Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Politică Administrație

Mircea Hava: Votul din 9 iunie este mai important ca oricând, iar europenii înțeleg mai bine importanța Uniunii și a instituțiilor europene

Unirea Ziarul

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Mircea Hava: Votul din 9 iunie este mai important ca oricând, iar europenii înțeleg mai bine importanța Uniunii și a instituțiilor europene

Ultimul sondaj Eurobarometru arată că cetățenii Uniunii Europene înțeleg importanța alegerilor din iunie, nu doar ca parte a unui proces democratic funcțional, dar mai ales în cheia situației geopolitice actuale și a provocărilor la care trebuie să facem față, împreună.

E un lucru firesc și îmbucurător, e dovada că am rămas cu ceva din lecțiile ultimilor ani, că unitatea a devenit mai mult decât un motiv de discurs politic, iar susținerea masivă a cetățenilor Europei pentru Uniune arată că discernământul, informația corectă și beneficiile clare au lăsat în urmă păcălelile, aberațiile și isprăvile curentelor extremiste și așa numit suveraniste.

Datele statistice sunt limpezi: Peste 81% dintre europeni consideră că votul este mai important în situația geopolitică actuală. 60% sunt interesați de viitoarele alegeri europene din 6 – 9 iunie, cu 11 puncte procentuale mai mult decât în același moment înainte de votul din mai 2019, iar 73% dintre cetățeni afirmă că acțiunile UE au un impact pozitiv asupra vieții lor de zi cu zi.

Nicio rezervă în privința importanței apărării și securității UE! Sunt din ce în ce mai importante pentru cei mai mulți. Sprijinul pentru economie și crearea de noi locuri de muncă, sănătatea publică și combaterea sărăciei și a excluziunii sociale îi preocupă pe votanții europeni.

Citește și: Mircea Hava: N-aș vrea ca PNRR-ul să fie încă o nereușită românească, accelerată de lipsa de implicare a celor care au în fișa postului un lucru ce trebuie rezolvat

În ceea ce privește respondenții din România, 60% dintre aceștia afirmă că sunt interesați de alegerile din iunie 2024, la fel ca în toamna anului 2023 și cu 11 puncte procentuale mai mult față de februarie/martie 2019 iar 74% dintre cetățenii români spun că este probabil să voteze la următoarele alegeri europene. Consider că merită menționat procentul celor care cred că votul este mai important în actualul context geopolitic: 68%.

Temele indicate de cetățenii români pentru această campanie electorală sunt, în ordine: sprijinul pentru economie și crearea de noi locuri de muncă (42%), sănătatea publică (37%) și lupta împotriva sărăciei și a excluziunii sociale (33%).

Datele acestea ne indică realitatea, anume că deși mai sunt multe lucruri de făcut, impactul apartenenței noastre la familia europeană este unul incontestabil pozitiv, că lucrurile s-au schimbat și continuă să se schimbe în bine, în România, de când suntem membri ai UE.

Suntem pe drumul cel bun. Nu e un drum lipsit de pericole, însă ne îndreptăm într-o direcție corectă și am încredere că românii vor alege să păstreze această direcție și după 9 iunie.

Mircea Hava, europarlamentar PNL Membru PPE


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Drumul comunal DC 195 Bucerdea Vinoasă, din comuna Ighiu, urmează să fie reabilitat: Licitația de peste 2,5 milioane de lei, lansată pe SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Drumul comunal DC 195 Bucerdea Vinoasă, din comuna Ighiu, urmează să fie reabilitat: Licitația de peste 2,5 milioane de lei, lansată pe SEAP Primăria comunei Ighiu a publicat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, proiectul numit „Reabilitare drum comunal DC 195 Bucerdea Vinoasa, comuna Ighiu, judetul Alba,” prin care se dorește reabilitarea drumului comunal DC […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea