Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Mircea Hava nici nu ştii, cât de mic începi să fii !

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pamflet interzis minorilor

Blestemul parcului Custozza pare să îl urmărească pe domnul Mircea Hava ai cărui pantaloni încă mai tremură după nobila întâlnire cu procurorii DNA.

De fapt tremuratul este o modă nedorită în primăria Alba Iulia, unde izmenuţele primarului şi viceprimarilor sunt puse la uscat pe catargul instituţiei unde flutura glorios sub vântul stârnit de DNA. Consilierul Horică Bărdaş face nota separată pentru că  izmenuţele sale sunt atârnate la uscat în faţa clădirii SRI-ului împreună cu un bileţel pe care a scris de mâna  “Eli, Eli, Lama sabahtani?”. Evident, câteva lacrimi conspirative ţin loc de semnătură.
Lovit dureros în orgoliul personal, dl Mircea Hava şi-a găsit timp între desele plăceri pe care şi le permite, (plăceri de genul acelora care l-au făcut pe Burebista să taie viile dacilor) pentru a face presupuneri. La întrebare retorică “Cine dracu’ m-a turnat la DNA? tot dânsul a dat răspunsul: Călin, “viclean copil de casă” pre numele lui întreg Călin Potor (Odihneşte-i Doamne carnetul PDL în pace)
Îmi pare rău să îl dezamăgesc pe Dl Mircea Hava care spera ca Potor Călin să fie cel care l-a turnat dar nu este bine informat. Potor nu a făcut nici o sesizare pentru că el se pricepe mai mult la algocalmine şi rudotel, de care primarul Mircea Hava ar avea mare nevoie în perioada următoare. Pentru durerile de cap care îl chinuie şi îl vor chinui din ce în ce mai tare.
Problema este mult mai complicată. Dacă prin complicata se înţelege şi complexă este corect. Dacă prin complicata şi complexă se înţelege şi că este o operă colectivă ne apropiem de adevăr.
Dar cine sunt autorii colectivi ai durerilor de cap care zgiltie primăria Alba Iulia?
Să facem puţină istorie
În urmă cu ceva timp, Şerban Huidu omoră trei persoane. În acelaşi timp, fără nici o legătură cu Huidu, era arestat Silviu Bian care nu a omorât pe nimeni dar a spaguit la greu. Nefericită crimă a lui Huidu a ocupat televiziunile iar ştirea arestării lui Bian a trecut neobservată.
Nemeritat de neobservată a trecut şi reacţia europarlamentarului PDL Cristian Preda (apropiat al preşedintelui Băsescu şi un fel de antevorbitor al acestuia) care a declarat după arestarea lui Bian: “Organizaţia PDL Albă este aservită unor inşi foarte vicleni”. Să fi fost o vorbă aruncată în vânt? Omul lui Băsescu aruncă vorbe în vânt? De ţinut minte !!
Nemeritat de neobservat a trecut şi articolul  Cum și de ce l-a luat DNA-ul la întrebări pe Mircea Hava, vicele PDL  un articol foarte bine documentat care merită citit. În articol apare numele lui Silviu Bian despre care se spune că a fost cenzor la STP firma pentru care i-a tremurat vocea lui Mircea Hava la DNA.
Credeţi că acest articol a apărut în Jurnalul naţional sau alt ziar apropiat opoziţiei? Nuuuuu…. Articolul este postat pe site-ul www.nasul.tv al ziaristului Radu Moraru care poate fi considerat ziaristul de serviciu a lui Traian Băsescu. Ciudat !  De ţinut minte !!
Dar vorba celor de la Elis Pavaje: “Totul se leagă!” (Gurile rele spun că va fi legat şi Mircea Hava dar probabil este vorba doar de nişte răutăcioşi)
Deci avem un început pentru întrebarea lui Mircea Hava
De turnat sau sesizat (alegeţi dv termenul corect) ar fi putut să îl toarne/sesizeze enorm de multă lume. Mai ales pentru că în ultimul timp, din motive necunoscute, Mircea Hava şi-a îndepărtat brutal toţi prietenii vechi, şi-a ales alţii noi legându-se de pildă cu lanţuri de fraţii Săbău pentru care a făcut o adevărată pasiune în urma căreia jumătate de Cetate a ajuns în folosinţă celor din urmă, care hotăresc cine, când şi de ce poate să treacă prin jumătatea respectivă.
