Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

Mircea Trifu despre PNŢCD-ul contrafăcut…

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

interviu cu omul de afaceri Mircea TRIFU, artizanul consecvenţei PNŢCD Alba în sprijinul preşedintelui său de drept, Victor Ciorbea

    -Când şi ce te-a determinat să intri în politică?
-Ca şi majoritatea românilor, în primii ani de democraţie am fost un spectator pasiv şi observam nedreptăţile şi ilegalităţile ce se petreceau în jur fără a mă implica, deoarece nu mă consideram în măsură să pot schimba ceva. Eram, totuşi, pe de-o parte frustrat, iar pe de altă parte aveam un complex de culpabilitate pentru această pasivitate. Aveam, datorită educaţiei din familie (şi am şi astăzi) profunde sentimente patriotice şi naţionale. Pe acest fond, în anul 2008 am luat hotărârea de a mă implica, dar nu direct, ci de pe poziţia unui activist civic. Prin urmare, fără a mă înscrie pe listele niciunui partid, am luat atitudine civică (şi critică) printr-un articol publicat la vremea aceea în paginile cotidianului „Unirea”, un articol prin care îmi anunţam candidatura la fotoliul de primar, în perspectiva anului 2012:
-Cum ai evoluat politic de la acel moment încoace?
-La începutul anului 2009, am considerat că singura formaţiune politică în care îmi regăseam idealurile şi ideile era PNŢCD, un partid ce transcende simplul concept de formaţiune politică, fiind mult mai mult decât atât: un element esenţial al fibrei noastre naţionale! Considerându-mă un patriot, m-am dedicat şi m-am implicat activ în viaţa PNŢCD-ului local, cu scopul de a-l aduce la nivelul de reprezentare în Consiliul Local Alba Iulia şi în Consiliul Judeţean Alba.
-Te rog, detaliază! Cum te-ai implicat, la modul propriu şi direct?
-După ce l-am cunoscut pe dr. Radu Vieru, un profesionist desăvârşit, un om de o moralitate ireproşabilă, un ţărănist dedicat integral şi un coleg minunat, am început să depun eforturi pentru a crea în jurul lui o echipă, fiind convins, aşa cum sunt şi acum, că acesta are calităţile unui lider autentic şi fiind convins, de asemenea, că prin această echipă din jurul lui, am putea să schimbăm ceva din punct de vedere politic şi administrativ în municipiul nostru şi în judeţ. Chiar am elaborat un proiect pe termen lung, o strategie de perspectivă, pe 8 ani, pe care am început să o punem în aplicare.
Au fost ani frumoşi, de efort în echipă, alături de profesorul Nicolae Ota şi de preşedintele PNŢCD Alba, domnul Iuliu Hada, precum şi de alţi colegi: Vasile Petric, Radu Urcan, Andrei Sasu, Iuliu Nosec şi alţii, mulţi, pe care nu-mi permite spaţiul să-i nominalizez.
-Ce dificultăţi aţi întâmpinat?
-De ani buni, PNŢCD a fost, practic, confiscat, la nivel naţional, de către Traian Băsescu, care prin intermediul unor personaje ce nu aveau nimic comun cu acest partid, gen Miluţ şi Pavelescu, a creat destabilizare, disensiuni şi a determinat iniţierea şi derularea a zeci de procese, cu scopul final ca PDL să asimileze PNŢCD, şi de a-l elimina de pe scena politică, preluându-i toate meritele istorice şi contemporane. S-a ajuns până acolo încât personalităţi precum Doina Cornea, Ion Diaconescu, surorile lui Corneliu Coposu, Gabriel Ţepelea şi Victor Ciorbea au fost, rând pe rând, dezavuate, ignorate şi chiar excluse din partid. Pot să afirm fără nicio îndoială că situaţia PNŢCD în aceşti ani a fost similară cu ceea ce suferea Corneliu Coposu în