Mircea Trifu, despre copacii marcați din Pădurea Mamut: „Nu există NICIUN ARBORE marcat pentru trăiere în Pădurea Primăriei, de la Mamut”

Fondatorul și președinte partidului Acțiunea Națională Alba (A.N.A), consilierul local Mircea Trifu, a făcut o precizare, în urma unei investigații, cu privire la copacii marcați pentru tăiere din pădurea de la Mamut.

El a precizat că în privința lucrărilor de tăiere, așa numitele „răriri”, care au un rol regenerator pentru pădure. Însă, marea dramă a acestor „răriri” o reprezintă faptul că permit tăierea copacilor în verde.

ELIT

„Ca urmare a solicitărilor voastre am făcut o serie de investigații cu privire la „imaginile” apărute în presă în ultimele zile, care prezintă niște copaci marcați pentru a fi tăiați, în Pădurea Mamut. Iată precizările:

1. Copacii respectivi se află în pădurea proprietate privată a Bisericii Romano Catolice!

Mihail David - 2020

2. Lucrările de tăieri, care se fac acolo, reprezintă așa numite „răriri” și ar urma să aibă rolul de a regenera pădurea prin însămânțări ulterioare.

3. Și „răririle”, ca și toate tăierile de lemn în pădure, se fac în baza unor „amenajamente silvice”, adică un fel de „studii științifice” care se întocmesc pentru toate pădurile pe un interval de 10 ani și care sunt avizate de guvernul României!

4. „Mafia lemnului”, din toată România, își susține toate tăierile având la bază aceste „amenajamente silvice”

5.Tăierile din Pădurea Mamut, adică în cele aproximativ 700 de hectare care sunt proprietatea primăriei Alba Iulia, se fac doar pentru copacii uscați!

6.Acțiunea Națională Alba( A.N.A.) a inițiat mai multe proiecte de H.C.L. pentru transformarea Pădurii Mamut în Pădure Parc, pentu protejarea ei cu camere video împotriva hoților de lemne, pentru oprirea circulației cu mașini și alte motorizate prin pădure.

7. Marea dramă, cu aceste tăieri „de rărire”, o reprezintă faptul că sunt genul de tăieri care permit tăierea copacilor „în verde”…”, a transmis Mircea Trifu.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...