Deci, dintre “sesizatori” poate face parte un fost “prieten”. Sau mai mulţi. Sau poate un actual prieten care s-a săturat să dea prea mult. Sau un şef care primeşte prea puţin din cauză că Hava ia prea mult. Sau poate Ioan Dobra, enervat de faptul că este de atât de mult timp în arest.În arest se spun multe. Să nu uităm de Dobra, fost director adjunct al finanţelor judeţene.
Ar mai putea să fie adevăraţii duşmani ai primarului Mircea Hava. Cei care nu i-au fost niciodată prieteni dar i-au devenit duşmani atunci când Mircea Hava, urmând ideea unui arhitect imbecil, s-a gândit că este profitabil să taie Parcul Custozza. În număr de cel puţin 6000 (după numărul de semnături în favoarea parcului) şi mult mai mulţi simpatizanţi, numărul celor nemulţumiţi de distrugerea parcului este un număr în care se pot ascunde liniştit câteva zeci de persoane bine informate care pot să scrie şi pot să ştie destule despre ceea ce a făcut Mircea Hava.
Prevăzători, prietenii actuali ai lui Mircea Hava ori au i-au cumpărat pe unii dintre contestatari, ori i-au redus la tăcere prin ameninţări. Cei care au fost cumpăraţi cu un contract sau în alte forme  sunt mulţumiţi, dar şi Iuda a fost mulţumit pentru moment. Istoria însă nu a fost prea mulţumită de el. Dar cei care au fost ameninţaţi (şi cunosc zeci de cazuri în care diverşi directori au ameninţat nominal diverşi angajaţi cu concedierea dacă nu tac din gură) nu vor ierta niciodată umilinţa ameninţării. La momentul potrivit vor vorbi, dacă nu au şi vorbit deja precum Şeherezada. Până în zori…
Şi mai este o categorie. Categoria celor care nu pot fi cumpăraţi şi categoria celor care nu pot fi ameninţaţi. Şi aceştia au vorbit sau vor vorbi şi nimic nu îi poate face să tacă.
Şi uite aşa, cele 4, 5 sau 6, dacă nu şi mai multe dosare penale ale domnului Hava devin extrem, dar extrem de bine documentate. Şi un lucru demn de remarcat: DNA pare că nu instrumentează un caz ci urmăreşte profesionist un număr imens de infracţiuni şi infractori din sfera administraţiei locale folosind o tactică perfectă de investigare în care nu este singur ci este sprijinit profesionist de un număr nedefinit de “alte structuri”. Deja Bărdaş, Bogăţan, Voicu,Gaşpar,Jeler şi Teofila Ţâr sunt oficial învinuiţi. Ar mai putea urma şi Moldovan Ana, Hedviga Călin, Cosmin Buzgure sau alţii şi diverşi consilieri ca să ne referim doar la  sferă primăriei. Dacă nu va veni un ordin de oprire, peste 50 de oameni din primărie şi din afara ei vor da cu “subsemnatul, învinuit în cauza ce face obiectul dosarului….” Şi nu cred că ăştia 50 vor lua asupra lor toată vina.
No, Domnu’ Hava…ăştia sunt toţi? Crezi că da? Greşeşti .Mai trebuie să adăugăm şi “coledzii” de partid. Tăcuţi, dar conştienţi de faptul că Mircea Hava este un cadavru politic care se tireste precum peştele (alţii ar spune focă) pe uscat şi aduce un miros fetid partidului. Iar în jurul cadavrului politic intrat în descompunere se învârt vulturii tineri gata să se hrănească din resturile unui viitor fost vicepreşedinte PDL.

Radu Octavian

PS: fără nici o legătură cu cele de mai sus, nu vi se pare că dl Ion Dumitrel are ochi de vultur?


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est

Unirea Ziarul

Publicat

în

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est. Ce discută profesioniștii în optimizarea pentru motoarele de căutare Iulian Ghișoiu, un tânăr din Sebeș, pasionat de SEO, fondator și general manager al TargetWeb, una dintre cele mai puternice agenții de Search Engine Optimization […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea