Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Mircea Hava şi Ion Dumitrel, colonei avansaţi la excepţional, prin ordin secret

Bogdan Presecan

Publicat

în

Fostul ministru al Apărării, Gabriel Oprea, a avansat în grad printr-un ordin secret emis în anul 2010, numeroase persoane publice, în special membrii PDL, unii dintre ei chiar fără să fi îndeplinit stagiul militar.

Printre numeroşi foşti demnitari sau chiar jurnalişti, între cei înaintaţi în grad prin acest ordin se află şi Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia şi Ion Dumitrel, preşedintele Consiliului Judeţean Alba. Ambii au fost avansaţi de la gradul de locotenent direct la cel de colonel.

Dezvăluirile au fost făcute miercuri seara, la postul de televiziune Antena 3.

Actualul ministru al Apărării, Corneliu Dobriţoiu, a declarat în cadrul emisiunii că  instituţia pe care o conduce va întreprinde o acţiune în justiţie pentru a fi retrase toate aceste ordine de înaintare în grad, emise ilegal de fostul ministru, Gabriel Oprea. Tot el a afirmat, că din punctul său de vedere, cei avansaţi au fost răsplătiţi pentru serviciile politice făcute puterii.

Printre cei aflaţi pe lista prezentată la Antena 3 se mai află fostul preşedinte ANAF, Sorin Blejnar, jurnalistul Robert Turcescu, primarul din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan sau fostul prim ministru Mihai Răzvan Ungureanu.

UPDATE: Pe lista persoanelor avansate de fostul ministru Oprea, se află şi numele fostului prefect de Alba, Ştefan Bardan. Şi acesta a fost înaintat în gradul de colonel.

„Ce denotă lipsă de respect faţă de lege, este că, unii oameni au fost avansaţi plecând de la grade de soldat sau caporal, iar alţii nefăcând armata, iar acest lucru este pe lângă lege total. Domnul Robert Turcescu nu a făcut stagiul militar. Ministerul Apărării Naţionale va deschide o acţiune în instanţă pentru a-i degrada pe aceşti oameni. Eu am solicitat o analiză. În acest sens sunt foarte multe ordine de avansare, sunt vreo 2.700 de ordine. Singurul motiv pentru care aceşti oameni au fost avansaţi, s-a datorat serviciilor politice aduse celui care i-a avansat”, a declarat joi, 21 iunie ministrul Apărării, Corneliu Dobriţoiu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

29 Martie: România a devenit membru NATO, alături de alte șase țări din Europa de Est

Bogdan Ilea

Publicat

în

29 Martie: România a devenit membru NATO, alături de alte șase țări din Europa de Est La 29 martie 2004, cele șapte state invitate la Summit-ul NATO de la Praga să devină membre ale Alianței (Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Romania, Slovacia, Slovenia), printre care și România, au depus instrumentele de aderare la Departamentul de Stat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea