de o asemenea însemnătate pentru orașul nostru iubit, al cărui prestigiu este strâns legat de numele acestui gigant al literaturii, consilierii locali PSD Sebeș și membrii organizației locale au fost de asemenea prezenți la acest moment solemn.

Ne-am deplasat mai apoi și la mormântul scriitorului Lucian Blaga, pentru a-i acorda respectul cuvenit pentru punerea comunității noastre pe harta culturală a țării, prin operele memorabile create de acesta.

Ultima noastră oprire s-a realizat chiar la casa memorială a prestigiosului scriitor, unde Festivalul Internațional care îi poartă numele a început în mod oficial, la ora 11:00.

PSD Sebeș va continua să păstreze vie amintirea acestui colos cultural al țării noastre, deoarece însuși orașul nostru a fost modelat după această personalitate!”, a fost mesajul lui Radu Cristian.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Deputatul PSD de Alba, Tuhuț Radu-Marcel: PSD – proiect de lege pentru creșterea burselor de studiu pentru românii din Ucraina și din celelalte comunități istorice

Publicat

în

Deputatul PSD de Alba, Tuhuț Radu-Marcel: PSD – proiect de lege pentru creșterea burselor de studiu pentru românii din Ucraina și din celelalte comunități istorice

Am susținut și inițiat, alături de colegii mei din PSD, un proiect de lege pentru creșterea burselor de studiu pentru etnicii români din Ucraina și din celelalte comunități istorice care își doresc să studieze în România. Țara noastră are datoria morală și obligația legală de a sprijini comunitățile de români din afara granițelor.

Proiectul a primit votul deputaților și senatorilor și va produce efecte doar după ce va fi promulgat de către președinte și va fi publicat în Monitorul Oficial. Inițiativa PSD va oferi tinerilor români din Ucraina și din alte comunități istorice resursele financiare necesare pentru a putea studia la universitățile din România. Bursele cresc de la 65 de euro/lună la  valoare echivalentă burselor sociale acordate studenților din România, care trebuie să acopere integral cheltuielile cu masa și cazarea studenților.

Această valoare este stabilită de fiecare universitate în parte dar nu poate fi mai mică decât suma stabilită de Consiliul Național pentru Finanțarea Învățământului Superior (CNFIS), astfel încât să acopere cheltuielile cu masa și cazarea. Pentru anul universitar 2021-2022 valoarea minimă propusă de CNFIS a fost de 700 lei/lună.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cuantumul minim al burselor românilor de pretutindeni va fi egal cu valoarea burselor sociale acordate studenților români de la ciclurile de studii universitare de licență și masterat, respectiv cu valoarea bursei pentru studii doctorale pentru studenții de la ciclul de studii universitare de doctorat.

Bursele românilor de pretutindeni se vor acorda pe toată durata anului calendaristic, inclusiv pe perioada vacanței de vară, iar beneficiarii acestora pot primi și burse pentru performanțe academice, în aceleași condiții cu studenții cetățeni români.

PSD își dorește ca prezenta lege să intre în vigoare începând cu anul universitar 2023 – 2024. PSD este alături de românii de pretutindeni!

Deputat PSD Alba, Tuhuț Radu-Marcel


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

FOTO| Mesajul transmis de PNL după vizita premierului Nicolae Ciucă în județul Alba: „Dacă mediului de afaceri îi merge bine, României îi merge bine!”

Publicat

în

FOTO| Mesajul transmis de PNL după vizita premierului Nicolae Ciucă în județul Alba: „Dacă mediului de afaceri îi merge bine, României îi merge bine!”

„Președintele Partidului Național Liberal, premierul Nicolae Ionel Ciucă, a vizitat azi două companii de succes din județul Alba, din două domenii diferite: Transavia și Unitatea de producție Star Assembly din Sebeș.

La Transavia, firmă privată cu capital integral românesc în producția și procesarea cărnii de pasăre, președintele #PNL, premierul Nicolae Ionel Ciucă, a apreciat performanța companiei românești:

Elit - Gustul Desăvârșit

”Ceea ce am văzut astăzi în această companie, tehnologia și echipamentele pe care se lucrează, îmi dă încredere că producătorii români sunt în măsură să ofere pieței produse de calitate și să fie parteneri în efortul Guvernului de a garanta siguranța alimentară. Este un model de business pe care Guvernul îl încurajează să fie replicat de mediul de afaceri”, a afirmat șeful Executivului.

O componentă importantă a Programului #SprijinPentruRomânia este susținerea agriculturii și industriei alimentare. Guvernul condus de președintele PNL, Nicolae Ciucă, a pus la dispoziția fermierilor români 300 de milioane de euro granturi pentru capital de lucru, o măsură care va contribui la reducerea impactului generat de creșterea prețurilor la produsele de bază. În plus, a fost stabilit la 3.000 de lei lunar salariul minim în agricultură și industria alimentară.

La unitatea de producție Star Assembly, președintele #PNL, premierul Nicolae Ionel Ciucă, a punctat că includerea acesteia, de către Mercedes Benz în programul său de retehnologizare înseamnă noi locuri de muncă și va aduce plus-valoare economiei locale.

Președintele #PNL a spus și că încrederea manifestată de investitorii germani în mediul de afaceri din România poate încuraja și alți investitori străini, iar măsurile din programul de guvernare și PNRR au în vedere atât componenta de investiții, cât și componenta de reforme.

În întâlnirea cu aleșii locali liberali din județ, la care a participat și secretarul general interimar, Lucian Bode, președintele #PNL Nicolae Ionel Ciucă, a punctat că administrația liberală din Alba este un model pentru ceea ce trebuie să fie angajamentul aleșilor în fața cetățenilor. De asemenea, președintele #PNL a subliniat că soluțiile pentru multiplele crize pe care le traversează România, din cauza contextului geopolitic, se află în pachetul de măsuri #SprijinPentruRomânia, implementarea PNRR și absorbția fondurilor europene.”, a transmis Partidul Naţional Liberal


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare