Rămâi conectat

Politică Administrație

Mircea Hava: Rusia trebuie exclusă din Swift. Nu putem pune în balanță gazul rusesc contra valori și principii care ne definesc

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mircea Hava: Rusia trebuie exclusă din Swift. Nu putem pune în balanță gazul rusesc contra valori și principii care ne definesc

Europarlamentarul albaiulian Mircea Hava spune că Rusia ar trebui sancționată dur, cu excluderea din sistemul Swift și îndeamnă politicienii din toate statele UE să fie alături de Ucraina.

„Acum, mai mult ca oricând, Europa trebuie să fie unită. Unită în fața agresiunii Rusiei, unită în declarații și, mai ales, unită în decizii și sancțiuni. În fața pericolului, a războiului, nu putem să ne pierdem timpul cu calcule economice, cu chestiuni de nuanță ori optică.

Ajustările sancțiunilor trebuie să convingă Rusia să se oprească. Și mă refer la excluderea din Swift. Orice afacere se poate recupera, dar ar fi aproape imposibil ca Europa să mai revină la normalitate cu Ucraina îngenuncheată. Nu permiți unui bombardier să se ridice, chiar și doar cu două din patru motoare, pentru că jumătate e plin de bombe și jumătate de bunăstare.

Războiul din Ucraina trebuie să înceteze iar Rusia trebuie forțată să oprească orice agresiune asupra unui alt stat suveran. Indiferent de costuri, indiferent de cum ne vor afecta și pe noi ori economiile statelor membre aceste măsuri, ele trebuie luate acum. Prețul pe care-l vom plăti pentru aceste măsuri este infinit mai mic decât prețul pe care riscăm să-l plătim nefăcând nimic. Nu putem pune în balanță gazul rusesc contra valori și principii care ne definesc.

Europa trebuie să dea dovadă că stă ferm de partea Ucrainei și a valorilor democrației. Sper ca politicienii din toate statele UE, de la Germania ori Italia și până la Croația sau Spania, să dea dovadă de solidaritate, de unitate și determinare”, a scris Mircea Hava pe Facebook.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Dana Nanu, despre indexarea impozitelor locale cu 10,4%: Alba Iulia, e bună doar de plată, nu are dreptul să vorbească

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dana Nanu, despre indexarea impozitelor locale cu 10,4%: Alba Iulia, e bună doar de plată, nu are dreptul să vorbească Pe ordinea de zi a ședinței consiliului local din Alba Iulia din 29 aprilie se află și un proiect privind indexarea taxelor și impozitelor locale pe anul viitor. Acestea vor fi majorate cu 10,4%, rata […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea