Rămâi conectat

Ştirea zilei

Mircea Hava oferă explicații privind deszăpezirea și spune că în Alba Iulia nu se stă degeaba. Mesajul primarului pentru cei care ”șuieră și dezinformează”, incapabili să evalueze din spatele tastelor

Dragoş Suciu

Publicat

în

Primarul Mircea Hava explică, prin două postări pe site-ul de socializare Facebook, cum se face deszăpezirea și amintește celor care ”șuieră și dezinformează” fiind ”incapabili să evalueze din spatele tastelor la ce cote lucrează natura” că pentru el Alba Iulia e acasă, iar în acest municipiu ”nu se stă degeaba”, utilajele lucrând pentru curățarea carosabilului, cu prioritate în apropierea școlilor.

alba-iulia-strazi-zapada001”Sigur, exista si un protocol a etapelor de abordare. Pana la 2 cm, poate actiona sarea cu clorura de magneziu, peste acest strat nu mai are eficiență aceasta combinație. Drept urmare, in prezent se lucrează cu plugurile in baterie de cate doua utilaje, pentru indepartarea zapezii. Abia dupa putem reveni la material antiderapant. Altfel, la aceasta temperatura e absolut inutil. Precizez ca un traseu complet se parcurge intr-o ora jumatate/doua, in functie de trafic. Planuim ca in aceasta noapte sa ne ocupam intens de zonele aflate in apropierea scolilor. Tot rulajul asta aduce si timp mort, iar daca ninge sau viscoleste o iei de la capat”, a scris, duminică seara, Mircea Hava, pe Facebook.

El a adăugat că ”e de așteptat să ne însoțească demnitatea administrativă a tuturor”, mai exact, ”o lopata si putina sare avem mai toți cu ieșire la strada in dotare”.

Citește și: Nu plecați la drum. Ăștia își bat joc de noi”. Șosele necurățate de zăpadă și șoferi furioși pe drumarii din Alba pentru cum ”își fac” treaba

Primarul a revenit, în scurt timp, cu o altă postare, în care subliniază că deszăpezirea nu e eficientă de multe ori din cauza vântului, însă ”de aici, la a creste intenționat distanta dintre interpretări caraghioase și realitate, e și pură răutate”.

”Vreau sa le amintesc celor care suiera si dezinformeaza, incapabili sa evalueze din spatele tastelor la ce cote lucreaza natura, ca, pentru Mircea Hava, Alba Iulia e acasa. Si fac din asta o meserie cu norma intreaga. In general, ma feresc sa transform aceasta pagina intr-un avizier sau un panou urias in care Hava isi infige „realizarile”. Nici nu vreau sa-i infrunt in aceasta postare pe cei care sunt pe deplin justificati sa-si exprime nemultumirea fata de situatiile neplacute in care ne-a adus iarna. Nu-i vorba ca nu se poate mai mult, mai bine. Va ofer imaginile astea pentru a avea certitudinea ca nu se sta degeaba in Alba Iulia. E adevarat, aproape la fiecare tura de oras constatam ca e deseori in zadar. Ca si cum am lua dintr-o parte si am pune in alta. In principal din cauza vantului De aici, la a creste intentionat distanta dintre interpretari caraghioase si realitate, e si pura rautate. Pe cei care au ceva cu adevarat de semnalat, ii astept aici, indiferent de ora. Desi va recomand sa nu pierdeti mult timp pe Facebook, pentru ca dimineata toti vom putea circula”, a scris edilul.

Județul Alba se află, până luni, sub cod galben de vreme geroasă, fiind semnalate intensificări ale vântului și ninsori.

Mircea Hava a postat și fotografiile din galeria de mai jos.

[nggallery id=3241]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea