Mircea Trifu: ”Am suportat 30 de ani de batjocură! Ne-ajunge! Vrem să înceapă cu adevărat modernizarea Stadionului Cetate”

Observăm cu toții starea jalnică în care a ajuns Stadionul ”Cetate”, după aproape 40 de ani de la inaugurarea sa, stadion de care s-a ”îngrijit” și se ”îngrijește” administrația locală. În ultimii 2 ani am desfășurat mai multe acțiuni civice, menite să sensibilizeze primăria, să o determine să aloce fondurile necesare modernizării stadionului.

Împreună cu membri ai Asociației ”Alba Iulia Infrastructură” și cu numeroși albaiulieni am format un lanț uman pentru a atrage atenția autorităților, sperând că se vor lua măsuri și stadionul va fi în sfârșit renovat. Dar nu s-a întâmplat nimic…

Acum, în urma unei intervenții a ISU Alba, s-au alocat aproape 100.000 de euro pentru câteva reparații ”de fațadă”, sunt schimbate scaune și cabluri electrice, dar mult așteptatele lucrări de modernizare, de care stadionul are nevoie, întârzie nepermis de mult.

Din păcate, de ani buni stadionul a fost lăsat în paragină de autorități și nu există nicio perspectivă ca acesta să fie modernizat în viitorul apropiat. După cum vedem cu toții, de mulți ani primăria preferă să investească în tot felul de soluții inteligente virtuale pentru a distrage atenția albaiulienilor de la problemele cu care se confruntă cu adevărat locuitorii orașului.

Ștrandul de la Schit, stadionul, Piața gării și altele sunt lăsate de mai mulți ani să se distrugă, fără ca autoritățile să fie deranjate de starea avansată de degradare în care se află! Din dorința de a determina autoritățile să ia măsuri în privința modernizării Stadionului ”Cetate”, la meciul de joi, 27 septembrie, dintre Unirea Alba Iulia și FCSB, care se va disputa la Zlatna, pe Stadionul ”Minaur”, Asociația ”Infrastructură Alba Iulia” va organiza o acțiune de strângere de semnături. Am pregătit mape speciale, care vor trece pe la spectatori pentru a susține repararea Stadionului ”Cetate”.

După cum vedeți cu toții, degeaba suntem ”cealaltă capitală” dacă am ajuns în situația ca la 100 de ani de la Marea Unire să nu mai avem o arenă sportivă! Poate, cine știe, în ceasul al 12-lea, autoritățile albaiuliene vor găsi o soluție de finanțare rapidă a modernizării stadionului albaiulian, anul viitor…

Mircea TRIFU, consilier independent al municipiului Alba Iulia

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

Cocuta 27 septembrie 2018 at 15:58

Stadionul, care nu mai corespunde nici macar unui meci de Cupa Romaniei, trebuie demolat si zona redata comunitatii. Se poate face altul mai mic si cochet in afara orasului. In locul lui un parc cu o pista moderna de alergat,o hala, o piata agroalimentara adevarata. Parcare sub-supraterana in locul scolilor de soferi care tin ocupat spatiul. Sa terminam cu anii 90.

dorin 28 septembrie 2018 at 9:17

Cam tot de atatia ani suportam batjocura la care ne supune clasa politica, indiferent de culoare!!!!CAUTATI SI IN ACEST SENS SOLUTII PENTRU A PUTEA TRAI CU DEMNITATE IN ACEASTA TARA!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...