anii ’90. Cu siguranţă, aceleaşi metode, aplicate de aceleaşi structuri, au influenţat Justiţia să ignore până în prezent Congresul PNŢCD din iunie 2011, când, într-un cadru perfect legitim, Victor Ciorbea a fost ales preşedintele partidului şi, chiar mai mult decât atât, au reuşit să impună în fruntea PNŢCD un diversionist recunoscut, precum Aurelian Pavelescu. Cel care poate fi considerat, fără exagerare, groparul PNŢCD-ului istoric. Cu toate acestea, într-un act de demnitate şi onoare, echipa de la Alba Iulia condusă de dr. Radu Vieru a rămas consecventă principiilor de verticalitate ce au consacrat acest partid şi a rămas alături de Victor Ciorbea, creând astfel un moment istoric în viaţa PNŢCD şi, de fapt, în politica românească. Cu sprijinul Organizaţiei PNL Alba, condusă de Teodor Atanasiu, s-a reuşit, „in extremis”, semnarea unui protocol cu USL, doar cu o zi înainte de trecerea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Ungureanu, în aşa fel încât în data de 26 aprilie 2012, USL a recunoscut oficial (în baza protocolului încheiat), valabilitatea Congresului PNŢCD din data de 18 iunie 2011 şi pe Victor Ciorbea ca preşedinte al PNŢCD, respectiv drept continuator al liniei morale şi principiale trasate de marile personalităţi ale acestei formaţiuni: Iuliu Maniu şi Corneliu Coposu.
-Ce avantaje rezidă pentru voi, ţărăniştii din Alba, în urma încheierii acestui protocol?
-Prin acest act istoric, am salvat PNŢCD de la extincţie, de la asimilarea lui în masa de manevră portocalie. Impresionant, pentru mine, este faptul că am ajuns să trăiesc alături de echipa albaiuliană nişte momente unice, atunci când am rămas, practic, singura mişcare de rezistenţă a PNŢCD din România, alături de Victor Ciorbea, după ce toate celelalte organizaţii îşi plecaseră capul şi acceptaseră compromisul. Poate că nu ştiţi, dar în  toate localităţile din ţară unde încă mai exista rezistenţă ţărănistă la agresiunea portocalie, conducerile au fost decapitate, iar cea de la Alba Iulia a fost vândută (cu o mare încărcătură simbolică) tocmai în Vinerea Mare, prin intervenţia brutală a unor indivizi ce au avut relaţii oficiale şi angajamente cu Securitatea comunistă!
-Vreţi să transmiteţi un mesaj ţărăniştilor din judeţul Alba?
-Transmit tuturor membrilor şi simpatizanţilor PNŢCD din judeţ mesajul de a nu cădea, la alegerile locale, în capcana de a vota PNŢCD-ul condus de Aurelian Pavelescu, contrafăcut în laboratoarele Cotroceniului, la comanda lui Traian Băsescu, ci de a fi în continuare alături de echipa lui Victor Ciorbea şi a lui Radu Vieru, prin urmare de a vota candidaţii noştri de pe lista USL, atât la Consiliul Local Alba Iulia, cât şi la Consiliul Judeţean Alba, respectiv pe prof. Nicolae Ota la Consiliul Judeţean Alba şi pe Vasile Petric la Consiliul Local Alba Iulia!
-Vă mulţumesc şi vă doresc succes!
a consemnat Ioan HĂNŢULESCU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

25 aprilie: Ziua Justiţiei Militare în România

Ziarul Unirea

Publicat

în

25 aprilie: Ziua Justiţiei Militare în România Anual la data de 25 aprilie este sărbătorită Ziua Justiţiei Militare, marcând, astfel, data la care, în anul 1919, a luat fiinţă Serviciul Contencios al Ministerului de Război, prin Decretul-lege nr. 1625, semnat de regele Ferdinand, act ce a marcat înfiinţarea unei structuri specializate în asigurarea asistenţei juridice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea